עוף עם בטטות בשלל צבעים ועשבי תיבול
פעם לפני הרבה שנים , הייתי מכינה בטטות בקליפתן בתנור , שמן זית ומלח וזהו
אז היו בטטות גדולות ועבות וקשה היה ממש לחתוך אותן .
היה רק סוג אחד .
לפעמים טעמן היה סיבי ולרוב הן לא היו ממש טריות.
בשנים האחרונות ישנה עדנה לבטטות .
מגדלים רבים החליטו לגדל סוגים שונים של בטטות.
הבטטות נשתלות במהלך חדשי אפריל מאי ונאספות מהאדמה בחדשי אוגוסט ועד דצמבר.
בעולם יש כ 6,000 סוגי בטטות . בארץ מגדלים היום 9 סוגים .
אני אוהבת בעיקר את בטטת הערמונים שטעמה מתוק ואכן מזכירה בטעמה ערמונים.
אני אוהבת את הסגולות שצובעות את התבשיל בסגול עמוק , אני אוהבת את הצבע ואת טעם הבטטה הזו שהוא עשיר ומתוק .
כמובן גם את הבטטות הכתומות .
תמיד אני אעדיף בטטות קטנות , כי זה מעיד שהן נאספו בזמנן , לכן הן תהיינה פריכות ומוצקות .
בטטות משתדכות נהדר עם תפוחי אדמה , דלעות מסוגים שונים , גזרים , שום , בצל ועשבי תיבול .
במתכון הכה קל שהכנתי , מיעטתי במרכיבים .
זה התחיל בבטטות נפלאות שמצאתי בשוק האיכרים והשאר היה סיר מדהים מלא טעמים של בטטות מתוקות , עוף ועשבי תיבול .
מה צריך?
4-6 מנות
- 8 בטטות בגודל בינוני במבחר סוגים או מה שיש
- 6 חלקי עוף
- 4 גבעולי טימין
- 5 עלים של מרווה
- 4 שיני שום שמנמנות
- 1/2 כוס יין לבן
- 6- 7 בצלי שאלוטס או בצל אחד גדול סגול
- 30 גר' חמאה (לא חובה)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות ציר עוף או מים
- מלח ופלפל שחור או לבן גרוס
ההכנה:
נחמם את שמן הזית בסיר רחב או סוטאז' .
נוסיף את העוף והבטטות חתוכות לרבעים או רצועות רחבות .
נטגן משני הצדדים.
אחרי ההזהבה מוסיפים , מסדרים את הבצל חתוך לרבעים , את השום והתבלינים.
מוסיפים את החמאה והיין , מצמצמים את היין עד מחצית . אנחנו רוצים שטעמו יהיה נוכח , אבל שהתבשיל לא יהיה חמוץ .
מוסיפים את ציר העוף או מים .
מסדרים למעלה יפה את עשבי התיבול .
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה או עד שהעוף והבבטות מתרככים . הרוטב סמיך ומלא טעם .
אם הרוטב סמיך מידיי , מוסיפים מעט מים .
לטבעונים צמחונים :
בלי עוף ובלי חמאה , במקום ציר עוף , מים .