הסלק מבטא את טעם האדמה , אמרו את זה קודם לפני , לא משנה
כשתלכו לקנות סלקים , תקנו את הקטנים שבשרם מוצק , עורם מתוח והם אדומים – סגולים ומבריקים
ראיתי כבר כאלה שעליהם נבלו ובשרם רך , נגיעה בהם משאירה עקבות . אני מרחמת עליהם , כמו על עוד המון דברים שהפוטנציאל שלהם לא מומש.
אני אוהבת את שלי מלאי חיים , בטח שרגבי בוץ מרגשים אותי , כי אני מבינה שחפרו אותם מהאדמה , חילצו אותם בעדינות , בדיוק בשבילי. כשגשום וקר האדמה נותנת סלק בנדיבות , לכן אל תגעו בכלל בסלק בקיץ , תמתינו בסבלנות , כל דבר בעיתו.
אני גם יודעת כמה מתוקים הם ברעננותם , ואיך אפייה בתנור תאפשר להם להוציא יותר מתיקות ותקרמל אותם , עטופים בסוכרים של עצמם .
אני לא אוהבת לבשל סלק , כי אני לא יכולה לראות איך הסלק מאבד את צבעו לתוך המים , כאילו מוציא את נשמתו בשלבים. אני אוהבת שכל האדום כלוא בפנים וברגע האמת , הוא יעניק את צבעו לכל מה שלידו .
אז אני מקרצפת אותו במברשת קטנה , נזהרת לא לפצוע בבשרו . אוהבת לראות את ידיי נצבעות בצבעו האדום.
אני מניחה את הסלקים בתנור בשלמותם או חצויים , מזליפה שמן זית בנדיבות , מלח גס ופלפל שחור גרוס . לפעמים גם ענף או שניים של תימין וזהו .
ברוב הפעמים ,אני מעדיפה אותם חיים . אוהבת את הטעם האדמתי שלהם ורק מתבלת אותם כל פעם קצת אחרת .
קרפצ'יו סלק עם אפונת וסאבי
רוטב פיוז'וני שמשתדך נהדר לטעמי הסלק שבא כמו שהוא , ללא בישול . חשוב לפרוס דק את הסלק באמצעות סכין חדה מאד או מנדולינה
מה צריך שיהיה בבית
- 4 סלקים טריים מאד בגודל בינוני
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 כפות אפונת וסאבי קצוצה
לרוטב:
- מיץ מ – 2 לימון ליים או מיץ מ 1 לימון רגיל
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סילאן
- 4 כפות שמן זית מאיכות טובה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף יוזו (מעניק טעם הדרים עדין)
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף מירין
- מלח גס לפי הטעם
ההכנה:
פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות .
מערבבים את כל חומרי הרוטב .
משרים את הסלק ברוטב למשך שעה לפחות .
מוציאים מהרוטב , ומסדרים על צלחת גדולה בחפיפה .
מטפטפים 4 כפות מהרוטב למעלה .
מפזרים את הבצל והוסאבי ומגישים מיד .
דאיקון וסלקים צבעוניים :
- 2 צנון דאיקון , יש לו טעם לא חריף מידי , עם רמז לוסאבי .
- 3 סלקים אדומים בינוניים
- 3 סלקים וורודים
- 3 סלקים צהובים (אם יש)
- אם אין משתמשים בדאיקון וסלקים טריים מאד אדומים .
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1/4 חב' כוסברה או פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק או גם וגם
- מיץ מ – 2 ליים קטנים+ 1/2 לימון (אם אין משתמשים ב1 לימון )
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
- 1 כף ג'ינג'ר מוחמץ לבן
ההכנה :
מוסיפים את שאר החומרים .
מערבבים היטב ואוכלים מיד .
4 תגובות
נראה מעולה!!!
מאיפה הסלקים הצבעוניים? שוק אכרים כזה או אחר? כי הם אינם זמינים בכל מקום…
בגזרים צבעוניים נתקלתי בזמינות גבוהה יותר דווקא
נכון , בשוק האיכרים
תודה
חיה
יש תחליף ליוזו? זה נורא יקר
אפשר לא להשתמש ביוזו , עדיין יהיה טעים מאד
תודה
חיה