ספגטי אל'ה טונה / הכי איטלקי שיש

דווקא השנה כאילו להתריס,כאשר החום יבש ודוקרני,חודר לכל פינה בגוף ובנשמה.
עולים בי חשקים לאוכל של חורף,הבו לי פסטה ,סירים של מרק מבעבעים מלאים בירקות וקטניות.
מזונות ששעתם יפה והכרחית בחורף, בהחלט לא בקיץ.
אני סבורה שהדבר נובוע מהמתח  הרב בו אנו שרויים בתקופה המאתגרת הזו, בה כולנו נדרשים לתת את דעתנו למהלכים ההיסטוריים בארצנו.
עבורי ההתעסקות באוכל ,הכנתו , ההתבוננות במהלכים שנוצרים תוך כדי בישול, מאפשרים לי השקטה.

פסטה עם טונה

פסטה היא מאכל שהכנתו קצרה והסיפוק הוא מיידי .
מנה מהירת הכנה , נדרשים לה מצרכים שיש בדרך כלל בבית .
זו מנה שאני מכינה שוב ושוב ואף פעם לא די לנו ממנה.

מה צריך : 2מנות

ההכנה

במחבת גדולה נחמם את שמן הזית , נוסיף את השום , אנשובי, פלפל חריף.
ננמיך להבה כדי שלא ייחרך,נזהיב 30 שנ'.
נוסיף את רוטב העגבניות ורסק העגבניות ומעט מלח .
אני אוהבת להוסיף 1/4 כפית סוכר שמאזנת את חמיצות העגבניות (לא הכרחי).
נבשל 2-3 דק' על להבה בינונית .
נוסיף את הזיתים והטונה ,נערבב.
אני לא אוהבת למעוך מידיי את הטונה , מעדיפה שישארו צ'אנקים בגודל בינוני.
במקביל או לאחר הכנת הרוטב , נמלא סיר עם מים , נביא לרתיחה .
כשהמים רותחים נוסיף כף מלח למים ונבשל לנגיסות  של אל דנטה , זכרו שהפסטה תעבור לרוטב ונצטרך עוד דקה של בישול.
אל תתנו לפסטה להיות עשויה מידיי.
כשהפסטה מוכנה , נסנן , אף פעם לא שוטפים פסטה , אלא אם היא  מיועדת לסלט פסטה ,אבל זה סיפור אחר .
שומרים 1/2 כוס ממי הפסטה בצד .
מחממים את הרוטב אם לא הכנו במקביל , מוסיפים ממי הפסטה אם הרוטה התאדה מידיי.
מצרפים את הפסטה לרוטב , מערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב .
מקשטים בבזיליקום  או פטרוזליה קצוצים ומגישים .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *