מרקים

מרק בצל / טעמים של ארץ רחוקה

קטן 16

קטןאני פותחת את דלת הזכוכית הגדולה שבסלון  , כדי לוודא שחורף בחוץ .
נעה בין תקווה שיש גשם וחורף וכל המופע הזה , רוחות שמסתננות דרך החלונות בשיר משלהן , ברקים בהחלט יוסיפו נופח דרמטי .
כל זה יספק יופי של תירוץ להישאר ספונה בבית , עם קקאו חם וספר גם .
מאידך גם מקווה שכל זה הוא אשליית חורף , מן אגואיזם צרוף כזה , שחושב רק על טובתי ומתעלם מהטבע .
אשליה זו תאפשר לי לעסוק בשאר ענייני חולין  חשובים וכאלה שהם בהחלט לא .
בינתיים מחייכת אלי שמש טיפשית ששולחת קרניים מכזבות .
אז ככה אני נעה בכל חורף , בין מעילים וצעיפים שמחכים שאתכרבל בתוכם , לבין טפטוף שפוסק אחרי דקה .
היום השמש אכן כיזבה , השמיים לבשו עננים כסופים עד שחורים , כאלו שאף קרן שמש לא הצליחה לחדור בניהם .לאחר כמה דקות היא נואשה והלכה לזרוח בארץ אחרת .
אני נותרתי עם הקקאו , והחורף .
קול הגשם הניתך במרפסת , קדרות השמיים ונגינת הרוח הצדיקו הכל .

מרק בצל / טעמים של ארץ רחוקה.

קטן 11

מרק בצל הוא Must . בכל חורף .

למרות שזה מרק של מה שיש בדרך כלל בבית, הווה אומר : בצל , מים , קמח , יין שנותר בבקבוק  , ולחם יבש .  נשמע צנוע נכון ?
עדיין  זה מרק שדורש התייחסות , יין שאפשר לשתות אחר כך , לחם טוב , גוש גבינה משובח וירקות לציר .
זה מרק פשוט  , אבל דורש הקפדה על כמה שלבים , שלא ניתן לדלג עליהם .
כשהבצל מתקרמל במחבת , רוחש ולוקח את הזמן , אני משתכנעת בקלות שאני עכשיו בחורף עז באירופה.

  • מה לקנות:
  • לציר:
    ירקות שורש : שורש סלרי , מקולף חצוי לשניים
    2 שורשי פטרוזיליה , קלופים , שלמים .
    2-3 גזרים , קלופים , אפשר לשים בשלמותם , אפשר לחתוך לפיסות גדולות .
    2-3 ענפים של סלרי עלים , עם העלים .
    2 עלי דפנה
    1 בצל שלם
    מעט טימין
    מוסיפים 8 כוסות מים .
  • מה עוד צריך:
    8 בצלים גדולים , חתוכים דק במג'ימיקס לפרוסות , או במנדולינה , או ביד הכי דק שאפשר .
    3 כפות קמח
    4 כפות שמן זית
    25-50 גר' חמאה
    1/2 -1 כוס יין לבן או אדום  יבש ומאיכות טובה .
    1 כפית מלח
    1 כפית סוכר
    מלח לפי הצורך
    פלפל שחור לפי הצורך
    להגשה:
    בגט  או לחם אחר , רצוי מחמצת .
    גבינה טובה מסוג גרוייר או אמנטל או מה שבא ומרגיש נכון . גבינה חריפה שהולכת גם טוב עם יין .
    עוד טימין .

איך עושים:

מתחילים בציר , מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה עדינה .
מקפים אם יש צורך , מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דק' , כדי למצות את כל טוב הירקות .
בינתיים מניחים את פרוסות הבצל במחבת גדולה , מצרפים את החמאה ושמן הזית .
קטן 6
מתחילים בטיגון עם בחישה מידי פעם .
אנחנו רוצים כמה דברים :
1) טיגון עדין
2) לא לשרוף את הבצל
3)לתת לבצל את הזמן שלו להגיע לגוון חום , זהב עמוק. , תהליך שלוקח כ-30 דק' בערך .
כ-20 דק' לאחר תחילת הטיגון מוסיפים כפית מלח וכפית סוכר , מערבבים .
המלח יעזור בריכוך הבצל , והסוכר בקרמול של הבצל .
ממשיכים לטגן עד לגוון הרצוי .
קטן 4
כשהציר מוכן , מסננים אותו , או מסלקים הכל בעזרת כף מחוררת .
כשהבצלים התקרמלו , מוסיפים 3 כפות קמח , בוחשים היטב ומעבירים לציר . בוחשים טוב כדי שלא יוצרו גושים קטנים של קמח.
לוקחים מעט ממי הציר למחבת , מערבבים כדי לנצל עד תום את מה שנשאר במחבת ומעבירים לציר .
עכשיו הזמן לבדוק אם יש מספיק נוזלים , אנחנו רוצים מרק סמיך , אבל לא סמיך מידי , אבל גם לא מרק דליל בשום אופן!!!
מתבלים במלח ופלפל שחור , אני אוהבת הרבה פלפל .
בשלב הזה , אני גם מוסיפה את ליבו של סלרי העלים , החלק הכי עדין .
שוטפת וחותכת לחתיכות גסות  , ומוסיפה למרק .
עכשיו , מנמיכים להבה ומבשלים כ25 דק' .
אנחנו רוצים שתהיה סינרגיה בין הבצלים והמים , והמים יקבלו לתוכם את טעם הבצלים העמוק .
טועמים , מתקנים תיבול .
קטן 6
מוסיפים את היין , 1 דק' נוספת ומכבים .
אנחנו מתקרבים להגשה .
כאן יש לנו כמה אפשרויות .
1)להכין לבד קרוטונים , במחבת רחבה , מחממים שמן זית ואפילו קצת חמאה .
חותכים לחם בן יומו , בגט או לחם מחמצת לקוביות של 1ס"מ ,  מפלפלים וממליחים מעט ומטגנים במחבת עד הזהבה.. אפשר לשמור בצנצנת , אם תצליחו .
2) להכין בתנור את הקרוטונים בחום גבוה עם שמן זית , מלח ופלפל .
3) להזהיב פרוסות בגט בתנור , אחר כך להניח עליהן פרוסה נדיבה של הגבינה שבחרתם .
קטן 2
מגישים עם המרק , מפזרים ממש מעט טימין על הלחם והמרק , טובלים את הלחם במרק ואוכלים .
קטן 18
אם הגעתם למחרת היום ונותר לכם מרק , יוצקים מנה לקערית , שמים במרכז פרוסת לחם קלויה , מעל פרוסה נדיבה של גבינה , מחממים תנור לחום גבוה , שמים ב1/3 העליון בתנור ומחממים עד שהכל רותח ומזהיב .
קטן 3

קטן 1זהו שאמרתי : מרק פשוט , אבל דורש התייחסות .
שיהיה בתיאבון וחורף נעים לכם.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. איזה מרק, אני מתה…
    המרק היחיד שאני מוכנה לאכול!
    גבינת קונטה comte הכי מוצלחת פה בעיני ?

    1. ליאורי יקרה
      מסכימה עם הגבינה , שכמובן יש לי במקרר .
      אני השתמשתי הפעם בצ'דר מיושנת , שהייתה מצוינת !
      love you

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *