צמחוני

מג'דרה של אורז מלא ועדשים שחורות.

את האהבה לאורז מלא אני חייבת להילה ביתי המתוקה.עוד בהיותה סטודנטית לתזונה איתגרה אותי להמציא ולחפש מתכונים שישלבו מרכיבים בריאים אך שיהיו טעימים ובעיקר מגוונים.ביחד יצאנו למסע חיפוש אחר מרכיבים המשלבים בריאות וערבים לחך.כמות הפעמים שמצאנו את עצמנו סועדות אל מול מנת קינואה או אורז מלא,עברה בהחלט את גבול הטעם הטוב!!!
עם השנים פיתחנו אין ספור מתכונים מפתיעים בטעמם שמצליחים לבלבל גם את חיכם של הג'אנקרים הכי גדולים(ויש כמה כאלה במשפחה).
מתכונים אלה המשלבים מיני קטניות ואורז מלא לסוגיו הפכו לעמוד התווך במטבחנו.
במנת המג'דרה הזו ,האורז המלא והעגול בשילוב עדשים שחורות אורגניות(חנות טבע)מעניקות למנה טוויסט אחר.כל גרגר במנה שומר על צורתו,מנה פיקנטית וקראנצ'ית,אני אוהבת לאכול אותה בלווי טחינה עם הרבה לימון.


ניגש ישר למצרכים:

4-6 מנות.

  • 2 כוסות אורז מלא רצוי עגול.
  • 1 כוס עדשים שחורות .
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים דק.
  • 1 כפית כמון.
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה.
  • 3-4 כפות שמן זית.
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף(כן כן ,או להכין על בסיס ציר עוף).

בענין המים אורז מלא דורש יותר,תחשבו כ2ו1/2 כוסות על כל כוס אורז ,הכלל שלי שהנוזלים צריכים להיות בגובה של 2-3 ס'מ מעל האורז.
ההכנה:
משרים את האורז במים לפחות 1/2 שעה לפני ההכנה ואת העדשים, כל אחד בנפרד.שוטפים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשמן הזית ,כשמתחיל להזהיב מוסיפים את האורז ואת העדשים ומטגנים היטב ,ופה טמון ה"סוד" למנה קראנצ'ית,צריך לטגן עד שהגרגרים יבשים ומעט מזהיבים ,בוחשים מידי פעם.
מוסיפים את התבלינים ,מערבבים היטב,מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה,מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ40 דקות או יותר על להבה נמוכה.לא צריכים להישאר מים בכלל!כשמוכן משאירים את האורז מכוסה עוד 10-15דק'.
ניתן לטגן לחוד עוד בצל קצוץ דק עד להזהבה ולפזר למעלה בהגשה.

טחינה:
  • 1 כוס טחינה.
  • מיץ מ1ו1/2 עד 2 לימונים.
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם.מים עד לקבלת תערובת בסמיכות הרצויה ,לכן יש להוסיף מים בהדרגה.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

12 תגובות

  1. טוב, אין מה לומר, אורז מלא ושאר המוצרים המלאים/אורגניים פשוט טעימים כפליים!!! סוד הטיגון הקראנצ'י הוא טיפ מעולה. אני ניסיתי את המנה הזאת והיא באמת טעימה ולא כבדה כמו אחותה הקונבנציונאלית.SoulFood בלוג נהדר… 

  2. שאלה בקשר לכמויות מים:
    כמה מים להוסיף?
    להתחשב רק במס' כוסות האורז או שצריך לקחת בחשבון גם את העדשים?

    1. וודאי שצריך לקחת בחשבון גם את העדשים , צר לי אם זה לא מובן .
      בעיקרון המבחן שלי לכל תבשיל כזה , הוא גובה של 1-2 ס"מ מעל פני התבשיל . כדי לפשט כדאי להוסיף עוד 1/2 כוס מים בחישוב של האורז .
      תודה
      חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *