לאכול לפי עונות השנה

טבולה שקדים ירוקים

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

טבולה שקדים ירוקים

בדרך לנטף , בשיפולי הדרך .
תמיד באותו הזמן , בעונת האביב ניתן להבחין בשקדיות הפורחות , מרהיבות בגווני הלבן שלהן .
תמיד חייבת לעצור , להתבונן ביופי שלהן מקרוב , לא מתאפקת .
לא עובר זמן ותפארת הפריחה נעלמת והעצים מתמלאים בשקדים ירוקים קטנים ורכים שמציצים מבעד לעלווה הירוקה של העצים .
את השקדים האלה אני מוצאת אצל הירקן החביב עלי באבו גוש .
קטנים , פריכים , מעט חמצמצים מכוסים בפלומה דקה לבנה .
לרוב אוכלת אותם כך , לא ממתינה .
הפעם קניתי כמות גדולה והחלטתי שאני מכינה מהם משהו .
המחשבה הייתה גולמית , טרם החלטתי כיצד הרעיון מתגבש לו .
מניחה אותם לפני , ומחליטה ללכת עם תחושותיי .
חושבת על מה שמתאים להם , על איזון טעמים .
חושבת על טעמם החמצמצץ ומחליטה שהם זקוקים למתיקות , עשבי תיבול , ושהסלט יהיה פריך , אבל גם תהיה בו רכות מסוימת .
ולמה אני כותבת את זה , מאחר וברגע שהרעיון קיים , תוכלו לשנות בסלט הזה את מרכיביו , להתאים אותו לטעמכם , להוסיף , לגרוע . 
העיקר שיהיה מאוזן בטעמיו . 

מה צריך?

ההכנה:

  1. משרים את הבורגול במים עד כיסוי . למשך כ- 20 דק' . מסננים וסוחטים היטב .
    2 .שוטפים היטב את עשבי התיבול , מייבשים בתוך מגבת , עשבי התיבול צריכים להיות יבשים מנוזלים .קוצצים דק מאד. תבחרו כרבע חבילה של כוסברה ופטרוזיליה , רצוי מאד להסיר את העלים מהגבעולים .כמו כן 4 ענפים של נענע וגם כאן כדאי להסיר את העלים , הגבעולים קשים ולא נעימים לאכילה .
    3. שוטפים את הבצלים וקוצצים דק .
    4.קוצצים דק את הפלפל החריף .
    5. שוטפים וחותכים את הצנוניות  דק מאד לפי חיתוך השקדים .
    6. חותכים את השקדים לפרוסות דקות מאד לאורך השקד או לרוחבו  , כך תחתכו גם את הצנוניות .
    7. מפלטים את התפוז : מסירים את הקליפה העבה ואת הדקה , נזהרים לא לפגוע בלב התפוז . עכשיו עם סכין דקה עוברים בין הפלחים ומפרידים אותם זה מזה .
    8. ממש לפני הארוחה , מרכיבים את כל חומרי הסלט , מתבלים במלח , שמן זית ולימון . לשים לב שהשקדים חמוצים ולכן הם לא זקוקים להרבה לימון .
    אפשר כמובן להוסיף שקדים , או אגוזים , או צנוברים קלויים במחבת ללא שמן .
    אני פחות אוהבת עומס כזה , אבל הפריכות יכולה מאד להוסיף למי שאוהב .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.