מתוק

עוגת אגוזים וקינמון

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

 התקופה הזו של חגי תשרי , היא תקופה מאד מבלבלת ומלאת מחשבות עבורי , אולי אפילו סוג של מסע פנימי.
אין ספק שיש משהו בחגים של תחילת שנה שמבקש חישוב מסלול מחדש ובדיקת עומק לדברים שצפונים במעמקי הלב  , אותן מחשבות שצפות בדיוק כשצריך אותן.
אז אני קצת מלנכולית ושנתי נודדת , מבקשת תשובות לזכרונות ושאלות  .
אתמול חשבתי על חברתי רחל שהייתה חברת מסע לחיים ולפני שנתיים נטשה את העולם .
עודני מחשבת מסלול חדש בלעדיה וחסרונה מורגש מידי יום .
בשעת לילה מאוחרת זו נתתי ללב לעשות בדק בית ולא נלחמתי בשינה.
קקאו חם היה פתרון הולם וכשחשבתי על משהו מתוק שירגיע , עלה בי באחת זכרונה של עוגת האגוזים וקינמון שנהגנו להכין , העוגה האהובה על שתינו .
זכרתי אותה שמנתית וחמאתית בדיוק כמו שצריך , משובצת באגוזים וקינמון .
אני נהגתי להכינה בדיוק כמו שכתוב , רחל נהגה להכין לפי הזכרון ובכל פעם העוגה יצאה שונה ומפתיעה .
באותו רגע החלטתי שממש מחר בבוקר או אולי כבר עכשיו אני מכינה את אותה עוגה בדיוק .

מה צריך?

ההכנה:

משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות 
מפרידים חלמונים וחלבונים
בקערת המיקסר  עם וו לישה . מקציפים את החמאה הרכה עם 1/2 כוס  סוכר.
מוסיפים את החלמונים  אחד אחר השני תוך כדי הקצפה , עד שהתערובת קרמית ותפוחה.
מנמיכים את מהירות המיקסר , ומוסיפים לסירוגין את הקמח והשמנת עד שהתעורבת הומוגנית.
מעבירים לקערה , שוטפים ומייבשים את המיקסר .
מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר  , מחליפים לוו הקצפה.
מקציפים תוך הוספה הדרגתית של 1/4 כוס סוכר רגיל שנותר + 3 שקיות סוכר וניל , עד שהקצף יציב .
מוסיפים לקערת החלמונים בתנועות עטיפה , עד לתערובת אחידה .
בקערית נפרדת
מערבבים את 2 שקיות סוכר הוניל , 1/4 כוס הסוכר החום , האגוזים הקצוצים והקינמון .
מעבירים לתבנית המשומנת מחצית מתערובת העוגה , מעל מפזרים מחצית מתערובת האגוזים .
מעל שוב מחצית מתערובת העוגה ומסיימים עם החלק הנותר של האגוזים .
אופים כ 50 דק' , עד שהעוגה מזהיבה  יציבה וקיסם יוצא יבש .

מקציפים עד לתערובת קרמית
מחצית מתערובת העוגה והמלית
לפני אפיה

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *