לפעמים אני מחליטה על משהו וזהו .
החלטה גורפת שמתבססת לאט , ונתמכת בשורה של שכנועים רציונליים ורגשיים לגמרי .
אם מתגנב ספק , ישר אני מגייסת את כל הטיעונים האפשריים , למה כן .
אני לא מתייעצת עם אף אחד , כי אני פוחדת .
לא רוצה לשמוע טיעונים של נגד , כי הם תמיד מחלישים אותי וממלאים את ליבי בספק .
אז אני מתגייסת לכל הטיעונים של בעד .
רק בדיעבד אני יודעת אם צדקתי , אבל זה כבר לא משנה , כי את ההחלטה כבר לקחתי , כדי לבצע ולא כדי להסס .
בדרך כלל זה קורה בהחלטות גדולות של ממש , אבל לפעמים גם בהחלטות של כלום .
כל זה למה ? כי אני טיפוס מהסס , מתחרט , מתנצל , מטיל ספק , חוקר מידי , דש מידי , מלאה את הסביבה בתילי תילים של נימוקים .
האם יש קשר בין המתכון שאביא להקדמה הזו ? לא ממש .
למעט העובדה , שהמתכון הכה שורש בתכנון שלי , ולא עזר כלום , עת הגעתי השוקה וראיתי שעועית ירוקה נאה , אך לא דקיקה , פריכה ונשברת לי בקלות במגע יד
אכן צבעה היה ירוק עז , וזה בהחלט הכריע לטובתה .
האם נסוגותי וחיכיתי לטובה ממנה ?
ממש לא !!! ההחלטה כבר הייתה שם , לא נשאר אלא להתאימה למציאות שלי .
לא פס זמנה של הפסוליה
כבר שנים יש לי הסכם עם עצמי , ששעועית ירוקה , דורשת יחס מיוחד .
צריך לבחור אותה אחת אחת , דקה , נשברת בקלות באמצע . צריך לשמוע קראק כזה כששוברים . אחרת זה לא זה . שעועית שעומדת בכל התנאים ,תתמסר לכם ותעשה לכם יופי של תבשילים .
מה צריך:
500 גר' בשר שייטל , כתף , אנטריקוט או סינטה חתוך לרצועות . הכי כדאי לבקש מהקצב .
הכי כדאי בשר טרי , ששונה מאד בטעמו מבשר קפוא .
אם אין לכם כזה קצב כיפי שעושה הכל בשבילכם , אז הנה איך עושים : פורסים את הנתח לפרוסות אורך בעובי 2- 3 ס"מ בניצב לסיבים, ואז חותכים כל פרוסה לרצועות עם כיוון הסיבים. הכי נוח לחתוך את הבשר כשהוא מעט קפוא. צורת החיתוך הזו תבטיח שהנתחים יהיו נעימים לנגיסה בתום ההקפצה הקצרה.
1 כף רוטב סויה
1 כף יין סיני או יין שרי , לי לא היה אז השתמשתי בסאקה . אפשר גם יין אדום.
2 כפיות קורנפלור
1 כף שמן
2 שיני שום קצוצות דק מאד
300 גר' שעועית ירוקה טריה
1/2 כוס מים
1כף רוטב דגים
1/2 כפית פלפל צ'ילי חריף
1/4 כפית פלפל שחור
ההכנה:
משרים את הבשר : בקערה בינונית , שמים 1 כף רוטב סויה, את היין וקורנפלור , מערבבים , מוסיפים את רצועות הבשר , שוב מערבבים היטב . ומניחים לעמוד כ-10 דק' ועד 30 דק' .
מחממים היטב ווק או מחבת רחבה מאד , מוסיפים את השמן , מחממים שוב .
מוסיפים את הבשר , רצוי בשכבה אחת , כך שלכל הנתחים יהיו במגע עם המחבת . אם יש צורך מטגנים 1/2 מהכמות ואחר"כ את המחצית השנייה.
מטגנים כ-2 דק' , תוך הקפצה/ בחישה עד שהבשר משנה את צבעו ומזהיב מעט .
מורידים לכלי נפרד .
לאותו ווק , מוסיפים עכשיו את השום והפלפל החריף (לא חובה) ,מטגנים מס' שניות .
מוסיפים את השעועית ומטגנים כ-2 דק' . מוסיפים את המים , מכסים את הווק ומבשלים כ 4-3 דק' , עד שהשעועית פריכה אך רכה , והמים מתאדים .
מחזירים עכשיו את הבשר , מוסיפים את רוטב הדגים , עוד כף רוטב סויה ואת הפלפל השחור. עוד בחישה של דקה .
מסירים מהאש ומגישים עם אורז לבן או מלא .
בתיאבון , תעשו חיים ותפסיקו לדאוג 😉
5 תגובות
את כותבת נהדר. אפשר לאכול את המילים.
נשמע מעולה ואני רוצה להכין את המתכון הזה. אל תצחקי עלי אבל מה זה רוטב דגים?
הי פנינה
רוטב דגים בא בבקבוקים , הכי טוב זה רוטב צדפות . ניתן להשיג בכל סופר במחלקה של דברים מהמזרח . ראיתי גם בסופרסל
אל תתני לזה לעכב בעדך , אפשר גם בלי , ועדיין יהיה מצוין .
תודה על המחמאות המחממות לב שלך
חיה
אוקי רוטב צדפות אני מכירה. תודה רבה.
היי חיה, מגיע לך !!!
איזה כיף לקרוא אותך! גיליתי אותך לא מזמן ומאז אני לא מפספסת.
לא מוצאת שעועית ירוקה טריה עכשיו, זה לא של קיץ ?
מה יקרה עם אעשה עם קפואה ? אני לא ממש חזקה בדחיית סיפוקים בכל הקשור למתכונים…
תודה שני יקרה על המחמאות !!!! כיף לשמוע .