בשעה המוקדמת הזו של אמצע אוגוסט , אני מרגישה הקלה וגם שמחה לאיד .
נמאס מהחזאים הצודקים האלה עם הבעת פניהם הזחוחה , השמורה לאלה שנמצאים בחסותו של המזגן , ובאותה ארשת פנים מבשרים לנו בשורות איוב .
מחר יהיה חם מאד… רצוי לא לצאת החוצה !!! שמרו על הילדים בבית ואל תתנו להם לטייל ברחובות!!! שתו הרבה מים!!! הימנעו ממאמץ!!!
אני מרגישה שאני חלק מאירוע אפוקליפסי , חרדה קלה שבקלות מתגנבת לליבי .
אך מיד אני מרגיעה את כל הנספחים בהבטחה על מזגן חזק (2.5 כ"ס) מכניסה כמויות של מים למקרר ומרגישה שתרמתי את חלקי במלחמה הזו כנגד פגעי הטבע.
הלכתי לישון בבטחה וקמתי שטופת זיעה . אל תחגגו לי עכשיו … הזיעה הייתה בגלל חלום בלהות בין פוסידון וזאוס , שנלחמו לי בחלום על ים ,יבשה ומזג האוויר .
קמתי לבריזה קלה מאד , אך לא חמה עד חידלון , אפילו במזגן לא היה צורך , בינתיים …
הנספחים קיטרו על קפה בלי עוגה ,ואני בכוחות שלא ברור מה מקורם , הלכתי ישר לזו ששמים הכל בקערה , בוחשים בקלילות ומתפלאים איך ככה בלי מאמץ יוצאת כזו עוגה מושלמת .
עוגת גבינה נפלאה של פעם בקערה אחת
תמיד אני אומרת על העוגה הזו , למה לא הכנת ישר שתיים ? כי איך שהיא יוצאת מהתנור , שעתיים של חיסול זה המון זמן…
חשוב לעקוב באדיקות אחר ההוראות לתוצאה המדויקת , היו כאלה שהתחכמו ובאו אלי בספקנות , אם נתתי את המתכון ממש בדיוק .
כן , אני אומרת , נתתי , זה אתם שהתחכמתם .
מה צריך:
- קערה אחת בגודל בינוני
- לקקן
- תבנית מלבנית אורך 23 ס"מ , רוחב 12 ס"מ , עומק 6.5 ס"מ, ז"א מספיק גדולה , אם אין לכו על שתי תבניות מלבניות.
תנור 170 מעלות צלזיוס 35-40 דק'. - 250 גר' גבינת כנען , אם יצא ולא השגתם אז גבינת טבורוג ולא כלום אחר.
4 ביצים L
מיץ וקליפה מלימון אחד.
4 שקיות של סוכר ווניל בתוך 1 כוס מדידה , את שאר הכוס למלא בסוכר רגיל.
100 גר' חמאה עשרים שניות במיקרוגל.
2 כוסות קמח תופח מנופה.
1 שמנת חמוצה.
זהו!!!
ההכנה:
מערבבים הכל כמו שזה בקערה .
לא מנסים לפורר יותר מידי את פירורי הגבינה .בוחשים עד שכל החומרים מתאחדים
מעבירים לתבנית אותה שימנו בחמאה .
אופים עד שמזהיב , כמו שציינתי לעיל , 35-40 דק' , אולי טיפה יותר .. חום 170 מעלות צלזיוס .
לא תבינו איך חייתם עד עכשיו בלי העוגה הזו .
אני מכריזה שהחלטתי מעכשיו להצטרף לקבוצת " המפצירים" : תעשו לייק אם אהבתם , שתפו איך יצא , בקיצור : הראו אות חיים 😐
2 תגובות
עוגת הגבינה קלה ומצויינת הוספתי שמנת מתוקה במקום שמנת חמוצה וכוס איסטנט פודינג במקום כוס קמח על כמות כפולה של העוגה
יצא מצויין מצויי
כיף לשמוע , אני שמחה שעשית שינויים והם ענו על הצורך והטעם שלך .
אני תמיד תמיד בעד לראות מתכון כבסיס לשינויים , מראה על מיומנות במטבח .
❤️