משחר ילדותי יש לי חיבה עמוקה לקציצות .
אני לא יודעת היכן לעגן או להסביר את החיבה הזו , או מתי היא התחילה .
האם היא התחילה בבקרים של בין יקיצה לקימה , בדקות שעוד התמהמהתי במיטה .
ברקע יכולתי לשמוע את אימי נעה בשקט במטבח. יכולתי לשמוע את רחש השמן במחבת, מאזינה לרחשים האלה שהיו מרגיעים , מלאי ביטחון ומבטיחים כל כך .
יודעת שאם אתמהמה עוד קצת , יגע לנחיריי הריח המוכר והידוע של קציצות שרוחשות שם בשמן החם .
לעד אתגעגע לאותם קולות ולתחושת הביטחון שבאה איתם .
עד שבגרתי מספיק , תמיד העדפתי להזמין קציצות במסעדה , אם היו כאלה בתפריט .
תמיד היו לי ציפיות לקציצה המושלמת ההיא , היו גם ציפיות מוגזמות שהופרכו מיד , כמו אותה קציצה ענקית שהזמנתי באוסטריה . מכל התפריט הנהדר והעשיר חמדתי דווקא בקציצה .
קציצה היא חומר שפורק לגורמים והורכב חזרה לכדי שלמות עגולה .
אני אוהבת קציצות מכל מיני סוגים . אני תמיד אבחר לטגן אותן קודם , יש משהו בטיגון ששומר את השלמות העגולה ומרכז את המיצים ותמצית הטעמים בפנים .
קציצות אוהבות רוטב , לחם וחבורה קטנה שמתאספת מסביב .
קציצות לא אוהבות גינונים , הן שואפות לפשטות , לא מגישים אותן בארוחות חגיגיות שמטרתן להרשים .
קציצות זה למשפחה , חברים קרובים , כולם מתאספים מסביב לסיר , הידיים מתגנבות פנימה כדי לטבול את הלחם הטרי ברוטב , ולאסוף בדרך קציצה עם הידיים .
קציצות דגים ברוטב קארי עדין
את קציצות הדגים האלה אכלתי אצל מאיה אחותי , התחננתי למתכון , שהסתבר שהוא בכלל של קובי בעלה של זהבה . אף פעם לא חשבתי שקובי מבשל , ועוד קציצות אלוהיות כאלה . מיד השתחוויתי אליו בלב . ותרגמתי את שאפו הזה להכנה מידית של הקציצות .
כמובן ששיניתי מעט שבמעט , ואני אוהבת את הגרסה שלי כמו גם את המקור .
כמה הערות לפני :
קציצות דגים מכינים מדגים טריים . מפולטים וללא עור .דגים קפואים מוציאים המון נוזלים , במהלך הבישול , מה שמדלל את הרוטב ומעניק טעם דגי .
כדי להסיר את הריח הדגי שאותו אני לא מחבבת בקציצות , אני משתמשת בטריק של אימא שלי . משרים את הדגים במים כ- 20 דק' . שוטפים .
סוחטים על הדגים מיץ מחצי לימון ומפזרים מעט מלח . משהים לעוד 20 דק' . שוטפים היטב .
הקציצות האלה נהדרות עם אורז לבן פשוט , ולא מתוחכם שיסחוב עליו את הרוטב .
מה צריך:
לקציצות:
1 ק"ג דג לברק או דניס מפולט וללא עור , שעבר את התהליך שציינתי לעיל . חתוך לפיסות גדולות .
1/2 צרור כוסברה גדול
פלפל צ'ילי אדום שלם . (לא חובה)
1 בצל חתוך לשמונה
1 ביצה
2 שיני שום חתוכות גס
מלח
פלפל לבן או שחור
מעט גרידה של אגוז מוסקט .
ההכנה:
מעבירים את התערובת של הדגים , בצל , שום וכוסברה למג'ימיקס , טוחנים בפולסים לתערובת אחידה . לא לטחון יתר על המידה , כדי לא להפוך את העיסה למרקם של משחה.
מעבירים לקערה , מוסיפים את הביצה והתבלינים . מערבבים היטב .
מניחים לתערובת לעמוד כ-30 דק' , בחורף בטמפרטורת החדר , בקיץ במקרר .
יוצרים קציצות עגולות ויפות , צריך להרטיב את הידיים מידי פעם . כף גדושה לכל קציצה .
לרוטב:
מה צריך:
1 קופסה של קרם קוקוס לרוטב סמיך , או שתי קופסאות לרוטב דליל יותר . אני אוהבת את הסמיך ומספיקה לדעתי קופסה אחת .
1 בצל קצוץ .
1 כפית גדושה של אבקת קארי מאיכות טובה.
4 שיני שום קצוצות.
3 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ.
2 בצלים ירוקים קצוצים .
1 עגבנייה גדולה קצוצה.
1 פלפל ירוק או אדום חריף קצוץ .
3 כפות שמן או אפשר להשתמש בשמן טיגון הקציצות .
מלח
פלפל שחור או לבן
מעט גרידת אגוז מוסקט
מיץ מ1 ליים או 1/2 לימון לא גדול .
איך:
בשלב הראשון מטגנים את הקציצות בשמן חם. מניחים על נייר סופג .
ממשיכים…
מטגנים בסיר שטוח ורחב את הבצל , מטגנים כ-2 דק' . מוסיפים את הפלפל החריף , השום והג'ינג'ר , מטגנים עד הזהבה קלה .
מוסיפים את אבקת הקארי. מערבבים קלות . מוסיפים את חלב הקוקוס , מביאים לרתיחה עדינה .
מתבלים במלח , פלפל שחור ועוד מעט אגוז מוסקט.
מוסיפים את הבצל הירוק , העגבנייה ואת הקציצות , מנמיכים להבה . ומכסים . אם סמיך מידי , מוסיפים מעט מים , כ-1/2 כוס וזאת רק אם השתמשנו בפחית אחת של קרם קוקוס .
מבשלים כ-20 דק' , מפזרים כוסברה קצוצה למעלה , ואם לא חריף מספיק , מעט צ'ילי גרוס ומבשלים עוד 2-3 דק' .
מגישים עם אורז לבן .
שלמות …
תגובה אחת
המתכון מדהים,רוצה להכין ל 16 איש כמה קג דגים צריך וכמה קרם קוקוס?