בשר

ארוחה בתבנית אחת / אָלוֹ גוֹבִי

תפוחי אדמה – אלו בהינדית 
כרובית -גובי בהינדית  .
שניים שהולכים יחד ומחמיאים זה לזה מאד .
תוסיפו עוף ותקבלו ארוחה שיש בה את המרכיבים כולם . 
תניחו הכל בתבנית , תשגרו לתנור וויש גם ארוחה מלאה , מהירה , וטעימה מאד לאוהבי האוכל ההודי . 
אני אוהבת אוכל הודי , עם טעמיו הרבים והמסעירים . 
הסתיו נותן עכשיו לגיטימציה  למאכלים מלאי תבלינים וכבדים יותר .
תצרפו  את המנה הזו נניח למתכון האחרון שהיה כאן.
נוכל לחשוב אחר כך על בניית ארוחה הודית מלאה . עם עוד המון מתכונים  שיש בבלוג .

מה צריך :

לירקות:

מרינדה לעוף

להגשה אם רוצים

ההכנה:

מערבבים ג'ינג'ר, שום, פלפל חריף ,יוגורט או קרם קוקוס , מלח ותבלינים .
מורחים בתערובת את העוף היטב .
משרים למשך 30 דק' במקרר או למשך הלילה .
לפני ההכנה מחממים את התנור ל180 מעלות .
מרפדים תבנית גדולה בניר אפיה ומשמנים .
מניחים בה את תפוחי האדמה , פרחי הכרובית , מלח  , שמן הזית וזרעי הכמון .
מערבבים היטב .

מוציאים את העוף מהמרינדה שבה הם הושרו , מרווחים מקום בתבנית ומניחים את העוף .
אופים למשך 40 דק' או עד  שהעוף והירקות מוכנים .
במהלך האפיה מערבבים קצת את הירקות עם הרוטב שבא מן העוף , והופכים את העוף לצד שני .

כאן החלטתי להניח פלחי ליים ובצל סגול לפני האפיה

מגישים עם התוספות שהן לבחירה . כוסברה בעיניי מאד רצויה כאן . 

לצמחונים , טבעונים :
אפשר קוביות טופו במקום העוף .
אפשר רק הירקות עם התבלינים שהזכרתי בהשריה למעט היוגורט . 
אפשר להשתמש בקרם קוקוס .
בתיאבון 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *