דגים

דג אל'ה פוטנסקה / עם שומר ועגבניות

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

דג אל'ה פוטנסקה / דגים בנוסח איטלקי

הייתי באיטליה וגם שבתי .
שבתי כמהה לאוכל עם עם המון ירקות , הרים של חסה , דגים  והכי גבינת קוטג' , כזו של 9% , עם לחם מחמצת .
איטליה הייתה נהדרת וטובה אלינו , ועל כך אפרט בפוסט נפרד .
אבל כמה גבינות , נקניקים  , כולם שופעים בשומן ,אפשר לאכול ?
פיצות , פוקאצ'ות , פיצטות  וקרואסונים נוטפי קרם ?
כמה שכמהתי במשך שנתיים לאוכל האיטלקי , שבעתי ממנו במהרה .
 עכשיו  תנו לי חסה !!!! דגים . 
אז החלטתי להכין דגים , נצמדת קצת לאיטליה , לטעמים הפשוטים , עזי הטעם  ששיכים לדרומה של איטליה .
אנחנו היינו בצפונה של איטליה , שם  האוכל עדין יותר ושופע .
הכנתי דגים עם שומר , זיתים , עגבניות . כל כך דומה לאוכל שלנו .
אז חיברתי בין רצוני העז לאכול דגים ובין הרצון להשהות קצת את איטליה איתי .
התקבל תבשיל דגים מהמם !! ולא פחות מזה .
הטעם האניסי של השומר , התחבר כה טוב ליין  הלבן ,  צלפים , עגבניות ועוד .
חובה ומאד מומלץ לנסות , לצאת מאזור הנוחות של תבשילי הדגים שלנו ולנסות טעמים אחרים .
כדאי גם לבדוק מתכונים דומים שנעשו מתוך אהבה למטבח הזה כמו :
https://cookingdreams.co.il/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D6%B7%D7%9C%D6%B8%D7%94-%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%A1%D7%A7%D7%94

הקיץ אוהב דגים ? / פסטה עם דגים ועגבניות

כדאי לתבל את הדגים במעט מלח ופלפל שחור , ומעט שמן זית .

מה צריך?

ההכנה:

 בסוטאז' מניחים את הבצל , שום ,הפלפל החריף  ואנשובי קצוץ  אם משתמשים  +2 כפות משמן הזית .
מטגנים טיגון קל  על להבה בינונית עד לריכוך , מסדרים מעל  את העגבניות , השומר והטימין .

מבשלים קצת כ 20  דק' ,  על להבה בינונית עד שהעגבניות מתרככות מעט וגם השומר .
מוסיפים כ1/2 כוס מים  , כדי לוודא שיש מספיק רוטב .
מניחים כעת  את הדגים , הצלפים , הסוכר  הזיתים והיין . 
למעלה מסדרים קצת מעלי השומר ובזיליקום ואת שאר השמן יוצקים מלמעלה , אם חסר מלח , מוסיפים . 
אם אין מספיק נוזלים מוסיפים , אבל לא הרבה מידיי .

יוצקים עם כף  רוטב על הדגים .
מבשלים כ30 דק' , מידי פעם יוצקים מהרוטב על הדגים ומוודאים שיש מספיק מהרוטב .

כמה טעים אין לכם מושג ! תכינו לחם טוב בשביל לספוג את הרוטב .

מציעה לקשט בהגשה בעוד קצת עלים טריים שיעצימו את הטעם .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *