לאכול לפי עונות השנה

תבשיל של במיה עגבניות וקציצות

 


קטן5
במיה היא אוכל של פעם , אוכל של שכונות .

דמיינו את השכונות הקולקטיביות של פעם , כאשר ההכנות לבישול נעשו בחצרות הפנימיות של השכונה .
מקום בו נשים נקבצו להם יחד , מספרות על חייהן תוך שהן בוררות אבנים קטנות מתוך האורז , מקלפות , חותכות ומגלגלות .
קוטמות לבמיה בזהירות את הגבעול , מבלי לפגוע חלילה בבשרה. מייעצות זו לזו איך הכי טוב לבשל את זה או האחר , והכל נאמן לעונות השנה .

לא סנפרוסט ולא קיצורי דרך.

אחרי ההכנה ואוורר הרגשות , הייתה הולכת כל אחת לביתה להשלמת הבישול .

היום לנו יש סדנאות , להן היה הבישול השכונתי.

לצערי לא כולם אוהבים במיה , מישהו טעה לאורך הדרך והמאיס את הבמיה לדורות שבאו אחריו .

במיה היא ירק מפונק , דורשת התייחסות וטיפול מיוחד . יש לקטום את הגבעול ממש בזהירות , לא קרוב לבשר הבמיה .

לשטוף בעדינות , לא להציף במים , לא להשרות .

אחר כך ליבש , אפשר במגבות נייר  , אפשר להניח מעט ליבוש בשמש , עד השלמת שאר ההכנות .

התמורה תהיה תבשיל נהדר , בו כל הרכות של הבמיה נותרה בפנים , עסיסית ומלאת טעמים .

במיה אוהבת עגבניות , שום ופלפל חריף . אבל היא יכולה להיות גם בסיס למסע שלכם עם מה שאתם אוהבים .

הפעם הכנתי במיה עם השילוש : עגבניות , שום , פלפל חריף ושידכתי להם קציצות עם עשבי תיבול שרחשו קודם במחבת .

הגשתי את התבשיל על בורגול גס מבושל ולא הפסקנו להתפעל כמה טעים .

מה חשוב לדעת לפני שקונים במיה?

זו תחילת עונת הבמיה ויש 3 סוגים של במיה :

הבלאדית שהיא ארוכה וצרה.

התאילנדית שאורכה מעל 12 ס"מ וזמן הבישול שלה קצר יחסית .

הרגילה שאותה אני הכי אוהבת  , שהיא קטנה  וזמן בישולה ארוך מעט יותר .

אני אוהבת לבחור את הקטנות .אבל זה ממש עניין לוויכוח ולטעם אישי.

תבשיל במיה עם עגבניות וקציצות

קטן4

מה לקנות:

  • 500 גר ' במיה או יותר
  • 1/2 ק"ג עגבניות , אני השתמשתי גם בעגבניות שרי , כי נשאר לי ולמה לזרוק ?
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים או אחד אם לא בא ממש חריף .
  • 6 שיני שום בשרניות.
  • לתיבול:  פלפל שחור גרוס , פפריקה חריפה או מתוקה , מלח . אני לא מציינת כמויות , כי זה ממש עניין של טעם אישי .
  • שמן זית כ1/4 כוס+ 3 כפות
  • לקציצות:
  • 500 גר. בשר טחון טרי
  • 1 בצל  קטן מגורר
  • 1 תפוח אדמה בינוני מגורר
  • 1/4 חב' פטרוזיליה , שטופה וקצוצה דק
  • 1/4 חב' כוסברה שטופה וקצוצה דק , לא הכרחי למי שלא אוהב .
  • 1 ביצה גדולה .
  • תיבול הקציצות:
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • 1/4 כפית ראס אל חנות או בהרט
  • מלח לפי הטעם
  • 1כף שמן
  • 2 כפות מים .
    ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לקציצות, לשים קצת , הלישה עוזרת לקשירת החלבון .

מניחים במקרר ל30 דק' .
בינתיים מטפלים בבמיה עדינת הנפש , קוטמים בזהירות את הגבעול בלבד , שוב מבלי לפגוע בבמיה עצמה , שוטפים במים ומניחים במסננת מרופדת בנייר סופג , או פורשים בתבנית גדולה ומייבשים מעט בשמש .

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ואם בא לכם עגבניות שרי , אז חוצים אותם .

קוצצים , לא עד דק , את שיני השום ואת הפלפלים החריפים.

מוציאים  את הבשר מהמקרר , צרים קציצות בגודל קטן עד בינוני.

קטו1
מטגנים  ב1/4 הכוס  של שמן זית או שמן קנולה , עד שמזהיב בשני הצדדים . מניחים על נייר סופג .
בסוטאז' או סיר רחב ושטוח , שמים את 3 כפות שמן הזית , מחממים ומוסיפים את הבמיה, מטגנים כ- 5 דק' ,  עד הזהבה קלה , הופכים מידי פעם אבל ממש בעדינות , כדי לא לפצוע את הבמיה .

קטן2
מוציאים לכלי נפרד .

לאותו כלי , מעבירים עכשיו את העגבניות , שום ופלפל חריף , מטגנים על אש בינונית כ-10 דק' , עד שהעגבניות מגירות נוזלים ומתרככות עם הכל לתערובת אחידה .

קטן3

מוסיפים את התבלינים  , מערבבים .

מוסיפים את הבמיה , 1 עד 1ו1/2 כוסות מים , מביאים לרתיחה עדינה .

מוסיפים את הקציצות , מנערים את המחבת ומבשלים כ-45 דק' , עד שהכל מתאחד ביחד וכל המרכיבים מתחברים באופן הרמוני אחד עם השני .

מגישים עם אורז , בורגול גס מבושל , או לחם שיסחוב עליו את כל הרוטב .
קטן6

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *