נכון שהבאתי מתכון דומה. אבל יצא לי כל כך טעים ויפה ,שחשבתי שיהיה ממש לא פר ,לא לשתף . חוצמזה שכאן לא השתמשתי בשאריות של צלי טלה וגם שיניתי קצת .
חשוב לדעת שאת האורז השכבתי הזה , צריך לתכנן . אי אפשר לבוא אליו בגחמה של רגע .
צריך לקנות את הבשר המתאים . להזמין כמה אנשים , כאלה שמרגישים נוח להשמיע קולות של עונג בחברתם .
אתם תגידו שזה אושפלאו , אחרים יגידו שזה סוג של מקלובה… אני לא אגיד שאתם לא צודקים . אבל כתמיד , זו פרשנות שלי שלא תמיד מאד נאמנה למקור , אבל את זה כבר אמרתי גם כאן
יוצאת כמות ענקית !!! כך שעניין החברה מאד הכרחי במנה הזו , אחרת אל תתלוננו על תוספת המבנה במותניים , כי את זה אי אפשר להפסיק … לאכול.
מאפה אורז וטלה רב – שכבתי
מה צריך:
- 750 גר – 1 ק"ג בשר טלה . נתח של שוק או כתף יסכון למטרה . יש לחתוך את הבשר לפיסות בגודל של 5X 5, או לבקש מהקצב לעשות זאת.
למי שממש לא אוהב בשר טלה , ניתן להמיר לעוף : שוקיים וכרעיים , אבל לבקש מהקצב , שיחתוך את הירך לשתיים , ויסיר לשוק את קצה העצם , כמעט עד לבשר השוק. כך המיח של העצמות יעשה נפלאות לתבשיל .
- 4 גזרים גדולים , חתוכים לגפרורים , קודם יש לחתוך את הגזר לשניים , אחר"כ פרוסות , ומהפרוסות לחתוך גפרורים דקיקים.
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק .
- 3 כוסות אורז בשמתי , שטוף ומסונן .
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית ראס אל חנות או בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- 1 כף אבקת מרק עוף .
- 2 עלי דפנה
מס' גרגירים של פלפל אנגלי .
- 1 מקל קינמון
- 4 כפות שמן
ההכנה:
שלב 1:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מתחילים בהכנת הבשר : שמים את הבשר בקסרול (רצוי) אם אין לכם , אז תבנית שניתן לכסות אותה בנייר כסף .
מוסיפים : 1/2 כפית מהפלפל השחור , 1/2 כפית פפריקה , 1/2 כפית פפריקה חריפה , 1/2 כפית מלח , עלי הדפנה והפלפל האנגלי .
אופים מכוסה כשעה , או עד שהבשר מתרכך . לא מוסיפים נוזלים לבשר!!!!
שלב 2:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן , עד הזהבה קלה . מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2- 3 דק' , מסירים מהאש .
חותכים את הבשר לחתיכות קטנות יותר , משהו כמו 3X3 .
את הרוטב של הבשר , מסננים לכלי . מוסיפים אליו את המחצית השנייה של הפפריקה המתוקה והחריפה , 1/2 הכפית של הפלפל השחור , מלח , אבקת מרק עוף , קינמון וראס אל חנות , יוצקים על כל זה 5 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
שלב 3 – ההרכבה:
מניחים בתחתית הקסרול או התבנית , מחצית מכמות הבצל והגזר .
2 תגובות
פשוט מקסים! אני הכנתי בשבוע שעבר משהו דומה על בסיס בורגול ופרגיות. עכשיו עשית לי חשק היסטרי לטלה…
תודה!
תודה עמית
בורגול ופרגיות נשמע מעניין והכי מקורי .
מחכה לפוסט , כדי לנסות .
המון תודה
חיה