טבעוני

אטריות מוקפצות עם כרוב ופטריות

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

 

אתם מכירים את זה שנותנים לכם מתכון ואומרים שזה סכ"ה 10 דק' הכנה .
אז זהו אני לא מכירה חיה כזו , למעט מקרים בודדים של ממש .
המתכון שתיכף אביא לכם הוא בדרגת קושי קלילה , הווה  אומר שהוא מתוחכם , מהיר הכנה, ומשתמש במספר מרכיבים מצומצם .
התוצאה מאד טעימה ומתאימה בעיקר למי שאוהב אוכל מוקפץ  ואסיאתי light.
המבחן שלי לכל מתכון באשר הוא , נבחן במספר הפעמים שאני חוזרת ומכינה אותו .
המוקפץ הזה שהוא הכי  קלי קלות מככב אצלנו בבית לעיתים קרובות מאד .
המצרכים זמינים ואין צורך לרוץ ולחפש מצרכים מיוחדים , ואם חסר משהו תקנו , כי תכינו את המנה הזו מלא פעמים .
אז אחרי הקדמה כזו משכנעת (בעיניי) נקפוץ למצרכים .
הכי הכי חשוב המאכל טבעוני !!! זאת אומרת  הפסקה מכל השאר.
בהחלט אפשר להיות גמישים במתכון הזה , ולתת חופש לדמיון ולמה שאתם אוהבים.

  • אז מה צריך :
  • 1 ראש כרוב ממש קטן או 1/2 בינוני. קצוץ דק לפרוסות דקיקות , לא קוביות .
    2 חב' של אטריות ראמן או כל סוג של אטריות להקפצה , משקל כל אחת 100 גר'.
    300 גר' פטריות ,זה יכול להיות שמפניון או פרורטובלו , או שיטאקי , אפשר גם תערובת של הכל , יש לכם בבית אחרות , תשתמשו במה שיש .
    יש לקצוץ את הפטריות , או לחתוך לפרוסות דקות .
    חתיכה ג'ינג'ר בעובי של 3 ס"מ. קצוץ דק
    2 כפות שמן זית .
    מלח לפי הטעם, זהירות !בגלל רוטב הסויה .
    מעט צ'ילי גרוס , 1/4 כפית.  מי שאוהב חריף , תהיו  נדיבים יותר .
    1/3 כוס רוטב סויה
    1/4 כוס מירין , יש אותו היום בכל סופר .
    3  בצלים ירוקים קצוצים
    כפית שמן שומשום

אז איך:

מכינים מסננת ומניחים בתוכה את הכרוב הפרוס דק ומופרד מעט .
בתוך סיר קטן ממלאים מים ומביאים לרתיחה , כשהמים רותחים , מוסיפים את האטריות ומבשלים כ 30 שניות עד  שהן קצת מתרככות , אבל  לא מידיי .
אנחנו רוצים אטריות אל דנטה , שעוד יעברו הקפצה , אז פחות לבשל .
את האטריות עם כל המים שלהן יוצקים על הכרוב שבמסננת , וזה היופי בזה , הכרוב קצת מתרכך וזה אומר , פחות הקפצה .
בינתיים חממו את השמן במחבת ,הוסיפו את הג'ינג'ר , פלפל צ'ילי . טגנו יחד 1/2 דקה . רק כדי שהארומה הנהדרת הזו תשתחרר .


הוסיפו את הפטריות וטגנו אותן תןך בחישה כשתי דקות .
זה הזמן להוסיף את הכרוב והאטריות שנחו במסננת .


מטגנים יחד עוד 2 דק' ומוסיפים את חמרי  הרוטב.

מאפשרים לרוטב להצטמצם מעט , עוד דקה .

מוסיפים את הבצל הירוק .

נכון שקל מאד ?
אפשר כמובן להוסיף רצועות גזר דקיקות , לצרף באק צ'וי במקום או יחד עם הכרוב .
אבל כל הכיף במנה הזו היא הפשטות שלה ומהירות הכנתה .

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *