המירס שלי , המנציח ללא הרף את הקשר רב העבותות שלי אל בית החולים , מקום עבודתי , צלצל בקולו המרגיז והמונוטוני . צלצול של הודעה המתעקשת שאקרא אותה. למודת ניסיון , אני נכנעת . יודעת שהצליל לא יפסק , עד שאקרא את מה שיש להם להגיד לי.
במיוחד עכשיו , כשטילי הגראד מנסים לנחות אצלנו למרות כיפת הברזל .
המירס מרגיע בזו הלשון : "בדקות האחרונות נשמעו שתי הזעקות….. לילה שקט , ערב נעים , או יום נעים , הכל בהתאמה לזמן הנפילה…
לפעמים אני מוצאת את עצמי שועטת אל הממ"ד , תלוי כמה חרדה הצלחתי לצבור . לרוב אני ממשיכה בעיסוקי. במיוחד עכשיו , כשאירועי החג מצליחים לגרור גם אותי למעגל ההיסטריה הכללי.
נכדיי באו השבת , כל הדרך מהצפון הרגוע אל אימת הגראדים . אנחנו משדרים נורמליזציה , משתדלים להתנהג רגוע עם כל נפילה או רעש יירוט של כיפת הברזל . הולכים אפילו לשדות כלניות שנפרשים לנו ממש ליד הבית
לא סתם אנחנו נקראים "דרום -אדום" , בהחלט דו – משמעי , הכינוי הזה , בימים אלה ואחרים.
הבישול , מאפשר לי להישאר לגמרי שקטה , הוא מאזן אותי , ממרכז , ממלא אותי בביטחון של דברים ופעולות אותם אני יודעת לעשות . הביטחון הזה , מאפשר לי להישאר שלווה .
את מנת האורז הזו , הכנתי כתוספת לעוף שנצלה בתנור לאיטו , מגיר נוזלים ומפיץ ריח של הבטחה.
חשבתי תוך כדי בישול , כשהחג נמצא מאיתנו במרחק יומיים בלבד , שזו יכולה להיות מנה לוואי נפלאה לכל סוג בשר שנכין . היא יכולה להיות גם טובה מאד לצמחונים , פטריות הפורטובלו , והיער מעניקות מנשך מוצק ועסיסיות למנה .
אורז ופטריות
כדאי שיהיה לכם :
- 2 כוסות אורז .
- 500 גר' פטריות טריות , מסוגים שונים : אני קניתי : יער בגוון אפרפר , יער לבנות , מיני פורטובלו , ושמפיניון. חותכים את הפטריות לפרוסות . אם שוטפים את הפטריות , חשוב לנגב אותן.
- 2 בצלים גדולים , חתוכים לשניים , ופורסים לפרוסות דקות.
- 50 גר' חמאה
- 6 כפות שמן זית.
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית פלפל שחור , או פחות… אני אוהבת כל כך פלפל שחור!!
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף.
להכנת האורז :
שוטפים היטב את האורז , מסננים.
מחממים בסיר 2 כפות שמן קנולה. כשהשמן חם , מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך בחישה , עד שהשמן עוטף את האורז.
מוסיפים 3 כוסות מים , 1 כפית מלח , ואת כפית אבקת מרק העוף.
מביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , ומבשלים עד שהמים נספגים לגמרי , כ – 20 דק". מקררים.
ממשיכים :
במחבת או פלנצ'ה , מחממים כף שמן זית וכף חמאה , מניחים 1/3 מהפטריות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
חשוב: כדי שהפטריות לא יגירו נוזלים , יש להניח אותן בשכבה אחת , על המחבת להיות חמה מאד , ומטגנים טיגון קצר , על להבה גדולה. ללא הוספת מלח , שגורם לפטריות להגיר נוזלים ולהיות "מסמורטטות" .
מטגנים כך את הפטריות , בשלוש פעמים. מידי פעם מוסיפים כף שמן וכף חמאה , אם יש צורך…
מניחים בצד את הפטריות.
מחממים מחבת עם השמן שנותר , מוסיפים עוד קצת שמן אם יש צורך.
מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את הבצל והפטריות לאורז , מלח ופלפל שחור . מערבבים בעדינות , עד שהכל מתערבב היטב.
נפלא גם עם צלי בשר שיש בו רוטב שאפשר ליצוק קצת ממנו על האורז…
חג שמח , שקט ומאושר , מלא בעונג של התכנסויות משפחתיות , אוכל טוב ורגעים נפלאים שיצרבו בזיכרון לעד….
4 תגובות
איזה יופי של מתכון ואיזה יופי של תמונות.
אני יכולה ממש להריח את ניחוחות האדמה העולים מהתבשיל. הבאת לי רעיון למקלובת פטריות ועוף, תודה:)
תודה רבה , משתוקקת כבר לקרוא על המקלובה שלך…
חג שמח
חיה.
קצת באיחור, מקווה שהיה חג שמח. בכל מקרה שיהיה רגוע ושקט.
המתכון נראה נפלא
תודה , היה נפלא!!!
חיה.