מבשלת חלומות

ניגון של הודו / קדרה של ירקות וטופו

קטן9
מזמן אני מרגישה שבישול הוא כמו ציור .

בישול הוא טקס , מדיטציה .

מקום בו המחשבות הולכות לנוח , ונוצר מקום גדול לחושים .

לעיניים , לאוזניים , לטעם , לידיים .

יש שלווה גדולה בידיעה  שהזמן הוא שלי  , ולהתחיל לצייר .

קודם לפרוש את כל המצרכים , אלה הצבעים .
משטח העבודה הוא כן הציור שלי .

יש  כעת מקום לחושים לתת את הטון העדין שלהם , ולהוליך את המכחול .

בכל פעם החושים שלי קצת אחרים .

פעם סוערים ויצריים , פעם עדינים ושקטים , מכלול שמושפע מעונות השנה , והצבעים שהטבע מזמן לי .

הפעם חושי הוליכו אותי , לתבשיל ירקות הודי – קורמה .
החורף , שלל הירקות , התבלינים החמים . התאימו למה שרציתי עכשיו .

מתכון של אפרת דביר מהספר

לאושר יש טעם של קארי

בספר היא כותבת על אומנות הרוטב .

״ הרוטב הוא עבודה של שכבות וגוונים, נגיעות , ערבוב . הקשבה לקצב של הרוטב, לסמיכות שלו ..״

אני הלכתי בקצב שלי , הוספתי , החסרתי , לרוב דבקתי , כי המנגינה תאמה את הריקוד שלי.

ניגון של הודו / קדירה של ירקות וטופו
קטן8מתקבל תבשיל סמיך וארומטי , טעים מאד !!!
אפשר לאכול עם אורז בסמטי , אורז מלא , קינואה  או כמו שהוא בלי כלום ליד .

  • מה צריך:
    הרשימה ארוכה , היום ניתן להשיג את רוב התבלינים בחנות תבלינים או בחנויות מתמחות כמו מזרח ומערב
    מי שאוהב אוכל הודי או אוכל שמביא תבלינים חדשים ומסעירים ימצא עניין ברכישת התבלינים והתנסות  במטבחים אחרים .  כדאי לקנות כמויות קטנות , כדי שהתבלינים לא יתיישנו ויהיו טריים . תמיד ניתן ל"רענן" תבלינים על ידי טיגון קצר במחבת יבשה ורק אז להשתמש .
    ניתן להשיג תבלינים רמלה
    או כפי שכתבתי בפוסט הזה וזה
    תמרינדי גולמי חתיכה בגודל של שזיף .
    2 כוסות מים רותחים
    לשים את התמרינדי בקערית , לצקת את המים הרותחים ולהשאיר בצד .
    תבלינים:
    8 עלי קארי( עלי קארי קשה להשיג בארץ , בנסיעות לחול אני קונה ומקפיאה , לאחרונה ניתן להשיג עלי קארי אצל שלמה אברבאנל בשוק האיכרים בנמל תל אביב. או בעלה עלה (עלי קארי)
    1/2 כפית זרעי חרדל
    1 כפית זרעי כמון
    1 כפית זרעי שומר
    2 מסמרי ציפורן
    1 כוכב אניס
    1 מקל קינמון
    2 תרמילי הל
    כף זרעי כוסברה קלויים במחבת יבשה וטחונים במטחנת תבלינים או מכתש ועלי.
    1 כפית אבקת כמון
    1 כפית כורכום
    1 כפית גראם מאסאלה או בהרט
  • מכינים את כל התבלינים לידכם טרום בישול .
    כמו כן תזדקקו ל:
    4 כפות שמן
    2 בצלים גדולים קצוצים דק
    3- 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר
    פלפל חריף ירוק קצוץ
    4 שיני שום קצוצות דק
    1 כוס או מיכל של קרם קוקוס או חלב קוקוס . קרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים יותר , אני אוהבת אותו כי הוא מסמיך את הרוטב .
    3 עגבניות בגודל בינוני קצוצות דק.
    כ-200 גר' שעועית ירוקה טרייה , חתוכה לפיסות של 2 ס"מ. כן אפשר להשתמש בקפואה של סנפרוסט , אבל התוצאה לא תהיה דומה .
    2 גזרים בגודל בינוני ,  קלופים וחתוכים לפרוסות דקות .
    1 כוס חומוס , שהושרה בלילה , ובושל למחרת עד נגיסות טובה , אך לא רך מידיי.(תשרו כמות יותר גדולה ותאפסנו במקפיא לשימושים אחרים)
    1 חב' טופו חתוך לקוביות . אפשר תפוח אדמה גדול  , אם לא בא לכם טופו , חתוך לקוביות קטנות .
    1 כרובית קטנה , שטופה , ומפורקת לפרחים קטנים .
    6-8 פטריות שיטאקי פרוסות לרצועות או שמפיניון
    4 כפות סויה
    מלח
    1-2 כפות סוכר חום .
    כוסברה  1/2 צרור , שטוף וקצוץ.
    מיץ מ1/2 ליים , וליים להגשה למי שחפץ . או לימון .
    בעיקרון עלי להוסיף , כי אפשר להשמש בכל ירק שבא לכם , שזמן בישולו דומה .
    אפשר להשמיט תבלין זה או אחר .
    אפשר לעשות את המתכון לשלכם ולהגיע לטעם שתרצו

ההכנה:
במחבת עמוקה / סוטז' , מחממים את השמן , שמים את עלי הקארי , זרעי החרדל , זרעי הכמון והשומר .
מטגנים כדקה , נותנים לתבלינים להוציא את הניחוח שלהם , ולהשמיע רעשי פצפוץ .
עכשיו מוסיפים את הציפורן , כוכב האניס , מקל הקינמון וההל . עוד דקה .
מוסיפים את האבקות :כוסברה , כמון , כורכום , גאראם  מסאלה או בהרט , מנמיכים להבה , ומערבבים .
מוסיפים עכשיו את הבצל, הפלפל החריף , הג'ינג'ר והשום , מטגנים תוך בחישה עד להזהבה קלה .
קטן6
מפוררים היטב את התמרהינדי , ומסננים , שומרים את הנוזל .
מוסיפים למחבת , את העגבניות , ומטגנים תוך בחישה עוד 2 דק' , עד שהן מתרככות .
עכשיו הזמן להוסיף את  קרם הקוקוס , נוזל התמרינדי ולערבב היטב .

האם זה לא נראה כמו ציור

האם זה לא נראה כמו ציור

מבשלים כ3 דק' .
מוסיפים את הירקות, מערבבים היטב.
מוסיפים את רוטב סויה , סוכר ומלח . טועמים , מתקנים תיבול אם צריך .
קטן4
מבשלים עד שהירקות מוכנים , עם  מכסה .
קטן 2
מסיימים בליים /לימון אם בא לכם וכוסברה קצוצה .
1 קטן
מגישים עם התוספת שבחרתם .
קטן11קטן10

About the author

haya

2 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים