ימים טרופים בצל האזעקות ומבצע חדש בשם "עלות השחר" .
חייבת להודות שהשם מעורר מחשבות .
מחשבות שבודקות את הסימבוליות של השם .
למשל : התותחים רועמים עם שחר , יש כאן משהו הירואי שמרמז על חשאיות ופתאומיות .
בשבילי עלות השחר זה הזמן של בין הדמדומים . משהו שנע בין שינה לעירות .
כאשר הלילה מתחיל להיפרד , והשמש רק מתחילה להיוולד .
בינתיים בצל הרומנטיקה והסימבוליות הזו אנחנו רצים לממ"ד
המתח כמעט לא קיים , הכל עניין של ניסיון והרגל , עצוב לומר .
אבל החיים נכנסים לפאוזה , והכל נעצר .
העבודה נעצרת , ההליכה היומיומית בערב בעקבות השקיעה , מתחלפת בתרגול יוגה שקט בבית ,
כשברקע קיימת סוג של עירנות שתזניק אותי לממ"ד בשעת הצורך .
מחפשת שקט בדברים שאני יודעת שהם משרים עלי שלווה , בישול .
דגים נפלאים בתנור
את הדגים הנפלאים האלה הכנתי כבר מס' פעמים .אני חייבת לומר שהם ממכרים בטעמם הנהדר .
יש כאן טעמים שנעים בין חריף לחמוץ , מלוח ומתקתק בזכות העגבניות .
אמולסיה נהדרת ומאוזנת של הרוטב .
העגבניות מעט מתקרמלות משחררות מיצים נהדרים , עשבי התיבול הרבים , הדגים והלימון , הכל יוצר מן מנה טעימה מאד .
בואו נדבר על קלות ההכנה , בכל פעם מחדש אני משתאה נוכח קלות ההכנה למול התוצאה .
כן , חשוב להקפיד על הדיוק שבהכנה כדי להשיג איזון .
אבל שווה וזו מנה שתלווה אתכם המון זמן , ותהיה נכס במטבח שלכם
אם בא לכם קחו לחם טוב לטבול ברוטב הנהדר . או אורז לבן פשוט , כזה שתשימו עליו את הרוטב והדג .
מה צריך?
5 מנות
- 3-4 פילטים של דג לבן טרי חתוכים למנות , כמו בר ים , לברק , דניס טרי או כל דג אחר לבחירתכם
- 5 -6 עגבניות בגודל בינוני פרוסות לפרוסות
- 5 שיני שום קלופים ופרוסים דק
- 1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וחתוך לפרוסות דקות
- 1 לימון קטן ללא קליפה , וגרעינים חתוך לפרוסות דקות
- 3 גבעולי טימין שלמים
- 5 עלים של מרווה
- 2 ענפים של אורגנו טרי שלמים
- 2 ענפים של בזיליקום רק עלים
- 1 כף צלפים , אם הצלפים במלח יש לשטוף את המלח
- 7 - 8 זיתי קלמטה
- 1/2 כפית נענע יבשה
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כוס יין לבן או מים
- 1/2 כפית פפריקה בחריפות בינונית
- מלח , פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית משובח
- 1/4 כוס מים או ציר דגים
ההכנה:
מחממים תנור ל190 -200 מעלות .
בוחרים תבנית שתכיל בנוחות את הדגים .
מסדרים בתחתית התבנית את העגבניות הפרוסות , מעל ובצדדים את השום , הפלפל החריף וחלק מפרוסות הלימון .
מפזרים מעל חלק מעשבי התיבול .
ממליחים ומפלפלים מעט את הדגים , חשוב ! כי הדגים זקוקים למעט מלח .
מניחים את הדגים בין ומעל העגבניות .
מפזרים את הצלפים גם בדפנות , ואת הזיתים . מפזרים מעל ההכל את הפפריקה , פלפל שחור גרוס ועוד מעט מלח .
מפזרים את הנענע היבשה והאורגנו מעל הדגים .
יוצקים בדפנות את היין ועוד 1/4 כוס מים .
יוצקים מעל הכל 1/4 כוס שמן זית טוב . אני משתמשת בשמן שבו נכבשו הזיתים .
מכניסים לתנור לא מכוסה כ – 25 דק' , אני אוהבת שהכל מבעבע והדגים זהובים , זה דורש עוד 10 דק' בחום של 220 מעלות .
זה באמת עניין של טעם איך אוהבים את הדגים .
עכשיו העגבניות צרובות והדגים עשויים .
חשוב במשך האפיה להשקות את הדגים ברוטב שנוצר בתחתחת התבנית . אם אין רוטב , אפשר להוסיף מעט מים .