מרק

מרק צ'ילי קון קרנה

מרק שבא בקדירה ומכיל בתוכו קטניות , בשר ועגבניות .
יש במרק כזה הבטחה לארוחה מלאה שתביא שובע וסיפוק .
יש בי חיבה עזה לאוכל שאין בו טרחה רבה ועדיין ישנה תשומת לב לתהליכים ומחשבה על התוצאה הסופית .
אפשר לפשט תהליכים , שינויים יבואו לפי רצונכם במתכון עצמו .
חייבת להגיד שאני בעד מרכיבים שיביאו לתוצאה מושלמת .
הימים הם ימים של שלהי חורף, הגשמים ממשיכים מידי פעם לשטוף את האויר .
אך פה ושם יש תחושה של אביב שדוחקת בחורף על גשמיו לעזוב . 
השנה החורף מהסס במיוחד .
בהחלט זמן למרק כזה , לפני שיהיה חם מידיי.
אני אוהבת לקרוא למרק הזה מרק צ'יילי קון קרנה , כי הוא מכיל בתוכו את אותם מרכיבים כמעט .
טעמו מזכיר לי טעמים מקסיקניים , למרות התבלינים והטוויסט של הטעמים .

מה צריך :

ההכנה:

הכנה מקדימה:
משרים את השעועית הלבנה לילה לפני  , למחרת מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה . 
לחילופין במרק הזה , אפשר להשתמש  בפחית  או שתיים שעועית לבנה ברוטב עגבניות , והרווחנו קיצור תהליכים .
בסיר מחממים את השמן  , מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט עד שקיפות .
מוסיפים את הגזר הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית עוד 2-3 דק' .
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו לחתיכות בינוניות עד שהוא משנה את צבעו .
מוסיפים את השום , ג'ינג'ר  והתבלינים + כף רסק העגבניות  , מטגנים יחד כדקה .
מוסיפים את השעועית  ומלח לפי הטעם .
מכסים במים , מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ – 30 דק'  כדי לתת לכל הטעמים להתחבר יחד .
מוסיפים את התרד / עלי מנגולד /סלק והפטרוזיליה הקצוצה .
מבשלים עוד 10 דק' .
ניתן להגיש עם אורז לבן /מלא או לחם מחמצת .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *