מבשלת חלומות

צ'יקן ג'לפרזי

צ'יקן 5צ'יקן 14בראש שלי אני מבינה שזהו זמן די אומלל לכתוב על תבשילים , מסעדות וכאלה אבל בחושים שלי אני מרגישה שזה בדיוק הזמן לכתוב על זה .
נקודת העגינה שלי נעה כל הזמן על הציר הזה של ראש ולב בימים אלה .
לכן בבוקר זך אחד שבו קמתי , אל ים כחול שמשקיף לי מכל פינה בבית ועיניי נתקלו בקרני האור שנפלו על השולחן , האדום שעל המפה נראה אדום מתמיד.
שמחה נמרצת קצת התיישבה לי בלב , נקודת העגינה שלי עזבה את הראש והתיישבה לי חזק על החושים , ואני החלטתי שזה בדיוק הזמן למלא רצון ישן ולנסוע לרמלה .

זה בדיוק הזמן שהראש לא אמר את דברו :" מה פתאום רמלה ?" "זה לא מצדיק את הנסיעה" , הראש הבין שזה זמן להרפות ונתן ללב להוביל .
מה איבדתי ברמלה ? בטח תבוא תהיה קטנה .
אז ככה שמזמן מזמן שמתי את עיני על מסעדת מהרג'ה שכולם מדברים בשבחה , אוכל הודי אוטנטי , כולם שחים לי , מרוממים ומפארים , מתארים לי בדקויות את התפריט .
אני שאוכל הודי אהוב עלי כל כך , רציתי לשם מזמן …
למסעדה גם מסונפת חנות שמוכרת מצרכים להכנת אוכל הודי . דבר שהפעים אותי לגמרי .
המסעדה הייתה מאויישת על כל שולחנותיה , דבר שהקנה בטחון רב .
אני ממש רוצה לספר על אוכל נהדר כמו שאוכל הודי יכול להיות , על רבדי רבדים של טעמים ותבלינים מסתוריים שיוצרים הרמוניה , כמו שאוכל הודי צריך להיות .
אלא שלא כך היה , האוכל היה בינוני מאד , ולכל מנה היה בדיוק אותו טעם כמו למנה הקודמת , בדיוק כמו שאוכל הודי לא צריך להיות .
החנות שכה חיכיתי לעשות בה מסע קניות גורף קטניות , הייתה .. נו טוב .
השמועה על חנות אחרת , טובה יותר בתוך השוק של רמלה , גרמה לי לצאת למסע איתור כתובות .
כך באחת הסמטאות בשוק התחבאה לה חנות , עם ריחות של תבלינים מסתוריים , שלל קטניות ועוד המון .
גם עצות ומתכונים קיבלתי שם , במה בדיוק להשתמש ולאיזה צורך . חזרתי מצוידת היטב ומאושרת למדי .
נכון שלא תמיד חלומות מתגשמים בדיוק כמו שאנחנו חולמים , אבל זו עדיין לא סיבה להפסיק לחלום אותם .
צ'יקן ג'לפרזי
צ'יקן 12
מתכון שקיבלתי עליו השראה וגם איך מכינים  ,שם בחנות הקטנה ברמלה .
ניסיתי את המתכון מספר פעמים עד שהגעתי לגרסה שהכי נעמה לחיכי .
רבדים של טעמים , תבלינים חמים וחרפרפים במידה , רוטב סמיך שעוטף הכל , ואורז לבן פשוט שהתפקיד היחידי שלו הוא לספוג אליו את כל הטעמים ולהשקיט קצת את החך.
אז מה אנחנו צריכים:
500-700 גר' חזה עוף או פרגיות , ממליצה יותר על פרגיות , חותכים את הבשר לגודל של 4-5 ס"מ.
1בצל גדול קצוץ .
1 פלפל חריף אדום חתוך לטבעות דקות .
3 שיני שום קצוצות .
3 ס"מ של ג'ינג'ר טרי , קלוף וקצוץ דק.
1 קופסה עגבניות תמר שלמות , או קופסה עגבניות קצוצות .
2 כפיות כורכום .
2 כפיות גדושות כמון טחון.
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה , זה תלוי כמה חריף אוהבים .
2 כפיות כוסברה יבשה , טחונה . הכי טוב זה לקנות גרגירי כוסברה , ולטחון במקום לגרגירים קטנים עם מכתש ועלי או במטחנת תבלינים.
מלח לפי הטעם .
מיץ מליים אחד עד שניים או מיץ מ1/2 לימון גדול .
1 כף חמאה (ניתן לדלג )
1/2 צרור גדול של כוסברה טרייה קצוצה , לבישול והגשה.
1/2 כוס מים .
3 כפות שמן זית או שמן קנולה.

איך:
מחממים מעט את השמן במחבת רחבה , מוסיפים את הבצל , שום , ג'ינג'ר ופלפל חריף. מטגנים עד שמזהיב מעט והריח משגע אתכם.
צ'יקן 1
בינתיים מערבבים בקערה את הכורכום , פפריקה , ומלח , מערבבים .
מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים היטב עם התבלינים .
צ'יקן 3
מוסיפים אל המחבת , מערבבים ומטגנים על להבה בינונית , עד שמזהיב מעט והעוף שינה את צבעו.
עכשיו הגיע הזמן להוסיף את העגבניות החתוכות , עם הנוזלים שלהן , מערבבים .
צ'יקן 9
מוסיפים את הכמון והכוסברה הטחונה, שוב ערבוב קטן .
מוסיפים עכשיו את המים , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דק'.
זה הזמן להוסיף את החמאה , למי שרוצה (לפי המתכון המקורי , או גהי או שמן קוקוס שהוא כשר ונהדר למטרה הזו) השומן הזה עוטף את הרוטב ומסמיך אותו ונותן ארומה מיוחדת .
מוסיפים את מיץ הליים , אם לא מספיק חמצמץ לכם , תוסיפו עוד אחד.
זה הזמן להוסיף את הכוסברה הקצוצה , תשאירו קצת לקישוט . אולי עוד קצת מלח אם חסר .מבשלים עוד 5 דק' .
צ'יקן 8

מגישים עם אורז לבן . מושלם!!!! יש כאן הרמוניה בלתי נתפסת של טעמים מכל מה ששמנו , קצת עוקץ של חריף , חמיצות הליים , התבלינים … רוצו להכין .
צ'יקן 11

קישורים הכרחיים :
מסעדת מהרג'ה
כל בו עופרה, רחוב המעפילים 32, שוק רמלה

About the author

haya

10 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים