דגים

כשהתותחים רועמים המוזה מתעוררת /דגים נפלאים בתנור

ימים טרופים בצל האזעקות ומבצע חדש בשם "עלות השחר" .
חייבת להודות שהשם מעורר מחשבות .
מחשבות שבודקות את הסימבוליות של השם .
למשל : התותחים רועמים עם שחר , יש כאן משהו הירואי שמרמז על חשאיות ופתאומיות .
בשבילי עלות השחר זה הזמן של בין הדמדומים . משהו שנע בין שינה לעירות .
כאשר הלילה מתחיל להיפרד , והשמש רק מתחילה להיוולד .
בינתיים בצל הרומנטיקה והסימבוליות הזו אנחנו רצים לממ"ד 
המתח כמעט לא קיים , הכל עניין של ניסיון והרגל , עצוב לומר .
אבל החיים נכנסים לפאוזה , והכל נעצר .
העבודה נעצרת , ההליכה היומיומית בערב בעקבות השקיעה , מתחלפת  בתרגול יוגה שקט בבית ,
כשברקע קיימת סוג של עירנות שתזניק אותי לממ"ד בשעת הצורך .
מחפשת שקט בדברים שאני יודעת שהם משרים עלי שלווה , בישול .

דגים נפלאים בתנור

את הדגים הנפלאים האלה הכנתי כבר מס' פעמים .אני חייבת לומר שהם ממכרים בטעמם הנהדר .
יש כאן טעמים שנעים בין חריף לחמוץ , מלוח ומתקתק בזכות העגבניות . 
אמולסיה נהדרת ומאוזנת של הרוטב .
העגבניות מעט מתקרמלות משחררות מיצים נהדרים , עשבי התיבול הרבים , הדגים והלימון  , הכל יוצר מן מנה טעימה מאד .
בואו נדבר על קלות ההכנה , בכל פעם מחדש אני משתאה נוכח קלות ההכנה למול התוצאה .
כן , חשוב להקפיד על הדיוק שבהכנה כדי להשיג איזון .
אבל שווה וזו מנה שתלווה אתכם המון זמן , ותהיה נכס במטבח שלכם 
אם בא לכם קחו לחם טוב לטבול ברוטב הנהדר . או אורז לבן פשוט , כזה שתשימו עליו את הרוטב והדג .

מה צריך?

5 מנות

ההכנה:

מחממים תנור ל190 -200 מעלות .
בוחרים תבנית שתכיל בנוחות את הדגים .
מסדרים בתחתית התבנית  את העגבניות הפרוסות , מעל ובצדדים את השום , הפלפל החריף וחלק מפרוסות הלימון .
מפזרים מעל חלק מעשבי התיבול .
ממליחים ומפלפלים מעט את הדגים , חשוב ! כי הדגים זקוקים למעט מלח .
מניחים את הדגים בין ומעל העגבניות .
מפזרים את הצלפים גם בדפנות , ואת הזיתים . מפזרים מעל ההכל את הפפריקה , פלפל שחור גרוס ועוד מעט מלח .
מפזרים את הנענע היבשה והאורגנו מעל הדגים .
יוצקים בדפנות את היין ועוד 1/4 כוס מים . 
יוצקים מעל הכל 1/4 כוס שמן זית טוב . אני משתמשת בשמן שבו נכבשו הזיתים .
מכניסים לתנור לא מכוסה כ – 25 דק' , אני אוהבת שהכל מבעבע והדגים זהובים , זה דורש עוד 10 דק' בחום של 220 מעלות . 
זה באמת עניין של טעם איך אוהבים את הדגים . 
עכשיו העגבניות צרובות והדגים עשויים . 
חשוב במשך האפיה להשקות את הדגים ברוטב שנוצר בתחתחת התבנית . אם אין רוטב , אפשר להוסיף מעט מים .

ניתן לקשט בהגשה עם עלים טריים ששמרנו בצד

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *