בשר

קישואים בעונתם / קציצות פרגית עם קישואים ועשבי תיבול ברוטב לימוני

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

אתם מכירים את השבועות / ימים  שהכל , אבל הכל נגדכם ?
אם לא , אתם מוזמנים לעולם שלי , בו הכל התהפך  עלי , עם מפולת של עניינים ביורוקרטיים ושאר צרות של יום יום.
בקיצור כלום אינו כמו שהיה .
לי נותר רק לנשום , לשמור על מרכז שקט ,להרכין את הראש , עד יעבור זעם .
בימים כאלה אני עושה רק את מה שעושה לי  טוב .  יוגה , הליכה עם בוא השקיעה עם מוזיקה .
לקנות קצת ירקות ולהתחיל לבשל .
אין כמו בישול , להרגיע . המדיטציה הכי טובה בעולם !
אז אם ביקרתם פה בעבר , אתם מכירים את הפטיש שלי לירקות ופירות העונה .
שוב חזרתי עם קישואים מרהיבים  ביופיים .
הפעם ראיתי גם דלועים והתעלפתי כמה יפים הם .
חלקם אפילו ממש בלבלו אותי ולא ידעתי הקישוא זה או שמא דלעת .
מרוב מחשבות ובחינה מדוקדקת , הנה עברה לה הבאסה .
אני אומרת לכם , כשיש עגמומית קלה , ישר להחליף אותה במשהו שאתם אוהבים לעשות .

קציצות פרגית עם  קישואים ועשבי תיבול ברוטב לימוני

כפי שכתבתי בפוסט הזה , קישואים צריכים להיות טריים , הכי טריים .
במתכון הזה ניכרת הרעננות בזכות עשבי התיבול , ממליצה לא לדלג , לתוצאה מושלמת .
הרוטב הלימוני , מאד מחמיא לקישואים ומשתדך נהדר עם עשבי התיבול.

מה צריך:
לקציצות:

  • 300 גר'  בשר פרגית טחון גס
    1 קישוא קטן מגורר וסחוט היטב.
    1 תפוח אדמה מגורר וסחוט היטב .
    1 בצל קטן מגורר וסחוט היטב .
    1/4 פלפל חריף קצוץ דק
    3 גבעולי נענע , רק העלים .שטופים ומיובשים במגבת נייר .
    4 גבעולי שמיר , לשטף ולייבש
    1/4 חב' פטרוזיליה כנ"ל
    1/2 כפית כורכום
    1/2 כפית פלפל שחור
    1/2 כפית מלח
    1 ביצה
    2 כפות פירורי לחם
    1/2 כוס שמן לטיגון

ההכנה:
יש לקצוץ דק את עשבי התיבול.
מערבבים הכל ומשהים למשך 15 דק' עד 30 דק' .


מחממים שמן במחבת רחבה.
יוצרים קציצות , כף גדושה לכל קציצה , יוצרים קציצה עגולה , משטיחים מעט.

מטגנים עד הזהבה  קלה , מניחים בצד .


ממשיכים
רוטב:
מה צריך:

6 קישואים בכל צבע וצורה חתוכים לפרוסות אלכסוניות או רגילות .בעובי 1 ס"מ .
1+1/2 כוסות אפונה ירוקה טריה או קפואה .
1/4 חב' שמיר
1/4 חב' פטרוזיליה
3 גבעולי נענע , עלים מופרדים .
מיץ מלימון שלם גדול
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
מלח לפי הטעם
4 בצלי שאלוטס חתוכים לרבעים או 2 בצלים רגילים חתוכים לשמיניות .
3 שיני שום קצוצים גס
5 כפות שמן זית .
מים עד כיסוי הקציצות ,  1 ס"מ מעל הקציצות.,

ההכנה:

בסוטאז. רחב וגדול שיכיל את הכל בשכבה אחת  יוצקים את השמן  מחממים מעט , מסדרים את כל הירקות למעט עשבי התיבול .
את הבצל , שום , קישואים , והפלפל החריף . מטגנים עד הזהבה , תוך ניעור הסיר , או ערבוב עדין .

מוסיפים את האפונה וחצי מעשבי התיבול הקצוצים . ומערבבים .


מוסיפים את התבלינים , ומיץ הלימון .
מסדרים מעל את הקציצות , ויוצקים את המים  בדפנות הסיר .
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ – 40 דק' , עד שהקישואים רכים .
10 דק' לפני סיום , מוסיפים את עשבי התיבול .ואת עלי הנענע הנותרים .
אם אין מספיק מים , מוסיפים .הרוטב אמור להיות סמיך וחמצמץ .
מגישים עם אורז לבן . או מלא .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *