החורף אהובי הולך ומתפוגג היישר לזרועותיו של הקיץ המהביל.
תחילה יש הפוגה ששמכינה אותנו, הפוגה של פריחה ריחות הנישאים מהשדות וערגה לימים של שקט.
אחרי צהריים עם שמש שיש בה זוהר ושקט ונעים.
אני תוהה עם הנחמה הזו די בה לימים הקשים שעוברים עלינו.
בכל מקרה בישול ומרק נפלא די בהם להפוגת מחשבות.
על המרק עצמו:
מרק איטלקי מסורתי.
אני מרבה להכין אותו בכל פעם בצורה קצת אחרת, פעם צמחוני/טבעוני ,לפעמים כמו שלמדתי לראשונה.
הוא טעים מאד, קל הכנה, וגם ארוחה מלאה בסיר אחד.
אלה המקומות הכי אהובים עלי: קל, מהיר, טעים.
מה צריך
- 1 כוס עדשים חמות קטנות
- 100 גר' פסטה קטנה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיניי שום קצוצות
- 1 כרישה שטופה היטב וקצוצה , למעט החלק הירוק
- 2 גזרים בגודל בינוני קלופים וקצוצים דק
- 50 גר' חזה אווז מעושן,פנצ'יטה או בייקון קצוץ, אפשר לוותר
- 2 מקלות סלרי קצוצים דק
- 4-5 כפןת שמן זית
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות מאיכות טובה
- 1/2 כוס יין לבן
- 6-8 כוסות ציר עוף או ירקות או מים, הציר מעניק טעם עמוק יותר.
- 2 ענפים של טימין או רוזמרין, רוזמרין מספיק חצי ענף בשל טעמו החזק.
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם
- מעט צ'ילי גרוס אם רוצים
- גבינת פרמז'ן מגורדת להגשה אם רוצים.
איך מכינים
מחממים מעט את השמן, מוסיפים את הבצל הכרישה,הסלרי והגזר.
מזהיבים מעט עד שקיפות וריכוך, מוסיפים את השום ואם בחרתם במשהו מעושן, עכשיו הזמן להוסיף ולהמשיך לאדות עוד 2-3 דק'.
מוסיפים את היין ומאדים אותו כדי לנטרל חמיצות יתר.
זה הזמן להוסיף את רסק העגבניות, תבלינים,והעדשים.
מערבבים היטב ומוסיפים את הציר שבחרנו או מים.
מבשלים כ 40 דק' או פחות עד שהעדשים רכות אבל לא מחית, הן צריכות לשמור על נגיסות.
בדיוק הזמן להוסיף את הפסטה,לבשל עד התרככות וגם כאן לא לבשל יתר על המידה.
עכשיו יש לשקול איזו סמיכות אתם אוהבים, אני לא אוהבת מרק סמיך מידיי,ומוסיפה ציר או מים רותחים כדי שהמרק לא יהיה סמיך מידיי.
מגישים עם גבינה מגורדת ומקשטים עם גבעול טימין.