פעם לפני מה שקרה לנו , חשבתי שלחיות בחופש ,אי אלימות,שוויון וצדק, זה לא חלום מטורלל כאן בארץ שלנו .
החורבן הנורא והמלחמה הזו ביטלו את הדיון על מה זה להיות נורמלי בבית שלנו.
אני מקווה שכנתאושש נוכל לחשוב שוב על שפיות .
לחשוב שלא מזמן,תכננו היכן נטייל, מה נאכל לארוחת ערב, איזה שף יקבל מישלן סוף סוף .
דברים של הבל,אבל כאלה שרוב העולם עוסק בו ולא בהישרדות.
למה אני כותבת על זה ולא על מרק הסלק? כי המקום הזה שלי הוא גם רשומון ,יומן מסע או ספר מתכונים .
אני רוצה וחייבת לקשור בין האירועים שעוברים עלינו לבין מה שאני כותבת כאן.
יצירת קשר וזיכרון בין הדברים , ציון זמן .
הפרדוקס הנורא בין אלה שיכולים לחיות את חייהם לבין אלה שאינם כאן איתנו.
מרק סלק נפלא עם קוּבָּצִיצוֹת
המרק הנפלא הזה שהגיתי בו כשהתחשק לי כזה , אבל בלי לגלגל עכשיו קובות מדוגמות.
בטח לא עכשיו כשהסבלנות נמדדת בימים,ודקות.
החלטתי על מרק סלק כהלכתו , עשיר בטעמיו , חמצמץ במידה ורמז של מתיקות שבאה מהסלק ונעזרת בקורטוב של סוכר.
זה לא המרק של הסבתות,זה מרק של סבתות מדור קדימה , דור בו אפשר לבשל לפי איך שמרגיש .
במקום קובות , גלגלתי קציצות קטנות שהסולת נטמעת בתוכן, וכך היא משתחררת מעט אל המרק ומעניקה לו סמיכות קטיפתית.
אם תשאלו אותי , הגרסה הזו כבשה אותי. פחות כבדה,עשירה מאד וקלה להכנה .
מה צריך:
- 5 סלקים אדומים בגודל בינוני
- 3 ענפי סלרי עלים מנוקים מסיבים עם העלים שלהם
- 1 בצל גדול קצוץ
- חתיכה לא גדולה של דלעת מנוקה מקליפתה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות אני מעדיפה של mutti
- 1/2 כפית מלח לימון
- מיץ מלימון גדול , אם לא משתמשים במלח לימון , אז מיץ משני לימונים בינוניים
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפיות מלח
- 1 +1/2 כפיות סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 2 ליטרים מים =8 כוסות
לקוּבָּצִיצוֹת
- 250 גר' בשר בקר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק מאד
- 1/4 חב' פטרוזליה רק העלים , שטופה וקצוצה דק מאד
- 1/2 כוס סולת
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית בהרט , מי שלא אוהב מוזמן לשים כמון או לדלג
ההכנה:
יוצרים תערובת אחידה מכל חומרי הקציצות עד שהכל מתאחד .
מניחים במקרר ל 20 דק'.
מוציאים וצרים קציצות קטנטנות או בינוניות ומניחים במקרר
חותכים את כל הירקות השטופים וקלופים לחתיכות קטנות .
את הבצל הקצוץ מעבירים לסיר , מוסיפים את שמן הזית ומטגנים על להבה בינונית עד שיהיה שקוף 2-3 דק'.
מוסיפים את כל הירקות פנימה ומטגנים שוב 2-3 דק'.
מוסיפים את רסק העגבניות , תבלינים , מערבבים ומוסיפים את המים .
מביאים לרתיחה .
מכניסים פנימה את הקציצות ברווחים בניהם , מביאים לרתיחה עדינה , לא נוגעים בקציצות !
מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהסלק רך (לכן חשוב לחתוך אותו לפיסות קטנות)
טועמים ומתקנים תיבול , לפעמים צריך להוסיף לימון או מעט מאד סוכר אם מאד חמוץ .
ייתכן ובמשך הבישול יהיה צורך להוסיף מים , כי הסולת מסמיכה את המרק , תלוי גם בסמיכות שאתם אוהבים .
ב5 הדק' האחרונות מפזרים פטרוזיליה ונענע .
אין !!! אתם לא מבינים כמה המרק הזה טעים.