מתוק

עוגת גבינה משוישת בפטל

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp


גבינה ופטל מוקטן 1

את העוגה הזו תכננתי מזמן , אבל לא הייתה לי הזדמנות מוצלחת בשבילה וגם כי לא היה עדיין פטל
הפטל שהפציע בשווקים , אדום לוהט  , עורר את הזיכרון של אותה עוגה והבטחה שהבטחתי לעצמי
חג השבועות שמתקרב בצעדים רחבים למדי , נתן משנה תוקף להחלטה  , כי רציתי להביא לכם משהו ממש משובח לחג .
בדרך כלל קל לספק אותי בנושא פירות יער בכלל ופטל בפרט . אני אוכלת אותם כך כמו שהם , או עם יוגורט וגרנולה בבוקר . זה פינוק של קיץ שעליו אני לא מוותרת . חוץ .. ממאפים ממש משובחים כמו העוגה הזו.
אז מיהרתי לי השוקה אל האיש המחייך וטוב הלב משדה יעקב  , שמוכר אותם עטופים באריזות קטנות . הוא מגיש אותם כמי שמגיש מתנות קטנות של בוקר  , עטופים עדיין בטל .
הצצה פנימה  ואני רואה אותם נחים שם אדומים ארגמניים עטופים פלומה דקה וקטיפתית , מבטיחים כל כך .
אז אני לוקחת כמה חבילות , שיהיה וגם כי תיכף  האדום הזה יעלם.

עוגת שיש גבינה ופטל
עוגת גבינה ופטל 8


מחירו של הפטל בשווקים , גבוה עד כי ניתן לחשוב שהוא נסחר בבורסה . אבל המרתי את חלקו של הפטל לפטל קפוא , כדי להוזיל את מחירה של העוגה . אך חלקו של הפטל חייב להיות טרי .  סכ"ה צריך לעוגה בין 400 -450 גר' פטל.

בשוק האיכרים ניתן להשיג אריזה גדולה של פטל סוג ב' , שנועד לריבות וכאלה . הוא יהיה מצוין לעוגה , מלבד הפטל לקישוט שצריך להיות יפה . מחירו של  הפטל הזול יותר הוא 30 ₪  לק"ג , שזו מציאה ענקית!!! אבל , צריך להשכים כדי לזכות בו , כי הוא נגמר ממש מהר
העוגה ממש שווה , היא משויישת בפטל בתוכה , גם השמנת המתוקה שמכסה את העוגה ,  נצבעת בוורוד בזכות הפטל הטרי  שעורבב לתוכה , הפטל גם מקשט את העוגה .

מה צריך:

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
נייר פרגמנט
לבסיס העוגה:

150 גר' ביסקוויט פתי בר
3 כפות חמאה נמסה
טוחנים את הביסקוויטים במג'ימיקס , עד לפירורים עדינים .
מעבירים לקערית , מוסיפים את החמאה . מערבבים היטב עם קצות האצבעות , עד שכל החמאה נספגת היטב בביסקוויטים . מעבירים לתבנית  משומנת ומרופדת בנייר פרגמנט ומהדקים היטב לתחתית התבנית .
אופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דק' או עד שמזהיב ממש מעט .

לתערובת הפטל:

200 גר' פטל טרי או קפוא . עדיף כמובן טרי . אם משתמשים בקפוא , יש להפשיר במקרר לילה קודם בתוך מסננת וכלי מתחת למסננת , כדי להגיר כמה שיותר נוזלים.
30 גר' סוכר
1 כפית מיץ לימון
2 כפיות קורנפלור
2-3 כפיות מים .

איך:

בכלי קטן שמים את הפטל  , סוכר ומיץ לימון . מבשלים על להבה בינונית כ- 5 דק'.
עוגת גבינה ופטל מוקטן 2

עוגת גבינה ופטל מוקטן 4
הסוכר נמס , בעבוע איטי , יחס עדין

בקערית קטנה מערבבים את המים והקורנפלור, מוסיפים לפטל ומביאים לרתיחה עדינה  , למשך דקה . מקררים .

כך התערובת צריכה להראות
כך התערובת צריכה להראות

לתערובת הגבינה:

400 גר' גבינת שמנת
250 גר' גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
4 כפות יוגורט
קליפה מלימון שלם

איך:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים .
מעבירים לתבנית עם בסיס הביסקוויטים , משטחים עם ספטולה .
מעבירים את הפטל  בכמה נקודות על פני מלית הגבינה . מעבירים  קצה סכין ומערבבים לצורת שיש .
עוגת גבינה ופטל מוקטן 5

עוגת גבינה ופטל מוקטן 3אופים בחום של 175 מעלות למשך כשעה עד שהעוגה מתייצבת  , והיא יציבה  , משאירים בתנור כבוי עם דלת התנור פתוחה למחצה ,  עד שהעוגה מתקררת

לציפוי:
ניתן לוותר על הציפוי , אבל הוא מוסיף המון !!!!
150 גר' פטל  טרי או קפוא , מכינים בדיוק כמו שמכינים את הפטל למלית הגבינה,  אך מפחיתים את הקורנפלור לכפית אחת , ומים 2 כפיות . מקררים .
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר .
איך:
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף הסוכר לקצפת יציבה .
מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול את הפטל .
מצפים את העוגה כשהיא קרה לגמרי .
מקשטים בפטל טרי .

עוגת גבינה ופטל מוקטן 7
עוגת גבינה ופטל מוקטן 9

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

  1. הכנתי את העוגה לפני מספר חודשים
    אחת המיוחדות והטעימות שיש, וגם יפההה
    הולכת להכין אותה שוב בסופ"ש לארוע חגיגי
    הבלוג שלך מעולה

    1. תודה טובה
      לצערי רק עכשיו הבחנתי בתגובה שלך ..בדר"כ אני ממהרת לענות , מתוך כבוד רב למי שטרח והגיב.
      שמחה שאהבת את העוגה ועוד יותר שאהבת את הבלוג .
      תודה רבה מאד
      חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *