מתוק

עוגת גבינה משוישת בשוקולד

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

לכבוד וברוח שבועות , התחלתי ביצירות קטנות ולא כל כך משמעותיות . רציתי רק לבשר לבני הבית על בואו הקרב של החג .

טעימות קטנות שרק ירמזו להם , את הצפוי להיות , אם הם יתקבצו כולם יחד לכבוד החג האהוב עלי .

התחלתי בעוגה קטנה , כזו שלוקחים ממנה ביסים קטנים ולא מבינים אחרכ' לאן היא נעלמה . כזו שלא נשארת שבוע ומעלה תהיות של , האם לאפסן במקרר או לא ?

כזו שמספיקה גם לשניים , ולא מעוררת יותר מידי שאלות של : מה עוגה שלמה עכשיו רק לשנינו? או רק לי לבדי?

עוגה שמסתדרת נחמד , נניח ליד עוד עוגת גבינה גדולה . כי מה פתאום להסתפק באחת בלבד.

למרות גודלה ומהירות הכנתה ( 15 דק') , כל ביס ממנה הוא ביס מושלם .

תחילה החיך נוגע בשכבה העליונה של השוקולד המריר , משם אל הגבינה הרכה והשמנתית ולבסוף , שכבת הפירורים עם רמז של קינמון..

עוגת גבינה משוישת בשוקולד

מה צריך:

לשכבת הבסיס:

  • 1 כוס ביסקוויטים פתי בר , טחונים במג'ימיקס .
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1 כפית קינמון

מערבבים את הפירורים עם החמאה והקינמון.

משמנים תבנית בגודל  23X23     ס"מ ומרפדים את התחתית בשכבת הפירורים .

אופים בחום של 180 מעלות כ – 8 דק' .

לשכבה האמצעית:

  • 250 גר' גבינת שמנת
  • 250 גר' גבינה לבנה 5% שומן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר ווניל
  • 3 כפות קמח מנופה
  • 1 ביצה + 3 חלבונים

שמים במיקסר את הגבינה , מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים.

מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים רק עד שמתאחד .

ניתן לערבב , גם יידנית .

מעבירים את שכבת הגבינה אל התחתית האפויה .

ממיסים במיקרו , או בבן מרי ( סיר מים רותחים ועליו סיר ,או קערה , עם השוקולד) 100 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו.

כשהשוקולד נמס , יוצקים אותו בעזרת כף , במרחקים שווים על פני העוגה .

יוצרים בעזרת מזלג , צורות משוישות , מבלי לתת להן לחדור יותר מידי לתוך הבלילה . השוקולד אמור להיות יותר שכבה חיצונית שרק חלקים קטנים ממנו ,נכנסים אל תוך שכבת הגבינה .

אופים בחום של 175 מעלות למשך 40 דק' . העוגה אמורה להזהיב ממש מעט בשוליים ולהתייצב .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

28 תגובות

  1. התחברתי מאוד לכתוב לפני המתכון המפתה ואהבתי מאוד !

    אינני מאוהבי השילוב גבינה ושוקולד , אך המתכון הזה עשה לי משהו וגרם לי לרצון לנסות ……

    תודה על השיתוף , התמונה מרהיבה ומרעיבה תרתי משמע ….

    בברכת ,

    שבוע טוב ובהצלחה בבית החדש ,
    שרית-ב

  2. כמה חבל שמרבית הטובים עוזבים את תפוז……. יכולה להבין. האוירה כבר לא אותו דבר. חג שמח

  3. איפה שתהיי, אמשיך לעקוב אחרייך 🙂 משום שאני אוהבת את הכתיבה שלך, את הצילומים שלך, את אישיותך הנעימה ובכלל, הייתה לנו תקווה להיפגש, זה כבר טוב.
    העוגה שלך נראית נפלא, משויישת כהלכה.

    שבוע טוב ומבורך וגם חג שבועות שמח,

    מגי

  4. תתחדשי על משכנך החדש! שיהיה המון בהצלחה!

    העוגה שלך מקסימה! אוהבת את השיוש השובב! 🙂
    אני קצת חוששת לשלב גבינה ושוקולד כי זהיוצא חמצמץ כזה, אבל מאוד-מאוד בא לי עכשיו!

    המשך יום מקסים!
    אלנהIliAsh

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *