טבעוני

זהירות , ממכר : קרקרים

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

כשקופסת הקרקרים שלנו הולכת ומתמעטת , דבר שקורה ממש מהר .
אני מיד מתכננת את הקופסה הבאה , חייבת לשמור על רצף , כן , סוג של התמכרות .
אחרי שמכינים קרקרים בבית , מפסיקים לקנות!!
אני תמיד יודעת מה אני מכניסה לתוכם , אני גם יכולה לשנות מידי פעם . תמיד זה יחשב בעיניי בריא יותר , טעים יותר ונכון יותר כמובן .
הכי לא נכון בעיניי זה לקנות אותם , האכזבות רבות מידיי .
פעם מעופשים , ופעם ממש לא טעימים , אף פעם לא יודעת מה יש בתוכם באמת .
מה עוד שהכנתם דורשת מאמץ קטן.
קרקרים באים לי טוב במקום לחם , ערך קלורי נמוך יותר , הם נושאים עלהים ממרחים וכל דבר ששמים על לחם או לידו .
אפשר לאכול ליד מרק או סלט כמובן .
אפשר להכינם דקים יותר , עבים יותר , ללא גלוטן , עם גלוטן , בקיצור כר נרחב של אפשרויות .

ביתי הילה אלופת הקרקרים ואצלה הם דקים ומלאי טעם .
במקום קמח כוסמין , היא משתמשת בקמח חומוס או קמח עדשים .
מתבלת בתבלינים חמים כמו : זרעי שומר , כמון שלם , גרגירי כוסברה ועוד .
לפעמים הכל , תבלינים שלמים כמו שהם , לא טחונים , לפעמים רק חלק 
אני מכינה פשוט יותר , בלי הרבה תבלינים ועבים יותר .
אוהבת שיש להם נוכחות שבאה מהמצרכים עצמם .
שתי הגרסאות ממכרות !


מה צריך?

ההכנה:

מכינים תבנית מלבנית בגודל 42X30
או גדולה יותר לקרקרים דקים .
מרפדים בנייר פרגמנט.
מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה , בסוף מוסיפים את הרטובים : מים , שמן זית , מייפל .
מערבבים היטב , התערובת סמיכה , רוצים יותר דליל , תוסיפו עוד 1/2 כוס מים .
מעבירים לתבנית , בשכבה שווה בעוביה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות .
לאחר 10-15 דק' , מוציאים ומסמנים עם סכין את הגודל הרצוי .
ממשיכים לאפות עוד 20 דק'  או עד שהקרקרים מזהיבים ממש .
מסובבים את התבנית מידי פעם בתנור , כדי שהקרקרים יאפו היטב .
התוצאה צריכה להיות זהובה , כדי להבטיח פריכות .
חשוב לציין שאם בחרתם תבנית גדולה , קרקרים דקים נאפים מהר יותר .
כשהקרקרים מוכנים , מקררים מעט ושוברים לחתיכות שסימנתם. 
רק כשהם ממש קרים , מעבירים לכלי אכסון .

אתם יכולים כמובן להכין כמות כפולה , ולפנק אנשים שאתם אוהבים בצנצנצת קרקרים , היש הבעת אהבה יפה מזו ?

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *