לאכול לפי עונות השנה

מלך הגוגואים / עוגת משמש נוסטלגית

 

 


המשמשים  כידוע לכולם , מגיחים  פעם בשנה למשך 3 שבועות ופוף , נעלמים כלא היו .
המשמש ידוע גם בהיותו טריקי ומפונק מאין כמוהו , אם קוטפים אותו טרם זמנו , הוא חמוץ .
אם קוטפים אותו אחרי זמנו הוא רקוב ומושי .
לכן יש לקטוף אותו בול בזמן  ,לחייו סמוקות באדום  ורדרד ומתיקותו וטעמו המיוחד בשיאם .
הפרי הזה  תמיד מחזיר אותי לילדותי .
איני יכולה לקבוע בוודאות אם אכלנו משמש בשביל הגוגואים , או שהגוגואים היו בונוס למשמש עצמו .
בכל שנה הוכתר מלך בשכונה , הוא כונה באופן מפתיע  : מלך הגוגואים .
היו מספר תנאים הכרחיים להכתרה : היה צריך להיות לו את האוסף הכי גדול של גוגואים, והוא היה חייב לנצח את כולם במשחק הגוגואים .
במשחק היינו חופרים בור קטן , וצריך היה לקלוע לבור ממרחק מסוים . מי שניצח הכי הרבה פעמים , הוא המלך .לא הייתה מלכה .
כל הבנות העריצו את המלך וחלמו על חברות שתיקח אותן  הרחק לארץ הגוגו.
בעניין שלשמו התכנסנו , בכל  עונת המשמשים , ריח העוגות נישא בכל השכונה , ריח מיוחד שהיה בליל של חמאה, סוכר ומשמש .
אכלנו את העוגה חמימה כמעט עם צאתה מהתנור , לא עזרו תחנוניה של אמא לחכות קצת עד שתתקרר.
לכן  בכל שנה , זו חובה , הכרח ורצון עז לשחזר ריחות של ילדות . תמיד אכין  ריבת משמש שאין שניה לה בריבות . כמו גם עוגת משמש הזו  או זאת

עוגת משמש נוסטלגית

העוגה הזו היא פשוטה שבפשוטות , אך טעמה הוא של חמאה , ומשמש מתוק חמצמץ.
אפשר עם קצפת ליד , אבל תאמינו לי שאין צורך .

מה צריך:

  • 4 ביצים
    3/4 כוס סוכר מחולק ל1/2 ו1/4
    200 גר' חמאה רכה .
    1 כפית תמצית וניל.
    1 גביע שמנת חמוצה של 200 גר' .
    קורט מלח .
    2 כוסות קמח תופח ( 280 גר')
    10-12 משמשים בינוניים. שטופים , חצויים לנגב עם מגבת נייר .
    אבקת סוכר לפיזור .
    1 כף ריבת משמש גדושה , רצוי כמובן ביתית
    2 כפות מים .

שטרויזל  (תערובת פירורית).

  • 50 גר' חמאה רכה .
    1/4 כוס  סוכר .
    1/2 כוס קמח .
    גרידה מחצי למון .

ההכנה :

 

תבנית בגודל  20/30 או תבנית עגולה  קוטר 24 ס"מ
תנור חום 170 מעלות .
חשוב להכין את כל חומרי העוגה מראש .

מפרידים חלמונים וחלבונים,
שמים במיקסר את החמאה , 1/2 כוס  הסוכר , תמצית וניל ומקציפים לתערובת בהירה , מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה תוך הקצפה .עד לתערובת קרמית  .
מנפים את הקמח , ומוסיפים לתערובת החלמונים לסירוגין עם השמנת . ב 3 פעמים .לתערובת אחידה .
מעבירים לקערה .
שוטפים היטב את קערת המיקסר ומייבשים .
שמים את החלבונים מקציפים במהירות גבוהה , תוך הוספת 1/4 כוס הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה .עד לקצף יציב .
מעבירים בשלוש פעמים , את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים , בתנועות עטיפה  עדינות .


מעבירים לתבנית משומנת בחמאה .אפשר להניח נייר פרגמנט ,ואז לא צריך לשמן .
מסדרים את המשמשים בצורה סימטרית  על פני העוגה , כשהחלק הפנימי כלפי מעלה .

מחממים  את הריבה והמים לטמפרטורה פושרת.
בתוך כל משמש מניחים מעט מאד מהריבה , את מה שנשאר , מפזרים על פני העוגה .


מכינים את השטרויזל , על ידי חיבור כל המרכיבים לפירורים עדינים . את הפירורים יוצרים בקצות האצבעות .


מפזרים את הפירורים  על פני העוגה בצורה שווה .


אופים למשך 45-55דק' , תלוי בתבנית שבחרתם ובתנור . העוגה צריכה להזהיב , קיסם שנכנס לעוגה (לא למשמש)צריך להיות יבש .
עכשיו זה הזמן להחליט , לאכול חמימה ,לצרף קצפת משמנת מתוקה . בהחלט לא דילמה , בכל מצב היא נהדרת  .

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *