מרקים

מרק הסלק של דורית

אני אוהבת סלק , למרות או בזכות היותו ירק שאינו מתמסר בקלות .

בחוץ הוא קשה , מחוספס וגולמי . אך בפנים הוא בעל צבע אדום , ארגמני ועמוק.

הכנתו כרוכה בבלגן רב : לכלוך וכתמים , משך בישול ארוך יחסית , אך… הרווח שמצוי באכילתו הוא רב לאין ערוך . מבחינה בריאותית (ממש בקצרה)הוא מכיל כמות אדירה של ויטמין c, ברזל, ויטמין a , קלציום , פוליק אסיד , מגנזיום ופוטסיום…)

הסלק הוא ירק רבגוני , אפשר לאכול את העלים, וכמובן את השורש . אפשר להכינו במגוון צורות בישול . צלוי , מבושל , וטרי כמו שהוא . מה שאוהבים לקרוא היום raw food
הוא נשמר זמן רב במקרר , עובדה שעוזרת לי לטהר את מצפוני , כל אימת שאני קונה סלק בלי הכרה , רק בגלל שהוא יפה ומלא רגבי אדמה כמו שאני אוהבת..

שבוע שעבר ראיתי סלק נפלא , קניתי והכנתי מחלקו מרק.

השבוע ראיתי סלק יפה לא פחות מקודמו . שוב ,עם רגבי אדמה קטנים צמודים אליו ועם זר עלים ירוק – וורוד בשוליו. קניתי גם אותו …חוככת בדעתי מה אעשה עם כל הסלק הזה.

באחת עלה בפי , טעמו של מרק הסלק של דורית , חמוץ במידה , מתקתק במידה , עשיר ועמוק כל כך בטעמיו …

במרק הזה יש רבדים עמוקים של געגועים לתקופה אחרת.. בה נהגתי לאכול את המרק אצל ביתי הילה , כל אימת שדורית הביאה לה , סיר מלא ממנו.

עודי שקועה במחשבות של געגוע , ראיתי כדורי מוצרלה מבהיקים בלובנם . קניתי גם אותם…

ידעתי בדיוק איך הם יהיו מונחים על פרוסות סלק שנצלו בתנור . גם ידעתי שהכנת המרק , תסיח את דעתי מעט מאותו געגוע…

מרק הסלק של דורית

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כרוב קטן , קצוץ גס
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות
  • 1 ק"ג סלק מגורד גס , אפשר במעבד מזון עם דסקית בעלת חורים גדולים . אני השארתי 2 סלקים וחתכתי אותם לפרוסות ואחר"כ לרצועות.
  • 4 עגבניות קלופות. חורצים x על כל עגבנייה , שמים בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי. משהים 3 דק'. ומקלפים. את העגבניות חותכים לקוביות בגודל בינוני.
  • 2 גבעולי סלרי מנוקים וחתוכים לקוביות.
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ציר עוף או 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף.
  • פלפל שחור , מלח
  • 2 כפות גדושות סוכר.
  • 1/2 כוס חומץ בן- יין.
  • מיץ מ1 ו1/2 עד 2 לימונים
  • 4 עלי דפנה
  • כ – 6 גרגירים של פלפל אנגלי.
  • מים עד 3 ס"מ מעל הירקות , בערך 15 כוסות.

ההכנה:
מחממים את השמן , מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט .

מוסיפים את השום , גזר והסלרי ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה נוספת , תוך בחישה.

מוסיפים את שאר הירקות , עלי הדפנה והפלפל האנגלי , מערבבים היטב . מכסים במים או בציר , ומבשלים כשעה או עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים את התבלינים , החומץ , סוכר ולימון. מתחילים עם לימון אחד , טועמים ומוסיפים אם צריך עד לקבלת איזון מדויק ונכון בין החמיצות למתיקות.

החמיצות צריכה להיות מעודנת ,כדי שלא תכסה על שאר הטעמים.

אפשר כשאוכלים , להניח 1 כף שמנת חמוצה למעלה ולתת לקור של השמנת להרגיע מעט את החום של המרק….

אני חייבת לציין שהסלק , אהובי לא מצטלם כל כך יפה , אבל הטעם…
בפוסט הבא .. מה עשיתי עם המוצרלה ו3 סלקים מיותמים.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

3 תגובות

  1. יאי! מתכון סלק! אני מתבחבשת עם סלקים הרבה לאחרונה ולא ממש יוצא לי. אבל אני לא מתיאשת. לא יכול להיות שאני לא אצליח לנפק משהו טעים לאללה מירק כל כך יפה. אולי מהמתכון הזה תבוא הישועה.

  2. הכנתי אתמול את המרק סלק המדהים שלך, ויצא "חבל על הזמן". נהנתי מאוד מהתוצאה, והיא הזכירה לי טיול שעשיתי בחודש ינואר למוסקבה וסנט פטרסבורג, כשבכל הזדמנות אני וחברתי היזמנו מרק סלק (או בורשט רוסי).
    מאוד טעים, התוצאה נהדרת, אבל ההכנה ארוכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *