אסייתי

על צמחונות ונתח סינטה אחד

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

המתכון הזה הוא עדות ניצחת לדו קיום שחי בתוכי (זה לא הדו קיום היחיד). זה לא דו קיום של שלום , אלא של תבוסה .

מבחינה אידיאולוגית , הייתי רוצה להיות צמחונית כל הזמן , לא רוב הזמן או לפעמים , אלא באמת כל הזמן !!!. אלא מה , יצא שאני אוהבת אוכל : לבשל , לצלם , לאכול , לקנות , להסתכל . בסדר הזה או כל סדר אחר .

להגנתי אוכל לומר , שאוכל צמחוני "עושה" לי את זה , הרבה יותר מנתח בשר מדמם . אך עדיין כשאני עוברת ליד דוכן בשר ורואה נתחים דקים ומשוישים קלות , הקרייבינג ותשוקת הבישול מרימים ראש ואני לוקחת אותם הביתה .

כדי לשמור על התשוקה הרגעית הזו שתהייה כמה שיותר סטרילית , אף פעם הנתחים האלה לא יהיו מחוברים לאיזה גוש ענק , והחנות חייבת להיות הכי אסטטית שיש … ככה אני שומרת על אחת התכונות הפולניות הכי חשובות :מה שלא רואים , לא יודעים .

כשהמצפון מרים ראש ומדבר איתי על אי- אלימות (האימסה) , על עובדת היותי מורה ליוגה ועל כך שחייבת להיות לי אג'נדה קולינארית יותר סדורה , שלא מתנגשת ככה ועושה בי שפטים כל פעם מחדש .אני אומרת לו , שלפעמים אני עושה וויתורים .

הקונפליקט הזה מקבל משמעות מתעצמת בגלל הילה ביתי שעושה עכשיו את דרכה מצמחונות לטבעונות , דרך טהורה ובטוחה , ללא קונפליקטים ושאר אבני מכשול .

אז בינתיים אני נמצאת באחוזי הלייט של 20 – 80 אחוז , צופה אל העתיד בעידוד . משתדלת לא להיות קשה עם עצמי ובעיקר לא לשפוט , זה גם סוג של אלימות , אני מזכירה לעצמי ומסדרת לי את המצפון במחשבה שדברים יכולים להיות כמו שהם וההפוך שלהם באותו זמן .

בינתיים עד שזה יקרה , הכנתי שני מתכונים אסיאתיים נחמדים מנתחי הסינטה המשוישים שלקחתי הביתה . שניהם משתמשים באותו בשר , אך הם שונים בצורת העשייה וקצת גם בתיבול .את שניהם אני אוהבת באותה מידה….

סינטה בנוסח סצ'ואן עם אפונה סינית ופטריות שיטאקי

באופן פלאי , תמוה ומעורר שמחה , האפונה הסינית עדיין נמצאת בשווקים .

לשאלתי , הכיצד? אמר לי המוכר , שיש להם עכשיו שטחי גידול בצפון הארץ וכך הם יכולים להאריך את העונה של האפונה .

מה צריך:

  • 500 גר' נתחי סינטה בעובי 1/2 – 1 ס"מ
  • 300 גר' אפונה סינית טרייה 
  • 6 פטריות שיטאקי טריות פרוסות
  • 3 שיני שום שמנות קצוצות דק
  • פרוסה של ג'ינג'ר טרי קצוצה דק
  • 1פלפל חריף אדום או 1/2 כפית פלפל צ'ילי חריף
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף ברנדי
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף שמן שומשום
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם (קודם לבדוק אם מלוח מספיק)

ההכנה:

שוטפים את האפונה ומסירים את הסיב העובר בחלקה הפנימי הקעור

חותכים את הסינטה לקוביות של 2X2 ס"מ

מחממים כף שמן בווק או מחבת רחבה , מטגנים שנייה בכל צד את נתחי הסינטה , ב3 פעמים . פעולה זו מבטיחה שלא ייווצר הרבה רוטב והבשר יתבשל במקום להיצלות .

מניחים את הבשר בצלחת .

מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות (או כף נוספת אם צריך)

מחממים את השמן ומצרפים את השום , ג'ינג'ר והפלפל החריף לטיגון קצר של 1/2 דקה .

מוסיפים את האפונה הסינית  והפטריות ומטגנים עוד שתי דקות , תוך ערבוב .

לווק מוסיפים עכשיו את הבשר , מערבבים ומוסיפים את הסויה , הברנדי ושמן השומשום

מתקנים תיבול , פלפל שחור , מלח אם צריך , אם מרגיש לכם שצריך קצת רוטב , אפשר להוסיף 3 כפות מים . אני אוהבת כך .

מגישים עם אורז לבן

סינטה בנוסח סצ'ואן עם אפונה סינית ואספרגוס

מה צריך :

  • 500 גר' בשר סינטה כנ"ל
  • 300 גר' אפונה סינית
  • 10 יחידות אספרגוס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חתיכה ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כף שמן שומשום

למשרה הבשר :

 

  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף ברנדי
  • 1 חלבון
  • 1 כף שטוחה קורנפלור

לרוטב :

  • 1/3 כוס מרק צח או 1/2 כפית אבקת מרק עוף מומסת ב1/3 כוס מים רותחים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף ברנדי
  • פלפל שחור גרוס או רגיל
  • מלח לפי הטעם .

ההכנה:

חוצים את סטיק הסינטה

חותכים כל חצי לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ

מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הבשר ל30 דק' .

בינתיים שוטפים את האפונה הסינית והאספרגוס

מסלקים את הסיב העובר לאורך האפונה

חותכים את ה1/3 התחתון של האספרגוס וזורקים , חותכים את האספרגוס לחתיכות של 2 ס"מ , את המקטעים היותר עבים חוצים .

מסננים את הבשר מרוטב ההשריה

מחממים 2 כפות שמן בווק ומטגנים את הבשר תוך ערבוב כ 2 דק' , מעבירים לצלחת .

מוסיפים לווק עוד 2 כפות שמן ומטגנים את השום , הג'ינג'ר והפלפל החריף.

מוסיפים את האפונה הסינית והאספרגוס ומטגנים תוך ערבוב כ 2-3 דק' .

מחזירים לווק את הבשר , מוסיפים את הרוטב , וכף שמן שומשום . מערבבים היטב .

מגישים עם אורז לבן ואפשר כמובן עם בצל ירוק קצוץ מעל …

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

8 תגובות

  1. חייבת לציין שאני מאוד מזדהה עם עניין הצמחונות. הלוואי שהיה לי את הכוח להתחיל להיות 100 אחוז, אבל בינתיים אני מתנחמת ב-20-80 כמוך

    1. גם אני כזאת..
      מאוד הזדהתי. אני מקפידה על הכלל- רק בשר שווה.
      אני לא "אתלכלך" בשביל איזה שניצל או מנה במסעדה בינונית.
      אם החיה מתה מות גיבורים- אני אוכלת.

      נו, לא מושלם, אבל בדרך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *