מרקים

מרק כרובית הודי

דקה לפני שמסתיימת רשמית עונת המרקים . אתם חייבים להכין את המרק הזה .
הוא מלא טעמים , חרפרף במידה ויכול לספק ארוחה מלאה , אם תכינו לחוד אורז לבן , פשוט , שאותו תוסיפו למרק בזמן אכילתו .
המרק הזה עושה המון כבוד לירק היפה הזה .
לי יש יחסי אהבה מתמשכים עם הכרובית , משהו בלבן הזה שלה ותפרחתה , שובים את ליבי בכל פעם מחדש .
מי שאוהב אוכל הודי , ידמע מאושר על המרק הזה , על התבלינים שבו , ועושר טעמיו .
מי שהיה בהודו יחייך בגעגוע .
אני לא הייתי , אבל מפצה בתבשילים הודיים , בכל הזדמנות שאני יכולה .

מרק כרובית הודי
המתכון אומץ ושונה לטעמי מתוך הספר: vegetarian India
של Madhur jaffrey

  • מה צריך:
    2 כפות שמן זית
    1/2 כפית כמון לא טחון
    1/4 כפית זרעי שומר
    1 בצל בינוני קצוץ
    1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות קטנות
    2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
    1 פלפל צ'ילי טרי , מנוקה מהזרעים וקצוץ .
    2 כפיות של כוסברה יבשה , אני אוהבת לטחון במקום או עם מכתש ועלי .
    1 כפית אבקת כמון
    2 שיני שום בשרניות , קלופות וקצוצות .
    1/4 כפית כורכום
    1/4 כפית פלפל אדום חריף (אבקה)
    1/2 כרובית גדולה , חתוכה לפרחים קטנים .
    2 עגבניות גדולות , קלופות וקצוצות , או מיכל של 400 גר עגבניות מרוסקות .
    מלח לפי הטעם .
    1/2 צרור כוסברה קצוצה , אפשר לוותר , אבל חבל .
    מיץ מליים שלם או חצי לימון בינוני .
    אפשר כאמור להגיש עם אורז לבן מבושל .
    אפשר גם מעט יוגורט או שמנת חמוצה למעלה , טבעונים כמובן נמנעים .

איך מכינים :
הכי חשוב להכין את כל המצרכים מראש ואז זה ממש קלי קלות .

מחממים את השמן בסיר בינוני , כשחם מוסיפים את הזרעים : כמון , שומר. עכשיו התבלינים מתחממים , מוציאים את הארומה שלהם , דקה אחת .
מוסיפים את הבצל הקצוץ ותפוח האדמה החתוך .מערבבים .משאירים על אש בינונית כ5 דק' לאידוי ומעט הזהבה .
מוסיפים את הג'ינג'ר , השום והפלפל החריף הקצוץ , מטגנים דקה .
מנמיכים להבה ומוסיפים את האבקות : כמון , כורכום והפלפל החריף.
מוסיפים את פרחי הכרובית העגבניות ומלח. מערבבים היטב .
מוסיפים 5 כוסות מים , בודקים לקראת תום הבישול את הסמיכות הרצויה לכם, מוסיפים עוד מים רותחים אם צריך .
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דק' .
אפשר לרסק חלק מהמרק , אני משאירה כך.
מוסיפים ליים או לימון בסוף.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *