בשר

עוף עם בטטות בשלל צבעים ועשבי תיבול

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

עוף עם בטטות בשלל צבעים ועשבי תיבול

פעם לפני הרבה שנים , הייתי מכינה בטטות בקליפתן בתנור , שמן זית ומלח וזהו 
אז היו בטטות גדולות ועבות וקשה היה ממש לחתוך אותן . 
היה רק סוג אחד .
לפעמים טעמן היה סיבי ולרוב הן לא היו ממש טריות.
בשנים האחרונות ישנה עדנה לבטטות .
מגדלים רבים החליטו לגדל סוגים שונים של בטטות.
הבטטות נשתלות במהלך חדשי אפריל מאי ונאספות מהאדמה בחדשי אוגוסט ועד דצמבר.
בעולם יש כ 6,000 סוגי בטטות . בארץ מגדלים היום 9 סוגים .
אני אוהבת בעיקר את בטטת הערמונים שטעמה מתוק ואכן מזכירה בטעמה ערמונים.
אני אוהבת את הסגולות שצובעות את התבשיל בסגול עמוק , אני אוהבת את הצבע ואת טעם הבטטה הזו שהוא עשיר ומתוק . 
כמובן גם את הבטטות הכתומות . 
תמיד אני אעדיף בטטות קטנות , כי זה מעיד שהן נאספו בזמנן , לכן הן תהיינה פריכות ומוצקות . 
בטטות משתדכות נהדר עם תפוחי אדמה , דלעות מסוגים שונים , גזרים , שום , בצל ועשבי תיבול .
במתכון הכה קל שהכנתי , מיעטתי במרכיבים .
זה התחיל בבטטות נפלאות  שמצאתי בשוק האיכרים  והשאר היה סיר מדהים מלא טעמים של בטטות מתוקות , עוף ועשבי תיבול .

מה צריך?

4-6 מנות

ההכנה:

נחמם את שמן הזית בסיר רחב או סוטאז' .
נוסיף את העוף והבטטות חתוכות לרבעים או רצועות רחבות .
נטגן משני הצדדים.
אחרי ההזהבה מוסיפים , מסדרים את הבצל חתוך לרבעים , את השום והתבלינים.
מוסיפים את החמאה והיין , מצמצמים את היין עד מחצית . אנחנו רוצים שטעמו יהיה נוכח , אבל שהתבשיל לא יהיה חמוץ .
מוסיפים את ציר העוף או מים .
מסדרים למעלה יפה את עשבי התיבול .
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה או עד שהעוף והבבטות מתרככים . הרוטב סמיך ומלא טעם . 
אם הרוטב סמיך מידיי , מוסיפים מעט מים .
לטבעונים צמחונים    :
 בלי עוף ובלי חמאה , במקום ציר עוף , מים . 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.