טבעוני

כשהחורף נותן לך סלק

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
הסלק מבטא את טעם האדמה , אמרו את זה קודם לפני , לא משנה
כשתלכו לקנות סלקים , תקנו את הקטנים שבשרם מוצק , עורם מתוח והם  אדומים  – סגולים ומבריקים
ראיתי כבר כאלה שעליהם נבלו ובשרם רך , נגיעה בהם משאירה עקבות . אני מרחמת עליהם , כמו על עוד המון דברים שהפוטנציאל שלהם לא מומש.
אני אוהבת את שלי מלאי חיים , בטח שרגבי בוץ מרגשים אותי , כי אני מבינה שחפרו אותם מהאדמה , חילצו אותם בעדינות , בדיוק בשבילי. כשגשום וקר האדמה נותנת סלק בנדיבות , לכן אל תגעו בכלל בסלק בקיץ , תמתינו בסבלנות , כל דבר בעיתו.
אני גם יודעת כמה מתוקים הם ברעננותם , ואיך אפייה בתנור תאפשר להם להוציא יותר מתיקות  ותקרמל אותם  , עטופים בסוכרים של עצמם .

 

אני לא אוהבת לבשל סלק , כי אני לא יכולה לראות איך הסלק מאבד את צבעו לתוך המים , כאילו מוציא את נשמתו בשלבים. אני אוהבת שכל האדום כלוא בפנים וברגע האמת , הוא יעניק את צבעו לכל מה שלידו .
אז אני מקרצפת אותו במברשת קטנה , נזהרת לא לפצוע בבשרו . אוהבת לראות את ידיי נצבעות בצבעו האדום.
אני מניחה את הסלקים בתנור בשלמותם או חצויים , מזליפה שמן זית בנדיבות , מלח גס ופלפל שחור גרוס . לפעמים גם ענף או שניים של תימין וזהו .

 

ברוב הפעמים ,אני מעדיפה אותם חיים  . אוהבת את הטעם האדמתי שלהם ורק מתבלת אותם כל פעם קצת אחרת .

 

קרפצ'יו סלק עם אפונת וסאבי

 

 

רוטב פיוז'וני שמשתדך נהדר לטעמי הסלק שבא כמו שהוא , ללא בישול . חשוב לפרוס דק את הסלק באמצעות סכין חדה מאד או מנדולינה

מה צריך שיהיה בבית

 

  • 4 סלקים טריים מאד בגודל בינוני
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 כפות אפונת וסאבי קצוצה
לרוטב:
  • מיץ  מ – 2   לימון ליים  או  מיץ מ 1  לימון רגיל
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן
  • 4 כפות שמן זית מאיכות טובה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף יוזו  (מעניק טעם הדרים עדין)
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף מירין
  • מלח גס לפי הטעם
ההכנה:
פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות .
מערבבים את כל חומרי הרוטב .
משרים את הסלק  ברוטב למשך שעה לפחות .
מוציאים מהרוטב , ומסדרים על צלחת גדולה בחפיפה .
מטפטפים 4 כפות מהרוטב למעלה .
 מפזרים את הבצל והוסאבי ומגישים מיד .

 

דאיקון וסלקים צבעוניים :

 

מה  צריך :

 

  • 2 צנון דאיקון , יש לו טעם לא חריף מידי , עם רמז  לוסאבי .
  • 3 סלקים אדומים  בינוניים
  • 3 סלקים וורודים
  •  3 סלקים צהובים  (אם יש)
  • אם אין משתמשים בדאיקון וסלקים טריים מאד אדומים .
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/4 חב' כוסברה או פטרוזיליה  שטופים וקצוצים דק  או גם וגם
  •  מיץ מ – 2  ליים קטנים+ 1/2 לימון (אם אין משתמשים ב1 לימון )
  • 2 כפות שמן זית
  •  מלח גס
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 1 כף ג'ינג'ר מוחמץ לבן

ההכנה :

 מגרדים על מגרדת לקערה את הדאיקון והסלקים

 

 

מוסיפים את שאר החומרים .
מערבבים היטב ואוכלים מיד .

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

4 תגובות

  1. נראה מעולה!!!
    מאיפה הסלקים הצבעוניים? שוק אכרים כזה או אחר? כי הם אינם זמינים בכל מקום…
    בגזרים צבעוניים נתקלתי בזמינות גבוהה יותר דווקא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *