דג אל'ה פוטנסקה / דגים בנוסח איטלקי
הייתי באיטליה וגם שבתי .
שבתי כמהה לאוכל עם עם המון ירקות , הרים של חסה , דגים והכי גבינת קוטג' , כזו של 9% , עם לחם מחמצת .
איטליה הייתה נהדרת וטובה אלינו , ועל כך אפרט בפוסט נפרד .
אבל כמה גבינות , נקניקים , כולם שופעים בשומן ,אפשר לאכול ?
פיצות , פוקאצ'ות , פיצטות וקרואסונים נוטפי קרם ?
כמה שכמהתי במשך שנתיים לאוכל האיטלקי , שבעתי ממנו במהרה .
עכשיו תנו לי חסה !!!! דגים .
אז החלטתי להכין דגים , נצמדת קצת לאיטליה , לטעמים הפשוטים , עזי הטעם ששיכים לדרומה של איטליה .
אנחנו היינו בצפונה של איטליה , שם האוכל עדין יותר ושופע .
הכנתי דגים עם שומר , זיתים , עגבניות . כל כך דומה לאוכל שלנו .
אז חיברתי בין רצוני העז לאכול דגים ובין הרצון להשהות קצת את איטליה איתי .
התקבל תבשיל דגים מהמם !! ולא פחות מזה .
הטעם האניסי של השומר , התחבר כה טוב ליין הלבן , צלפים , עגבניות ועוד .
חובה ומאד מומלץ לנסות , לצאת מאזור הנוחות של תבשילי הדגים שלנו ולנסות טעמים אחרים .
כדאי גם לבדוק מתכונים דומים שנעשו מתוך אהבה למטבח הזה כמו :
https://cookingdreams.co.il/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D6%B7%D7%9C%D6%B8%D7%94-%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%A1%D7%A7%D7%94
הקיץ אוהב דגים ? / פסטה עם דגים ועגבניות
מה צריך?
- 4 -8 מנות
- 8 חתיכות דג לבן טרי , כל חתיכה 180 -200 גר' אפשר : לברק , מוסר , פלמידה או כל דג טרי אחר , סלמון לא מתאים כאן .
- 1- 2 שומרים קטנים וטריים מאד , שומרים קצת מעלי השומר .פרוסים דק
- 1 בצל אדום פרוס דק .
- 300 גר' עגבניות שרי או 4 עגבניות גדולות רגילות קצוצות . את עגבניות השרי חוצים
- 5 כפות שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות
- כמה ענפי טימין ללא הגבעול .
- 2 ענפי בזיליקום , רק העלים .
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 כפית סוכר
- 10 זיתי קלמטה ללא גלעין
- 1 כף גדושה צלפים
- 2 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)
- 1/2 - 1 פלפל ירוק חריף קצוץ או 2 פלפלי צ'ילי יבשים קטנים שלמים או חתוכים
- 1/2 -1 כוס מים
- 1 ענף אורגנו רק העלים
ההכנה:
בסוטאז' מניחים את הבצל , שום ,הפלפל החריף ואנשובי קצוץ אם משתמשים +2 כפות משמן הזית .
מטגנים טיגון קל על להבה בינונית עד לריכוך , מסדרים מעל את העגבניות , השומר והטימין .
מבשלים קצת כ 20 דק' , על להבה בינונית עד שהעגבניות מתרככות מעט וגם השומר .
מוסיפים כ1/2 כוס מים , כדי לוודא שיש מספיק רוטב .
מניחים כעת את הדגים , הצלפים , הסוכר הזיתים והיין .
למעלה מסדרים קצת מעלי השומר ובזיליקום ואת שאר השמן יוצקים מלמעלה , אם חסר מלח , מוסיפים .
אם אין מספיק נוזלים מוסיפים , אבל לא הרבה מידיי .
יוצקים עם כף רוטב על הדגים .
מבשלים כ30 דק' , מידי פעם יוצקים מהרוטב על הדגים ומוודאים שיש מספיק מהרוטב .
כמה טעים אין לכם מושג ! תכינו לחם טוב בשביל לספוג את הרוטב .