צמחוני

צבעים של חורף וסלט בורגול קטן

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
ארגמן של סלק ורימון..

 

אני הולכת לשוק , רק אחרי שאני סורקת היטב את המקרר . מוודאת מה חסר , רושמת רשימות ומבטיחה להיות מאד עקבית ומדויקת …

ואז אני מגיעה לשוק ורואה את קשת הצבעים שהחורף מנפיק וקונה רק כי הכל יפה ,טרי ושובה לב.

קשת צבעי ירוק עמוק ורענן : שעועית ירוקה , שומר עם תפרחתו העדינה , ארוגולה , כרוב ירוק עם עלים פריכים , כזה שמתחשק עכשיו לתלוש את עליו אחד אחד ולמלא בכל טוב.

מגוון צבעי סגול : עלים וורודים – סגולים של צנוניות מוארכות וגם הקטנות עגלגלות בגוון בורדו .

סלק טרי באדום עז , מחובר אל עלים ירוקים מרושתים בעורקים וורודים , ישר אני חושבת עליו כשלם וזוכרת מה אפשר להכין מהעלים הנפלאים הללו .

רגבי אדמה נצמדים אל הסלק , מסרבים לעזוב . ריח של שורש ומעמקים של אדמה , מאיצים לי את הדופק .. כמהה לקחת את כל השלל , לפרוש במטבח ולראות מה יקרה . יודעת שלפעמים לא צריך יותר משמן ירוק עמוק ומלח גס ואפור.

צבעים של חורף וסלט בורגול קטן

אני אוהבת מאד כאלה מנות :
1) כי הן יפות להלל
2) בריא , בריא ושוב פעם בריא…
3) קלי קלות של הכנה
4) דיאטטי , דייייי !!!!

מה צריך:

  • 1 כוס בורגול גס
  • 1/2 כוס עדשים קטנטנות
  • 2 סלקים בגודל בינוני
  • חופן שעועית ירוקה
  • צרור קטן של ארוגולה
  • 3-4 צנוניות קטנות
  • 1 בצל סגול קטנטן קצוץ דק
  • 3-4 ענפי נענע , רק העלים
  • 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק .
  • חופן גרעיני רימון , לא הכרחי , אבל מאד מוסיף לטעם הכללי .
  • 50 גר' גבינת טולום או גבינה אחרת (בולגרית או צפתית) , את גבינת הטולום אני קונה בגבינריה בשוק האיכרים , גבינה חריפה במידה , עזת טעמים , נפלאה לסוג כזה של מנות , צריך רק מעט ממנה ,כדי להדגיש טעמים.
רוטב:
  • 2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
  • מיץ מ1/2 – 1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
מה עושים לפני:
מקרצפים את הסלק מרגבי הבוץ , מייבשים ומניחים כל אחד בנפרד בנייר כסף . אופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה , או עד שמזלג ננעץ בקלות . מצננים .
מרתיחים מים בסיר קטן , קוטמים את השעועית , מבשלים במים לא יותר מ 2 דק' , ושוטפים מיד תחת מי ברז , או מניחים בקערה עם מים ומס' קוביות קרח . מסננים .
שוטפים את הבורגול , מסננים , מניחים בסיר קטן עם 1/2 כף שמן וקורט מלח מביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , מכסים ומבשלים כ10 דק' או עד שאין בכלל מים .
שוטפים את העדשים , מסננים ומבשלים בסיר קטן , ללא מכסה , עם הרבה מים , כ15 דק' , עד שהן רכות אך עם מנשך מוצק עדיין , מסננים .
קוצצים דק את הנענע , פטרוזיליה , חותכים לפרוסות את הסלק , מכינים את הרוטב .
הסלט כבר במרחק אכילה…..
מכינים קערת הגשה יפה , בעזרת מזלג מפרידים את הבורגול , מוסיפים את כל החומרים . מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות . מפוררים למעלה את הגבינה ומקשטים בגרעיני הרימון .
הצעת הגשה אישית : ניתן לשמור את המצרכים בנפרד ובכל יום לקחת לעבודה מנה אישית ולתבל סמוך לארוחה.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

10 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *