לפי עונות השנה

אלף לילה ובמיה

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

תבשיל בסיסי של במיה ועגבניות

אם היו לי מליונים ככמות הדעות על במיה , הייתי עכשיו נחה באי פרטי משלי , אוכלת במיה כל היום .
כל כך הרבה סיפורי אגדות נקשרו בשמה של הירוקה הז , התרמילאית הקטנה , עד ששאר סיפורי האגדות מתגמדים לידה . עדיין יכולה להבין אנשים שפשוט לא אוהבים .
יכולה רק להגיד שאם מטפלים בה נכון , היא מאד מתגמלת בטעמה העדין .
כבר כתבתי כאן על הבמיה , דעתי עליה ידועה , ובכל עונה איני מפסיקה להכינה עד היעלמותה .
כבר בסוף יולי אני מחפשת את התרמילים הקטנים והירוקים , מחפשת בשווקים ובעיקר אוהבת לקנות אצל המגדלים , שם הם הכי טריים .
אני לא מאלה שנתקלת בה במקרה ואז ממלאה בשקית וממשיכה הלאה , אני מכוונת מטרה באשר אליה , יודעת שזמנה קצר , כמו כל הדברים הטובים .
בחום של אוגוסט כבר נדרש ממני מאמץ גדול , אך המחשבה על השלל שאחזור איתו מחזקת את רוחי .
בכל פעם אני חוזרת למתכונים הישנים והבטוחים ומידי פעם מוסיפה עוד מתכון לאסופת המתכונים .
הפעם קניתי המון במיה , קטנה , טריה מאד , דקיקה וארוכה מעט , שמחתי בה כמוצאת אוצר של ממש .
ידעתי כי נדרשת ממני עבודה קצרה , אך קיבלתי זאת באהבה .
כמו שכבר כתבתי , יש לנהוג בזהירות בבמיה , לקטום את הגבעול בעדינות , מבלי לפגוע בבסיסו ולהשאיר את החלק המרוחק שלם .
לשטוף בעדינות במים , ואחר כך להעביר למגבת גדולה. לעטוף ולהניח לייבוש , לפחות מס' שעות .
מאחר וקניתי כמות גדולה , החלטתי לבשל תבשיל בסיסי של במיה , וממנו לעבור לפי החשק והדמיון לתבשילים מבוססי הרוטב .
כך שבכל יום היה לנו תבשיל אחר של במיה .
ביום השלישי , זה אשר איתי , אמר לי שמספיק וכדאי להיפרד ממנה עד לשנה הבאה

מה צריך?

ההכנה:

כמו שנכתב בפתיח , יש להסיר את העוקצים מבלי לפגוע בבסיס הגבעול . לשטוף בהרבה מים . לייבש במגבת גדולה ולהניח בשמש או במקום מוצל לכמה שעות . אני עושה את השלב הזה יום לפני הבישול , ואחר כך מניחה בזיפלוק במקרר , הבמיה יכולה לחכות כך עד 3 ימים . חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות . קוצצים את הפלפל החריף והשום. שוטפים היטב את הכוסברה (אפשר לחילופין למי שאינו אוהב את הירק , פטרוזיליה ) מייבשים את הכוסברה וקוצצים . מחממים את השמן בסוטאז' גדול או סיר שהוא רחב מספיק . מטגנים את הבמיה ב 3 כפות מהשמן עד שהיא מזהיבה מעט , כ-3 דק' . מעבירים לכלי , אפשר מרופד במגבת נייר כדי לספוג שמן . מוסיפים לסיר את 2 כפות השמן הנותרות , מצרפים את הפלפל החריף והשום . מזהיבים מעט , מוסיפים את העגבניות . מנמיכים מעט להבה ומבשלים כ 5 דק' , תוך ניעור הסיר . מוסיפים את התבלינים , רסק העגבניות , והבמיה .

מבשלים כשעה , עד שהבמיה רכה , אם יש צורך להוסיף מים , מוסיפים .
התבשיל אמור להיות סמיך , אך עם רוטב .

כאן עלי לציין שאת הבמיה מערבבים בקלות , או עדיף לנער את הסיר . מוסיפים את הכוסברה , ומבשלים עוד 2 דק' . מתקנים תיבול אם צריך . מכאן אפשר לאכול כמו שזה עם אורז . או לשמור במקרר ובכל יום להכין משהו אחר

שקשוקת במיה

2 מנות

ההכנה

פשוט מאד , מעבירים למחבת את הבמיה והעגבניות . מוסיפים את המים אם אין מספיק רוטב . מבשלים כדקה .מוסיפים את הבצים והגבינה. מבשלים עד לדרגת העשיה שאוהבים .

במיה עם בשר טלה טחון

ההכנה

שמים את השמן והבצל במחבת גדולה , ומזהיבים את הבצל . מוסיפים את הבשר , ומפוררים , מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו . בערך כ -5 דק'. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את תבשיל הבמיה , ומים לפי הצורך . מבשלים יחד על להבה נמוכה כ15 דק' . מוסיפים את הפטרוזיליה , עוד 2 דק' . מגישים עם אורז .

תבשיל במיה עם דגים

איך מכינים:

מעבירים את תבשיל הבמיה למחבת רחבה .
מחממים ומוסיפים מעט מים חמים . מוסיפים את האריסה והלימונים הכבושים .
כעת נותנים קצת לבמיה לספוג את הטעמים שהוספנו אליה .
מניחים למעלה את הדגים , ממליחים מעט , ומטפטפים מעל את שמן הזית .
זה הזמן לוודא שיש מספיק רוטב , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה
כ 20 דק' .
מוסיפים את הכוסברה , וממשיכים לבשל עוד 2 דק .
מגישים עם לחם טרי וטוב שיספוג את כל הטעמים האלה .

מקווה מאד שתאהבו או תתאהבו בירק הנפלא הזה , אם אתם מהמכורים , מקווה שהמתכונים האלה יצטרפו לרפרטואר שלכם .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. וווו נראה מעולה, קיבוץ המתכונים מאותו הסוג הוא רעיון מצויין, אהבתי. הצילומים נהדרים

  2. גילוי נאות רק שנישאתי למדתי להכיר במיה מבלי להוקיר
    אצל חמותי היא זכתה למקום של כבוד!
    לא היה חג בלי במיה .
    כשהחגים עברו לילדים
    . מתוך כבוד למדתי את רזי הבמיה
    והיא עולה לשולחני פעמיים בשנה
    בחגים.
    במיה היא טעם של זיכרון אצלי.

    1. הי לאה
      גם אצלי זה טעם נרכש , אימי אף פעם לא הכינה במיה .
      אבל מיום שטעמתי , נשביתי בטעמה העדין , ולמדתי איך להתייחס לירק הנפלא הזה .
      תודה שחלקת איתי את החוויה והזכרון שלך .:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *