תפוחי אדמה – אלו בהינדית
כרובית -גובי בהינדית .
שניים שהולכים יחד ומחמיאים זה לזה מאד .
תוסיפו עוף ותקבלו ארוחה שיש בה את המרכיבים כולם .
תניחו הכל בתבנית , תשגרו לתנור וויש גם ארוחה מלאה , מהירה , וטעימה מאד לאוהבי האוכל ההודי .
אני אוהבת אוכל הודי , עם טעמיו הרבים והמסעירים .
הסתיו נותן עכשיו לגיטימציה למאכלים מלאי תבלינים וכבדים יותר .
תצרפו את המנה הזו נניח למתכון האחרון שהיה כאן.
נוכל לחשוב אחר כך על בניית ארוחה הודית מלאה . עם עוד המון מתכונים שיש בבלוג .
מה צריך :
לירקות:
- 3 כפות שמן זית
- 500 גר' תפוחי אדמה , קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
- 1/2 כרובית גדולה או כרובית קטנה שלמה , שטופה וחתוכה לחתיכות בינוניות
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- 1/2 כפית זרעי כמון
מרינדה לעוף
- 2 ס"מ של ג'ינג'ר קלוף מגורד על מגרדת או קצוץ דק
- 4 שיני שום קלופים , קצוצים דק או מעוכים
- 1 פלפל חריף קטן או חצי קצוץ דק , תלוי בחריפות שאוהבים
- 1/2 כוס יוגורט או קרם קוקוס
- 1/4 או 1/2 פפריקה חריפה שוב תלוי בחריפות הרצויה
- 1/2 כפית אבקת כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 3/4 כפית סוכר
- 1 כפית גאראם מאסאלה או ראס אל חנות אם לא מוצאים
- 4 כרעיים מחולקים לשוקיים ויירכיים
להגשה אם רוצים
- חצי בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות
- רבעי לימון
- מלח לפי הטעם
- עלי כוסברה קצוצה
- נענע טריה קצוצה
ההכנה:
מערבבים ג'ינג'ר, שום, פלפל חריף ,יוגורט או קרם קוקוס , מלח ותבלינים .
מורחים בתערובת את העוף היטב .
משרים למשך 30 דק' במקרר או למשך הלילה .
לפני ההכנה מחממים את התנור ל180 מעלות .
מרפדים תבנית גדולה בניר אפיה ומשמנים .
מניחים בה את תפוחי האדמה , פרחי הכרובית , מלח , שמן הזית וזרעי הכמון .
מערבבים היטב .
מוציאים את העוף מהמרינדה שבה הם הושרו , מרווחים מקום בתבנית ומניחים את העוף .
אופים למשך 40 דק' או עד שהעוף והירקות מוכנים .
במהלך האפיה מערבבים קצת את הירקות עם הרוטב שבא מן העוף , והופכים את העוף לצד שני .
מגישים עם התוספות שהן לבחירה . כוסברה בעיניי מאד רצויה כאן .
לצמחונים , טבעונים :
אפשר קוביות טופו במקום העוף .
אפשר רק הירקות עם התבלינים שהזכרתי בהשריה למעט היוגורט .
אפשר להשתמש בקרם קוקוס .
בתיאבון