צמחוני

סלט חסה ,שקדים וגבינת פרמז'ן.

כשהייתי שואלת את הילה ביתי היקרה והרחוקה(בוסטון) מה להכין לך לאכול ,היא תמיד אמרה :סלט חסה ושקדים וגם אטריות עם תפוח'א(מתכון פעם אחרת). את המתכון לסלט ראיתי פעם באחד הספרים של רות סירקיס,הכנתי ומאז הוא איתנו.הוא עבר שדרוגים ,הפכנו לעולם הגדול ויש להשיג היום דברים שפעם לא היו. הכי טעים בסלט ,זה הסוף שלו כשבתחתית נשארים קצת שקדים וגבינת פרמז'ן ורוטב מכסה אותם .ואז אנחנו מתחילות(כי זה ברור שזה שלנו)כף לך ,כף לי…….

מצרכים:

 

  • חסה כמעט שלמה ,אני אוהבת לסלק את העלים החיצוניים ולהישאר יותר עם הפנים ,אפשר לערבב כמה סוגי חסות.
  • לפעמים אני מוסיפה עלי ארוגולה ולפעמים אנדיב.
  • 100 ג'ר שקדים מולבנים (ללא קליפה)חצויים.
  • גבינת פרמז'ן(א מ י ת י ת!)
  • רוטב:4 כפות חומץ,אם הצלחתם לשים יד על חומץ שמפניה,מה נשאר להגיד…
  • 3 כפות שמן זית.
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס גס.

ההכנה:
שוטפים את החסה מיבשים היטב,וחותכים לחתיכות גסות בידיים,מוסיפים ארוגולה שטופה או אנדיב אם החלטתם שאתם רוצים.
מטגנים את השקדים במחבת טפלון ללא שמן עד שהם מזהיבים.
קולפים רצועות דקות מהגבינה בעזרת קולפן.
מערבבים את כל חומרי הרוטב,בצנצנת ,מנערים היטב.
ממש סמוך לארוחה,מניחים את החסה בקערה ,למעלה שקדים ,מוסיפים את הרוטב, מערבבים בעדינות.
עוד קצת שקדים למעלה ולבסוף גבינה.
הסלט הזה משתדך להמון מאכלים.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

  1. האמת, שנמלאנו געגוע למנה המרעננת הזאת. ביקור חפוז ב-whole foods market חימש אותנו בלבבות חסה אורגני, נתח פרמזאנו רג'נו שנחת זה עתה מחבל טוסקנה שבאיטליה ושקדים שגודלו במטעי אוקלהומה החמה. התענגנו על כל ביס וכבר מחכים לשוס הבא
    תודה לך אמא

  2. סלט מצויין שיצא לי להתענג עליו לא פעם מעשה ידייך..
    עשית לי חשק, מתכננת להכין בקרוב למישהו שמאוד אוהב חסה ובקרוב וממש במקרה יש לו יומולדת (דורון)..
    תודה על שאת מאפשרת לנו להכין את המאכלים המדהימים שלך ולהתענג עליהם גם מרחוק..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *