המשמשים כידוע לכולם , מגיחים פעם בשנה למשך 3 שבועות ופוף , נעלמים כלא היו .
המשמש ידוע גם בהיותו טריקי ומפונק מאין כמוהו , אם קוטפים אותו טרם זמנו , הוא חמוץ .
אם קוטפים אותו אחרי זמנו הוא רקוב ומושי .
לכן יש לקטוף אותו בול בזמן ,לחייו סמוקות באדום ורדרד ומתיקותו וטעמו המיוחד בשיאם .
הפרי הזה תמיד מחזיר אותי לילדותי .
איני יכולה לקבוע בוודאות אם אכלנו משמש בשביל הגוגואים , או שהגוגואים היו בונוס למשמש עצמו .
בכל שנה הוכתר מלך בשכונה , הוא כונה באופן מפתיע : מלך הגוגואים .
היו מספר תנאים הכרחיים להכתרה : היה צריך להיות לו את האוסף הכי גדול של גוגואים, והוא היה חייב לנצח את כולם במשחק הגוגואים .
במשחק היינו חופרים בור קטן , וצריך היה לקלוע לבור ממרחק מסוים . מי שניצח הכי הרבה פעמים , הוא המלך .לא הייתה מלכה .
כל הבנות העריצו את המלך וחלמו על חברות שתיקח אותן הרחק לארץ הגוגו.
בעניין שלשמו התכנסנו , בכל עונת המשמשים , ריח העוגות נישא בכל השכונה , ריח מיוחד שהיה בליל של חמאה, סוכר ומשמש .
אכלנו את העוגה חמימה כמעט עם צאתה מהתנור , לא עזרו תחנוניה של אמא לחכות קצת עד שתתקרר.
לכן בכל שנה , זו חובה , הכרח ורצון עז לשחזר ריחות של ילדות . תמיד אכין ריבת משמש שאין שניה לה בריבות . כמו גם עוגת משמש הזו או זאת
עוגת משמש נוסטלגית
העוגה הזו היא פשוטה שבפשוטות , אך טעמה הוא של חמאה , ומשמש מתוק חמצמץ.
אפשר עם קצפת ליד , אבל תאמינו לי שאין צורך .
מה צריך:
- 4 ביצים
3/4 כוס סוכר מחולק ל1/2 ו1/4
200 גר' חמאה רכה .
1 כפית תמצית וניל.
1 גביע שמנת חמוצה של 200 גר' .
קורט מלח .
2 כוסות קמח תופח ( 280 גר')
10-12 משמשים בינוניים. שטופים , חצויים לנגב עם מגבת נייר .
אבקת סוכר לפיזור .
1 כף ריבת משמש גדושה , רצוי כמובן ביתית
2 כפות מים .
שטרויזל (תערובת פירורית).
- 50 גר' חמאה רכה .
1/4 כוס סוכר .
1/2 כוס קמח .
גרידה מחצי למון .
ההכנה :
תבנית בגודל 20/30 או תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ
תנור חום 170 מעלות .
חשוב להכין את כל חומרי העוגה מראש .
מפרידים חלמונים וחלבונים,
שמים במיקסר את החמאה , 1/2 כוס הסוכר , תמצית וניל ומקציפים לתערובת בהירה , מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה תוך הקצפה .עד לתערובת קרמית .
מנפים את הקמח , ומוסיפים לתערובת החלמונים לסירוגין עם השמנת . ב 3 פעמים .לתערובת אחידה .
מעבירים לקערה .
שוטפים היטב את קערת המיקסר ומייבשים .
שמים את החלבונים מקציפים במהירות גבוהה , תוך הוספת 1/4 כוס הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה .עד לקצף יציב .
מעבירים בשלוש פעמים , את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים , בתנועות עטיפה עדינות .
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה .אפשר להניח נייר פרגמנט ,ואז לא צריך לשמן .
מסדרים את המשמשים בצורה סימטרית על פני העוגה , כשהחלק הפנימי כלפי מעלה .
מחממים את הריבה והמים לטמפרטורה פושרת.
בתוך כל משמש מניחים מעט מאד מהריבה , את מה שנשאר , מפזרים על פני העוגה .
מכינים את השטרויזל , על ידי חיבור כל המרכיבים לפירורים עדינים . את הפירורים יוצרים בקצות האצבעות .
מפזרים את הפירורים על פני העוגה בצורה שווה .
אופים למשך 45-55דק' , תלוי בתבנית שבחרתם ובתנור . העוגה צריכה להזהיב , קיסם שנכנס לעוגה (לא למשמש)צריך להיות יבש .
עכשיו זה הזמן להחליט , לאכול חמימה ,לצרף קצפת משמנת מתוקה . בהחלט לא דילמה , בכל מצב היא נהדרת .