צבעים של חורף וסלט בורגול קטן
ארגמן של סלק ורימון.. |
אני הולכת לשוק , רק אחרי שאני סורקת היטב את המקרר . מוודאת מה חסר , רושמת רשימות ומבטיחה להיות מאד עקבית ומדויקת …
ואז אני מגיעה לשוק ורואה את קשת הצבעים שהחורף מנפיק וקונה רק כי הכל יפה ,טרי ושובה לב.
קשת צבעי ירוק עמוק ורענן : שעועית ירוקה , שומר עם תפרחתו העדינה , ארוגולה , כרוב ירוק עם עלים פריכים , כזה שמתחשק עכשיו לתלוש את עליו אחד אחד ולמלא בכל טוב.
מגוון צבעי סגול : עלים וורודים – סגולים של צנוניות מוארכות וגם הקטנות עגלגלות בגוון בורדו .
סלק טרי באדום עז , מחובר אל עלים ירוקים מרושתים בעורקים וורודים , ישר אני חושבת עליו כשלם וזוכרת מה אפשר להכין מהעלים הנפלאים הללו .
רגבי אדמה נצמדים אל הסלק , מסרבים לעזוב . ריח של שורש ומעמקים של אדמה , מאיצים לי את הדופק .. כמהה לקחת את כל השלל , לפרוש במטבח ולראות מה יקרה . יודעת שלפעמים לא צריך יותר משמן ירוק עמוק ומלח גס ואפור.
צבעים של חורף וסלט בורגול קטן
מה צריך:
- 1 כוס בורגול גס
- 1/2 כוס עדשים קטנטנות
- 2 סלקים בגודל בינוני
- חופן שעועית ירוקה
- צרור קטן של ארוגולה
- 3-4 צנוניות קטנות
- 1 בצל סגול קטנטן קצוץ דק
- 3-4 ענפי נענע , רק העלים
- 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק .
- חופן גרעיני רימון , לא הכרחי , אבל מאד מוסיף לטעם הכללי .
- 50 גר' גבינת טולום או גבינה אחרת (בולגרית או צפתית) , את גבינת הטולום אני קונה בגבינריה בשוק האיכרים , גבינה חריפה במידה , עזת טעמים , נפלאה לסוג כזה של מנות , צריך רק מעט ממנה ,כדי להדגיש טעמים.
- 2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
- מיץ מ1/2 – 1 לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
נראה מצויין , יפה מרענן וסקסי.
אני אכין ליום שישי הקרוב
תודה רבה
כיף לשמוע…. שיהיה טעים
תודה
חיה
הכנתי אתמול. יצא מצויין!!!!!!!!!!!הסלט חוסל ואפילו נתבקשתי להכינו שוב
כיף כיף לשמוע…….. שמחה שאהבתם:-)).
הסלט נהדר! הכנתי לארוחת ערב רק בלי הרימון ועם גבינה כחולה שהייתה כבר בבית.
תודה
גבינה כחולה זה רעיון מצוין , מאמצת … תודה