בדרך החוצה , ראיתי שני דברים שלכדו את תשומת ליבי .
קערת בננות משחירות , כפסע בינן לבין הפח .
אפרורית בחוץ , כזו שעדיין לא החליטה אם להיות גשם או לא .
שני דברים שדיים להכניס בי דכדוכית קלה .
סיבה אחת קשורה לבננות , עוד משחר ילדותי חונכתי שאוכל לא זורקים , וכך בחלוף השנים , ההפרעה הזו הלכה והשתרשה , קשה לי לזרוק אוכל !!!
די בזה כדי להטריד את נפשי , אך אם מוסיפים לכך ערפיליות וחוסר אור , אני קומלת .
בעודי משייטת במחשבותיי בין זה לזה , פתחתי את הרדיו , בחדשות . כך הצטרפה לשתי הסיבות שהלכו ונבנו זו על זו , אחת נוספת .
כזו שמוטטה את בניין השמירה העצמית מפני הדכדוך , אז פשוט קרסתי קצת לתוכה .
לא לפני שהחלפתי מהר באיזו מוזיקה , אירוני או קארמה ,Bill WITHERS שר את lovely day
הרשתי למוזיקה לחלחל , ולמשוך אותי מעט החוצה . כי מה בן אדם בסך הכל רוצה , איזה יום יפה , או כזה שמזייף בהצלחה יום יפה . לא צריך להיות קטנוניים בעניין .
את עניין הבננות סידרתי בראשי מיד , בדמות של עוגת בננות .
אפיה הכי מסלקת דכדוכים , היא וריח העוגה שמתפשט בחלל הבית , מספיק טוב בשביל יום יפה .
עוגה שמכינים בקערה אחת , בצ'יק – צ'ק .
טעימה ורכה בטירוף . עם חתיכות שוקולד קטנטנות בפנים , וקקאו גם .
נשמרת כשבוע , בחורף!!! ופחות ימים בקיץ .
אבל היא לא מחזיקה שבוע , תאמינו לי .
לא רק שמנצלים כאן בננות , הן גם מוסיפות רכות נהדרת לעוגה .
אם לא בא לכם , לאפות עכשיו , ברגע זה . אפשר להפשיט את הבננות מקליפתן .
להכניס אותן להקפאה , חשוב לא לשכוח אותן שם ! כשיבוא הרצון מלפניכם , תשלפו אותן החוצה ולעבודה , רק קחו בחשבון שהן תהיינה יותר מתוקות עכשיו .
אז מה אנחנו צריכים:
- 3 בננות בינוניות עד גדולות.
115 גר' חמאה נמסה.
3/4 כוס סוכר חום כהה , יש כזה והוא בהחלט מוסיף לצבע והטעם של העוגה .
2 ביצים
כפית תמצית ווניל.
1 כפית סודה לשתיה.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/4 כפית מלח.
125 גר' קמח מנופה .
1/2 כוס אבקת קקאו מאיכות טובה , מנופה .
170 גר' שוקולד מריר , חתוך לקוביות קטנטנות , אפשר גם שוקולד צ'יפס . אני אוהבת יותר שוקולד מריר 72% ולקצוץ אותו בעצמי .
איך:
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות צלזיוס .
משמנים תבנית מלבנית , בערך 23 ס"מ , אני אוהבת בתבנית ארוכה כמו אינגליש קייק , ולא בחד פעמיות , כי אף פעם!!! זה לא יוצא אותו דבר כמו בתבנית רגילה.
מכינים את כל המצרכים ליד , כי אנחנו רוצים יעילות ומהירות , נכון ?
שמים את הבננות בקערה מספיק גדולה שתכיל את כל המצרכים , מועכים היטב את הבננות אפשר עם מועך פירה או מזלג , אם נשארים גושים קטנטנים , זה לא נורא , זה אפילו נחמד בעוגה .
מוסיפים את החמאה הנמסה , הסוכר החום, ביצים ותמצית וניל. מערבבים קצת .
מוסיפים את שאר החומרים למעט השוקולד , מערבבים .
מוסיפים את השוקולד , ומערבבים בעדינות עד שכל השוקולד נבלע בתערובת .
מעבירים לתבנית .
אופים במשך 55 דק' או 60 דק' , עד שקיסם יוצא יבש . עניין האפיה הוא אף פעם לא חוק , כי זמן האפייה משתנה מתנור לתנור , אז תשגיחו מידי פעם .
מצננים כ10-15 דק' . אפשר לשחרר מהתבנית , או לאכול ישר ממנה .
קל אמרנו ?
עכשיו תראו איך זה עושה נעים בנשמה.