חוויות טיבן להתעצם , כשהן מערבות את כל החושים.
כזה היה הביקור האחרון אצל סער , ריני והזאטוטים , טרם שובם לארץ משמפיין אשר באילינוי , מרחק נסיעה "סבירה" של שעתיים וחצי משיקגו.
הגעגוע לכולם היה בלתי מדיד , הצפייה לחופש , והאזור המקסים בו הם התגוררו , ריגשו והציפו אותי בתחושה מתוקה של ציפייה.
במרחק של שלוש שנים , אני זוכרת את שדות התירס האין סופיים ואת השקט…
שקט עצל של קיץ , בטלה , וזמזום דבורים שהעמיק את תחושת הנמנום , והרגיש כמו שהייה במדיטציה ארוכה ומתמשכת. ללא שום רצון להיחלץ מתוכה…
הנימוס ומאור הפנים של התושבים , שם במרכז ארה"ב , הוציאה את המיטב שבי וגרמה לי להלך בארשת פנים שבעת רצון ומחויכת , מקדימה :how do you do לכל עובר אורח .
האוכל היווה אף הוא משקל נכבד בהצפת החושים . ריני אף הבטיחה " אני מתכוונת להכין המון דברים טובים שלמדתי כאן"….
אחד הדברים שהובטחו , היה סלט חסה ואטריות , מין קולסלאו אסיאתי .
בתחילה פקפקתי קצת במפגש הזה בין חסה ואטריות. אבל ברור שנשביתי מיד , והפצרתי בה להכינו יום יום .
אכלנו את הסלט הזה , עם כנפי עוף שמנמנות שנטבלו ברוטב אסיאתי ונצלו על גחלים , עם שרימפסים ענקיים שנצלו אף הם בשריונם , פיצחנו אותם , מלקקים אצבעות , וגם עם סתם עוף ותפוחי אדמה בתנור , הסלט היה טעים גם עם התירס המתוק והבלתי אפשרי של שדות שמפיין…
חיסלנו קערות של הסלט הטעים הזה.
כדי להבטיח את המשך העונג , דהרתי ל וולמארט וקניתי ממש בפרוטות מלאי של חבילות כאלה, מפנה לשם כך רבע מזוודה . זורקת החוצה פריטי בגדים שרק נקנו .
כשמלאי האטריות אזל , עברתי למה שמצאתי …
בינתיים הסלט הזה משתנה כל הזמן , את החסה החלפתי בכרוב פרוס דק .
את הרוטב קצת שיניתי , כי לאטריות משם הייתה מצורפת שקית רוטב שהוספה לשאר מצרכי התיבול .
אני יכולה לאכול את הסלט הזה כארוחה , אבל הוא נפלא כתוספת לבשר.
אפשר לשנע אותו לפיקניקים .
חשוב להוסיף את הרוטב סמוך לארוחה , כדי לשמור על הירק קראנצ'י.
מובטח לכם שהסלט הזה יהיה אחד מנכסי המטבח שלכם.
מצרכים:
אפשר להכפיל כמויות . הכמות שאביא טובה ל4 אנשים מנומסים ולא רעבים במיוחד.
- 1/2 כרוב לבן . חותכים לשניים וכל רבע פורסים דק מאד בסכין חדה וטובה. אפשר גם במעבד מזון . אפשר גם להוסיף או להשתמש במקום : בעלי חסה פריכים ויבשים , כרוב אדום.
- 1 חב' קטנה אטריות אינסטנט . יש אריזות כאלה שמכילות 4 חב' קטנות ויש כמובן גם חבילות בודדות.
- 1/4 בצל סגול פרוס דק , ולהפריד לטבעות.
- 4 בצלים ירוקים קצוצים.
- 1/4 צרור כוסברה. לשטוף ולקצוץ דק.
- 1/4 צרור פטרוזיליה , לשטוף ולקצוץ.
- 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק (לא הכרחי)
- 1/4 כוס שומשום קלוי במחבת יבשה.
- 1/4 כוס גרעיני חמניות קלויים במחבת יבשה.
- אפשר גם: בוטנים מלוחים , קלופים וקצוצים. אגוז י קשיו מלוחים וקצוצים ומה שבא..
- 1/3 כוס חומץ
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
- מלח לפי הטעם כ – 1 כפית .
ההכנה:
מנחים את הכרוב הפרוס דק בקערת הגשה.
מבשלים את האטריות במים רותחים כדקה , לא לבשל יותר מידי.
שוטפים , מסננים , מקררים ומניחים מעל הכרוב .
בסיר קטן מביאים את החומץ והסוכר לרתיחה , מוודאים שהסוכר נמס.
יוצקים מעל הכרוב והאטריות , מערבבים.
מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים והבצל הסגול.
מוסיפים את השמן והמלח. מערבבים בעדינות.
מפזרים מעל את השומשום וגרעיני החמנייה.
טועמים , מתקנים תיבול.
שיר שמביא לי געגוע לקיץ ולתקופה ההיא…
6 תגובות
אוי איזה קטע,אכלתי סלט כזה אצל חברה,רק שהיא אינה מבשלת את האטריות ובעת הנגיסה חשים בפיצפוץ ולא יודעים מה זה.
חיה אילונה דר
חיהל'ה זה רעיון נפלא….
חיה'לה, עכשיו התבלבלתי 🙂 זה בלוג נוסף, אחר?
בכל מקרה, הסלט נראה משגע.
מגי
תודה מגי..
געגועים… תודה… אוהבת
רינצ'וק… גמני ,גמני…