מבשלת חלומות

יומן מהתנור : עוגיות שוקולד וצימוקי דובדבנים

לגדול ליד עיר גדולה ,  זו תמיד תחושת החמצה . לדמיין שהחיים האמיתיים למעשה קורים שם , רחוק , אבל די קרוב .
נראה לי שתמיד בהוויה שלנו , אנחנו חיים בו זמנית בשני מקומות , זה שכאן וזה שאיליו אנו חסרים .
הלמידה היא להיות בזה שכאן , במסירות ובענווה .

מי שמכיר אותי יודע שגדולה אהבתי לתל אביב . אני מארגנת לי הגיון משלי למרחק שביני לבין העיר   שאני קוראת לה שלי.

תירוצים מנחמים על מרחק לא גדול , 40 דק' ברכב , חנייה , רעש , צפיפות . כלום לא באמת  משתיק את הצורך להיות במרכז העניינים .

געגועים למקום טיבם שהם מתעצמים ככל שהמרחק הפיזי גדול .בתקופה  של הסגר / קורונה שחלפה עלינוו , הגעגוע התעצם .

חסרו לי בתי קפה שאהבתי לשבת בהם נינוחה , מלהגת  על שטויות של יום יום , עיניי שוטפות את הרחוב , קשובה לקולות , לשאון הרחוב הסוער .
ככה אני אוהבת להיות בטבורו של מקום , לחוש את עוצמתו .

העיר האהובה התרחקה לה , נשארת בלתי מושגת לזמן הזה .
במקום זה למדתי שוב על סבלנות , איפוק , תחושת שלמות במה שאני עושה ובמה שיש.

אז אפיתי  , מוצאת נחמה בידיים העושות במלאכה .

ריח השוקולד מחליף את ריחות העיר הסואנת.

היה  סיפוק גדול גם בהסתנפות הזו בבית , בלגימת כוס הקפה נוכח קרני השמש , כשעוגיית ענק יושבת בתוך כף ידי .

געגועים פוחתים כשמוצאים סיפוק בנחמות קטנות / גדולות .

עוגיות שוקולד דובדבנים :


את המתכון לקחתי מהספר הנהדר  של  ,Davidlebovitz ; Ready for Dessert
עשיתי כמובן התאמה ושינוי קל במתכון .
עוגיות נהדרות , מלאות בדברים טובים  , לא בטוח שהם הדבר הטוב ביותר שיהיו בקרבת מקום , כשהיד נשלחת לצנצנת העוגיות , בכל פעם שחולפים על פניה .
אבל זה בלתי נמנע , במיוחד בימים של הסגר , כשכל מה שרצינו , זה משהו מתוק שירגיע מעט.
אפשר לעשות התאמות לעוגיות האלה , ולהשתמש במה שיש בבית .העוגיות הללו מאד נוחות להתאמה .
מתקבלות עוגיות טעימות עם מתיקות השוקולד וחמיצות קלה של הדובדבנים , איזון מושלם .

מה צריך:

 

  • 3/4 כוס (110 גר') קמח מנופה .
    1  כפית קינמון טחון.
    3/4 כפית סודה לשתיה.
    1/4 כפית מלח.
    130 גר' חמאה רכה.
    1/2 כוס(95 גר') סוכר חום.
    1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן.
    1 ביצה.
    1 כפית תמצית ווניל.
    1  + 1/4  (125 גר')  כוסות שיבולת שועל.
    3/4 כוס  (80 גר')שקדים קלויים קלות במחבת יבשה  עד הזהבה קלה , קצוצים גס.
    3/4 כוס (60 גר') קוקוס טחון.
    100 גר' שוקולד מריר , קצוץ לחתיכות קטנות.
    3/4 כוס (90 גר') דובדבנים מיובשים , או חמוציות , קצוצות מעט.

ההכנה:

בקערה קטנה מערבבים את :הקמח,קינמון,סודה לשתייה,ומלח.
במיקסר עם וו לישה ,מקציפים חמאה ושני סוגי הסוכר , במהירות בינונית עד שמתאחד.
מוסיפים את הביצה  ותמצית הוניל , מנקים את דפנות המיקסר , בוחשים עד שהכל מתאחד.


מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לתערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים :שיבולת השועל,שקדים,קוקוס,השוקולד,והדובדבנים,מאחדים הכל לתערובת הומוגנית.


יוצרים כדורים עגולים ושווים בקוטר 5 ס"מ מהתערובת.ניתן לקרר אותם במקרר ל 30 דק'.


מחממים תנור ל180 מעלות.
מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר פרגמנט , במרווח קטן בניהם.
אופים 9-10 דק'  עד שהעוגיות זהובות , הן אמורות להיות זהובות ועדיין טיפה רכות .


מוציאים מהתנור , לוחצים קלות ממש על כל עוגיה עם מרית (לא למעוך) מקררים.


הערות:אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר עד 5 ימים.או בהקפאה עד 3  חודשים.
תהנו!!!

 

 

About the author

haya

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *