טבעוני

הנסיכה והעדשה / סלט עדשים שחורות עם סלק ועשבי תיבול

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp


סלקים אדומים , ורודים וצהובים הם המתנה של החורף שבאה ממעמקי האדמה .
שם ישנים להם הסלקים את שנת הקיץ שלהם .
בבוא החורף הם יגיחו , פריכים וטעימים כשבזנבם , צרור ירוק של עלים .
הפתעתי הייתה גדולה כאשר בביקורי אצל הירקן האהוב עלי , מצאתי סלקים קטנים ורודים ואדומים טריים ויפים , כאילו אנחנו בעיצומו של החורף .
ברור שקניתי מייד .
את הסלקים היפים הללו , שידכתי עם עדשים שחורות , שאני קוראת להם הנסיכות .
הן כל כך יפות וטעימות שיש הקוראים להן קוויאר , או עדשי בלוגה .

מעבר ליופיין , הן מלאות  בויטמינים .
הסלט הזה הוא ורסטילי ואפשר להוסיף לו המון דברים אחרים נוספים או לגרוע מרכיבים לפי טעמנו .
אפשר לאכול אותו כמו שהוא כארוחה , או להוסיף אליו איזו פחמימה אחרת .
אפשר להוסיף אליו , פרוסות דקיקות של סלק , לא מבושל , ואז יש פריכות נפלאה עם כל ביס.
אפשר להוסיף גבינת עיזים /או בולגרית /פטה / גבינה כחולה/ ריקוטה .
אפשר גם להוסיף  1/2  כוס חומוס מבושל שהושרה  לילה לפני כן , את השאר תשמרו   בפריזר לשימושים אחרים .
ניתן לשנות את הירוקים לפי מה שיש בבית , או מה שאתם אוהבים.
בעונה אפשר להוסיף גרגירי רימון טרי
אני מאד אוהבת לאכול את הסלט הזה , עם כרובית או  דלעת  צלויים בתנור  , טחינה ליד  . היש בריא מזה ?
כמובן שניתן להגיש כסלט ליד הארוחה .

סלט עדשים שחורות עם סלק ועשבי תיבול

סלט מרענן מאד לימי הקיץ

מה צריך  :

  • 1 כוס  עדשים שחורות לא מבושלות. (חנות טבע )
    3 סלקים בינוניים או 6 קטנים .
    6 ענפי נענע ללא הגבעולים
    1/4 צרור פטרוזיליה רק עלים
    1/4 צרור כוסברה  רק עלים
    4 בצלים ירוקים  שטופים וקצוצים .

לרוטב:

  • 1 בצל סגול קטן קצוץ דק
    5 כפות שמן זית
    3 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
    1/2 – 3/4 כפית מלח גס
    1/4 כפית פלפל שחור גרוס
    מיץ מחצי לימון

ההכנה: 
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שוטפים היטב את העדשים , מניחים בסיר , ממלאים מים ומביאים לרתיחה . בישול  בערך 20 דק' על אש בינונית .
יש ממש להקפיד לא לבשל יותר מידיי כדי שהעדשים ישמרו על נגיסות פריכה , בישול יתר לא מתאים לסלט הזה .
כשהעדשים מוכנות , מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול .
את הסלקים  שוטפים  היטב  , אני מברישה עם מברשת מיוחדת כדי להסיר לכלוך או בוץ .
מנגבים ומניחים בתוך יריעת נייר כסף גדולה . סוגרים היטב לצרור .
מעבירים  לתבנית ולתנור לשעה או עד שמזלג ננעץ בחופשיות בסלקים .
מצננים . מקלפים את הסלקים .
חותכים לקוביות בגודל בינוני .

שוטפים בינתיים את העלים , ומייבשים בנייר מגבת או מגבת מטבח .


קוצצים דק .
מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת , מנערים היטב לפני שיוצקים על הסלט .
מרכיבים את הסלט :
בקערה מניחים את העדשים , את הסלקים החתוכים . אם החלטתם להוסיף פרוסות סלק חי , זה הזמן .
מוסיפים את עשבי התיבול , ואת הרוטב .
מערבבים בעדינות .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *