בשר

עוף עם בטטות בשלל צבעים ועשבי תיבול

עוף עם בטטות בשלל צבעים ועשבי תיבול

פעם לפני הרבה שנים , הייתי מכינה בטטות בקליפתן בתנור , שמן זית ומלח וזהו 
אז היו בטטות גדולות ועבות וקשה היה ממש לחתוך אותן . 
היה רק סוג אחד .
לפעמים טעמן היה סיבי ולרוב הן לא היו ממש טריות.
בשנים האחרונות ישנה עדנה לבטטות .
מגדלים רבים החליטו לגדל סוגים שונים של בטטות.
הבטטות נשתלות במהלך חדשי אפריל מאי ונאספות מהאדמה בחדשי אוגוסט ועד דצמבר.
בעולם יש כ 6,000 סוגי בטטות . בארץ מגדלים היום 9 סוגים .
אני אוהבת בעיקר את בטטת הערמונים שטעמה מתוק ואכן מזכירה בטעמה ערמונים.
אני אוהבת את הסגולות שצובעות את התבשיל בסגול עמוק , אני אוהבת את הצבע ואת טעם הבטטה הזו שהוא עשיר ומתוק . 
כמובן גם את הבטטות הכתומות . 
תמיד אני אעדיף בטטות קטנות , כי זה מעיד שהן נאספו בזמנן , לכן הן תהיינה פריכות ומוצקות . 
בטטות משתדכות נהדר עם תפוחי אדמה , דלעות מסוגים שונים , גזרים , שום , בצל ועשבי תיבול .
במתכון הכה קל שהכנתי , מיעטתי במרכיבים .
זה התחיל בבטטות נפלאות  שמצאתי בשוק האיכרים  והשאר היה סיר מדהים מלא טעמים של בטטות מתוקות , עוף ועשבי תיבול .

מה צריך?

4-6 מנות

ההכנה:

נחמם את שמן הזית בסיר רחב או סוטאז' .
נוסיף את העוף והבטטות חתוכות לרבעים או רצועות רחבות .
נטגן משני הצדדים.
אחרי ההזהבה מוסיפים , מסדרים את הבצל חתוך לרבעים , את השום והתבלינים.
מוסיפים את החמאה והיין , מצמצמים את היין עד מחצית . אנחנו רוצים שטעמו יהיה נוכח , אבל שהתבשיל לא יהיה חמוץ .
מוסיפים את ציר העוף או מים .
מסדרים למעלה יפה את עשבי התיבול .
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה או עד שהעוף והבבטות מתרככים . הרוטב סמיך ומלא טעם . 
אם הרוטב סמיך מידיי , מוסיפים מעט מים .
לטבעונים צמחונים    :
 בלי עוף ובלי חמאה , במקום ציר עוף , מים . 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.