מרק שבא בקדירה ומכיל בתוכו קטניות , בשר ועגבניות .
יש במרק כזה הבטחה לארוחה מלאה שתביא שובע וסיפוק .
יש בי חיבה עזה לאוכל שאין בו טרחה רבה ועדיין ישנה תשומת לב לתהליכים ומחשבה על התוצאה הסופית .
אפשר לפשט תהליכים , שינויים יבואו לפי רצונכם במתכון עצמו .
חייבת להגיד שאני בעד מרכיבים שיביאו לתוצאה מושלמת .
הימים הם ימים של שלהי חורף, הגשמים ממשיכים מידי פעם לשטוף את האויר .
אך פה ושם יש תחושה של אביב שדוחקת בחורף על גשמיו לעזוב .
השנה החורף מהסס במיוחד .
בהחלט זמן למרק כזה , לפני שיהיה חם מידיי.
אני אוהבת לקרוא למרק הזה מרק צ'יילי קון קרנה , כי הוא מכיל בתוכו את אותם מרכיבים כמעט .
טעמו מזכיר לי טעמים מקסיקניים , למרות התבלינים והטוויסט של הטעמים .
מה צריך :
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
- 250 גר' בשר טחון אפשר גם עוף או פרגית
- 1 כף רסק עגבניות
- 5 שיני שום כתוש או מגורר
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 2 ס"מ שורש כורכום מגורר אם אין אפשר 1/4 כפית כורכום טחון
- 1 כפית גדושה אבקת כמון
- כפית פפריקה חריפה או מתוקה או חצי כפית מכל אחד , אני אוהבת חריף .
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2-3 כוסות שעועית לבנה
- 3 כפות שמן זית
- חופן עלי תרד או עלי סלק שטופים , ללא השדרה הלבנה באמצע
- 6-7 כוסות מים או ציר עוף או בשר עד לסמיכות הרצויה
- 1/4 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק
- מלח לפי הטעם
ההכנה:
הכנה מקדימה:
משרים את השעועית הלבנה לילה לפני , למחרת מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה .
לחילופין במרק הזה , אפשר להשתמש בפחית או שתיים שעועית לבנה ברוטב עגבניות , והרווחנו קיצור תהליכים .
בסיר מחממים את השמן , מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט עד שקיפות .
מוסיפים את הגזר הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית עוד 2-3 דק' .
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו לחתיכות בינוניות עד שהוא משנה את צבעו .
מוסיפים את השום , ג'ינג'ר והתבלינים + כף רסק העגבניות , מטגנים יחד כדקה .
מוסיפים את השעועית ומלח לפי הטעם .
מכסים במים , מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ – 30 דק' כדי לתת לכל הטעמים להתחבר יחד .
מוסיפים את התרד / עלי מנגולד /סלק והפטרוזיליה הקצוצה .
מבשלים עוד 10 דק' .
ניתן להגיש עם אורז לבן /מלא או לחם מחמצת .