מרקים

הקיץ קורא לקרירות/ מרק גַּסְפָּאצ'וּ

 

 

 

 

אין קיץ  שאיני מכינה את המרק הזה , כל שבוע ועד שהקיץ מנפנף לפרידה .
הסיבות לכך הן מובנות ואני בהחלט מוכנה לפרט את כולן מבלי לפספס אף לא אחת , כל זה כדי לצרף אתכם לקהילת הגספאצ'ו .
1) עגבניות הקיץ שזו שעתן היפה והן באות בשלל צבעים וצורות . מבול של עגבניות , עסיסיות , מתוקות ויפות מאין כמותן .
זו גם שיא העונה של עגבניות השרי , שהן מתוקות ובשרן מוצק .

בחורף אנחנו נתגעגע לעגבניות הקיץ .
2) המרק הזה יושב לו אדום לוהט במקרר ורק ממתין שניקח לנו קערה ונרגיע את חום הגוף .
3) קלות ההכנה : כל החומרים נכנסים למג'ימיקס / נינג'ה  או בלנדר . מקבלים למעשה סלט ירקות מרוסק , אבל בסוף ההכנה קורה הקסם .
4) דל קלוריות ומתאים לכל מצב ולכל קרייבינג של אוכל .
5) ויטמינים : המרק הזה מפוצץ בוטמינים .
אפשר להגיש אותו עם סלטון קטן במרכז כל צלחת , אפשר לגרד ביצה קשה מעל .
אפשא לקלות לחם בן יומיים או יותר , ולחתוך חתיכות על המרק (את זה אני הכי אוהבת)
אפשר כמה טיפות של שמן זית  או מעט שמנת או פירורי גבינת עיזים מעל .
אפשר גם עירית קצוצה או רק בצל סגול קצוץ דק .
אפשר גם לצקת מנה לכוס ופשוט לשתות את זה .
את השאר משאירה לדמיונכם , אם מצאתם עוד דרכים מעניינות , דווחו בבקשה.

    מרק  גַּסְפָּאצ'וּ :

 

 

 



זהו מרק ספרדי , שהתאזרח בקלות במטבח הישראלי , גם בגלל זמינות המצרכים וגם בזכות הדמיון למזג האויר , כזה שדורש משהו מצנן .
המרק הזה קם ונופל על טריות החומרים ואיכותם .

מה צריך:

  • 1 ו 1/2 קג" עגבניות תמר , אפשר מחצית מזה עגבניות שרי תמר ואפשר לערבב כמה צבעים של עגבניות שרי .
    העגבניות שטופות וללא עוקצים .
    3   מלפפונים טריים בגודל בינוני, עם קליפה .
    1 בצל קטן.
    1 פלפל ירוק שטוף ונקי מזרעים וגידים לבנים .
    1 פלפל אדום שטוף ונקי מזרעים וגידים לבנים .
    1/2 פלפל חריף גם הוא נקי מזרעים וגידים לבנים , מי שרוצה יותר חריף מוזמן , אני שמה פלפל שלם בגודל בינוני.
    1 שן שום קטנה.
    1/2 כוס שמן זית עדין , אני משתמשת בשמן של ריש לקיש שנים !!!! ולא מחליפה אותו בשום שמן זית אחר .
    1+1/2 כפות חומץ שרי או חומץ פירות אחר , אך לא חומץ רגיל .
    כפית מלח גס או רגיל
    להגשה:
  • 1/2 פלפל אדום , ירוק , צהוב.
    1/2 בצל אדום
    1 מלפפון , עם קליפה .
    אפשר צ'ילי  בגודל שתרצו ובמידת החריפות.
    קוצצים הכל דק מאד , מגישים  כף במרכז הצלחת האישית , או במרכז השולחן .

איך מכינים:

מכניסים מחצית מהירקות למג'ימיקס , אם הוא גדול מספיק אפשר את כל הכמות .
מרסקים עד שהתערובת חלקה ונוזלית .
מעבירים לקערה גדולה דרך מסננת דקה , תוך מעיכה נמרצת של התוכן , עד שנשארים עם הקליפות וזרימת התוכן מפסיקה , זורקים את מה שנשאר.
חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה .


מעבירים את התכולה המסוננת חזרה למג'ימיקס , אין צורך לשטוף בין הפעולות .
מפעילים  את המג'ימיקס למשך 10 דק' ולא פחות מזה , תוך הוספה איטית והדרגתית של החומץ , המלח , ושמן הזית בזרם דק .
טועמים , אם חסר מלח , מוסיפים עוד קצת .מצננים במקרר לפחות ל 6 שעות . אם הזמן קצר לכם . ניתן להגיש עם קוביות קרח . המרק חייב להיות מאד צונן / קר .

מגישים למרכז השולחן , עם קעריות ותוספות וכל אחד שם לעצמו מה שהוא אוהב .
המרק הזה נשמר במקרר כשבוע .

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *