בשר

כרוב ממולא עם אורז מלא ושפע עשבי תיבול

בשנה הזו החלטתי המון החלטות .
החלטות קלות והחלטות שיש בהן התכוונות מאד גדולה.
כאלו שהן סמן דרך והן מהוות ברית שכרתי עם עצמי.
שנה של הגשמת חלומות ושנה של שינוי .
בין כל ההחלטות שהחלטתי , התחלתי ללמוד בישול בדנון  , שהוא בית ספר לבישול בתל אביב .
החלטה זו מגשימה חלום ישן שלי ואיני יודעת אם זו תחילתה של דרך חדשה או סתם הגשמת חלום .
זה לא שאני לא יודעת לבשל , אני יודעת . הרי יש לי בלוג של אוכל .
אני רוצה להבין טכניקות , לרכוש מיומניות חדשות ולגלות עולם אחר של בישול .
מה שקורה הוא שעולם הטעמים שלי פוגש טעמים אחרים שחלקם גורם לי אושר ולחלקם אני פחות מתחברת 
מבינה שזה סיכום של התחלה ועוד דרך לפניי , אך ברור לי שאני יודעת יותר ממה שחשבתי .
בין הבישול העילי והבישול הביתי , אני מנסה לשמור על איזון .
מאמצת טכניקות חדשות ומנסה לשמר טעמים אהובים .
דרך זו בהחלט נראית לי נכונה כרגע 
הפעם אני מביאה מתכון לכרוב ממולא , שיכול להיות טוב לכל ירק שאנחנו רוצים למלא .
אלה שאני מביאה יש בהם מעט אורז , אורז מלא הפעם .
יש בעיקר בשר ושפע עשבי תיבול .
אהבתי מאד את התוצאה ואני מתכוונת לאמץ את המתכון ולצרף אותו לרשימת המאכלים האהובים עלי .

מה צריך?

ההכנה:

הכנה מקדימה:
1) שוטפים היטב את צמחי התבלין , משרים במים , כדי לנקות היטב . 
מייבשים במייבש חסה או בתוך מגבת מטבח .
2)מוציאים את הלב של הכרוב , בחלק האחורי , חורצים עיגול סביבו בסכין חדה עד שניתן להפרידו .
3)ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה .
4)שוטפים את האורז ומניחים בקערה עם מים כ- 30 דק'
ממשיכים :
מניחים את הכרוב כמו שהוא במים הרותחים  עם החלק שהוצאנו כלפי מטה .
בכל פעם בעזרת מזלג מפרידים את העלים שהתנתקו ומעבירים לקערה נפרדת .
את החלק הפנימי של הכרוב שהוא קשה יותר , משאירים עוד דקה , שתיים בסיר עם המים הרותחים .

הנה ככה
קערה נפרדת לעלי הכרוב

המשך הכנה

את הבצל הקצוץ מעבירים לסיר , בו יתבשלו הממולאים , מוסיפים את שמן הזית ומטגנים עד הזהבה .
קוצצים דק את עלי התבלין .
חותכים את העגבניה לקוביות קטנות 
מסננים את האורז עד שכל המים מתנקזים .
בקערה מניחים את הבשר , 3/4 מכמות הבצל , חלקו נשאר בסיר .
את כל הירוקים הקצוצים , האורז , העגבניה  ,  והתבלינים .
מערבבים היטב עם הידיים , עד שכל התערובת אחידה .
ממלאים את עלי הכרוב במהודק .
מניחים צפופים בסיר .
אם נשאר מעט מילוי , יוצרים קציצות קטנות .
מערבבים את חומרי הרוטב , יוצקים לסיר עם מים עד כמעט כיסוי .
אני אוהבת להניח מספר גבעולי סלרי למעלה .
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית .
אני אוהבת לבשל חצי שעה ואז להעביר לתנור  בחום של 180 מעלות לעוד שעה .
ברבע השעה האחרונה , אפשר להוריד את המכסה , להעלות את הטמפרטורה ל 190 מעלות ולהשחים מעט מלמעלה .

בתיאבון שיהיה וספרו איך היה

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.