תבשיל בסיסי של במיה ועגבניות
אם היו לי מליונים ככמות הדעות על במיה , הייתי עכשיו נחה באי פרטי משלי , אוכלת במיה כל היום .
כל כך הרבה סיפורי אגדות נקשרו בשמה של הירוקה הז , התרמילאית הקטנה , עד ששאר סיפורי האגדות מתגמדים לידה . עדיין יכולה להבין אנשים שפשוט לא אוהבים .
יכולה רק להגיד שאם מטפלים בה נכון , היא מאד מתגמלת בטעמה העדין .
כבר כתבתי כאן על הבמיה , דעתי עליה ידועה , ובכל עונה איני מפסיקה להכינה עד היעלמותה .
כבר בסוף יולי אני מחפשת את התרמילים הקטנים והירוקים , מחפשת בשווקים ובעיקר אוהבת לקנות אצל המגדלים , שם הם הכי טריים .
אני לא מאלה שנתקלת בה במקרה ואז ממלאה בשקית וממשיכה הלאה , אני מכוונת מטרה באשר אליה , יודעת שזמנה קצר , כמו כל הדברים הטובים .
בחום של אוגוסט כבר נדרש ממני מאמץ גדול , אך המחשבה על השלל שאחזור איתו מחזקת את רוחי .
בכל פעם אני חוזרת למתכונים הישנים והבטוחים ומידי פעם מוסיפה עוד מתכון לאסופת המתכונים .
הפעם קניתי המון במיה , קטנה , טריה מאד , דקיקה וארוכה מעט , שמחתי בה כמוצאת אוצר של ממש .
ידעתי כי נדרשת ממני עבודה קצרה , אך קיבלתי זאת באהבה .
כמו שכבר כתבתי , יש לנהוג בזהירות בבמיה , לקטום את הגבעול בעדינות , מבלי לפגוע בבסיסו ולהשאיר את החלק המרוחק שלם .
לשטוף בעדינות במים , ואחר כך להעביר למגבת גדולה. לעטוף ולהניח לייבוש , לפחות מס' שעות .
מאחר וקניתי כמות גדולה , החלטתי לבשל תבשיל בסיסי של במיה , וממנו לעבור לפי החשק והדמיון לתבשילים מבוססי הרוטב .
כך שבכל יום היה לנו תבשיל אחר של במיה .
ביום השלישי , זה אשר איתי , אמר לי שמספיק וכדאי להיפרד ממנה עד לשנה הבאה
מה צריך?
- 1קג' במיה צעירה וקטנה
- 1-1/2 קג' עגבניות טריות מכל סוג שיש .
- 1 פלפל חריף ירוק .
- 5 שיני שום גדולות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית פפריקה חריפה ( אם אתם מאוהבי החריף)
- 1 כפית סוכר .
- 5 כפות שמן זית .
- 3 כוסות מים .
- צרור לא גדול של כוסברה .
ההכנה:
מבשלים כשעה , עד שהבמיה רכה , אם יש צורך להוסיף מים , מוסיפים .
התבשיל אמור להיות סמיך , אך עם רוטב .
שקשוקת במיה
2 מנות
- 1/3 מכמות תבשיל הבמיה
- ¼ כוס מים חמים
- ביצים
- אם רוצים, חתיכה גבינה בולגרית או גבינת עיזים .
ההכנה
במיה עם בשר טלה טחון
- 300 גר' בשר טלה טחון גס .
- ½ כפית פלפל שחור , מלח לפי הטעם
- 1 בצל גדול קצוץ
- ¼ צרור פטרוזיליה שטוף , קצוץ.
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס מים
ההכנה
תבשיל במיה עם דגים
- דג ים לבן כמו לברק , לוקוס , פארידה , אינטיאס או מה שאוהבים .
- 2 פילטים של דג לשתי מנות , הכל תלוי כמובן במס' האנשים .
- 3-4 לימונים קטנים כבושים או 3 פרוסות לימון כבוש .
- ¼ צרור כוסברה שטוף וקצוץ דק .
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח אם צריך .
- תבשיל במיה בסיסי .
איך מכינים:
מעבירים את תבשיל הבמיה למחבת רחבה .
מחממים ומוסיפים מעט מים חמים . מוסיפים את האריסה והלימונים הכבושים .
כעת נותנים קצת לבמיה לספוג את הטעמים שהוספנו אליה .
מניחים למעלה את הדגים , ממליחים מעט , ומטפטפים מעל את שמן הזית .
זה הזמן לוודא שיש מספיק רוטב , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה
כ 20 דק' .
מוסיפים את הכוסברה , וממשיכים לבשל עוד 2 דק .
מגישים עם לחם טרי וטוב שיספוג את כל הטעמים האלה .
6 תגובות
וווו נראה מעולה, קיבוץ המתכונים מאותו הסוג הוא רעיון מצויין, אהבתי. הצילומים נהדרים
תודה מגי יקרה
אלופת העולם אחותי המוכשרת ♥️
תודה אחותי האהובה
גילוי נאות רק שנישאתי למדתי להכיר במיה מבלי להוקיר
אצל חמותי היא זכתה למקום של כבוד!
לא היה חג בלי במיה .
כשהחגים עברו לילדים
. מתוך כבוד למדתי את רזי הבמיה
והיא עולה לשולחני פעמיים בשנה
בחגים.
במיה היא טעם של זיכרון אצלי.
הי לאה
גם אצלי זה טעם נרכש , אימי אף פעם לא הכינה במיה .
אבל מיום שטעמתי , נשביתי בטעמה העדין , ולמדתי איך להתייחס לירק הנפלא הזה .
תודה שחלקת איתי את החוויה והזכרון שלך .:)