מבשלת חלומות

ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר

איך שמגיע החורף , אני ממלאה את הבית בירקות .
שמתם לב , איך לאט  , אבל בבטחה ,אנחנו נהיים עולם גדול .
החורף באמת מבלבל אותי , רק אני מתרגלת לירק אחד ומגיח לו שני . חלקם מוכרים וממש חיכיתי להם וחלקם מפתיעים , כי לא חשבתי שמישהו חלם עליהם כמוני .
לא רק חלם , אלא עשה מעשה ורקם חלום למציאות .

 

 
אחרי שהתרגלתי לעגבניות השרי על כל צבעיהן  , מגיחות  נפלאות הצורה  , איטלקיות  ,

מנומרות  מאורכות . עכשיו אני רק מחכה לירוקות ולצהובות הגדולות  של שם …

 

 

 

פתאום יש לנו  גם שעועית מנומרת באדום  , ושעועית סגולה  .
אפונה מתוקה שקוראים להבמרחקים   sweet pea  ,וכשטעמתי אותה שם פריכה ודקיקה  , עם אפונים מתוקים שלא צריך אפילו לבשל  , הייתי צהובה מקנאה .

 אמרתי , למה למה אין לנו כאלה  . אז עכשיו יש , ניצנים  ומחירם בשמיים  , אבל גם 100 גר' עושים אותי מאושרת 

גם  אפונה סינית  יש , ואפונה ירוקה טרייה ,  גם אספרגוס עם כרבולת יפה ובוהקת .
 
הסלקים , כאן באמת נהיינו עולם . ורודים , צהובים , אדומים קטנים ולבנים .
 

 

 

מהסלקים אני אף פעם לא שבעה ,ותמיד אני קונה יותר ממה שאני צריכה .  
את הגזר ,הייתי רואה רק בצילומי אוכל   , ונעשית מתוסכלת ככה בשקט  .
עכשיו כבר יש  ,  גזר  סגול  עם לב צהוב , סגול עם לב וורוד , כתום בשני גוונים , ולבן .

 

פרחי קישואים , קישואים קטנים וצהובים  , מפוספסים , קישואים פחוסים וקישואי בלאדי .
אני אומרת לכם  , מעצמת ירקות אנחנו  .
 כן זה ממלא אותי בחדווה , בדמיון ועשיה .

ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר

 

 

 


הכי כף לאכול את הירקות הטריים האלה , כמעט כמו שהם . חתוכים דק , מושרים קלות  בשמן זית ,לימון , אולי בלסמי משובח ומעט דבש .

לצרף להם עלים כמו פטרוזיליה , בצל ירוק , ראשד   , ועלי חסה  . גבינה כלשהי  , או איזה דגן .

או מאודים   , על אורז מלא או רגיל , קינואה או כל מה שתבחרו בו   . רוטב כמו שאני מציעה

שהוא טעים בטירוף , אפילו ליקקתי את השרידים מהקערית  

או סתם שמן זית , מלח , לימון  וירוקים קצוצים למעלה .
אבל אני חושבת שירקות מאודים דורשים מאתנו מינימליסטיות  , כדי לתת להם את הבמה  ולהדגיש את טעמם .

 

 

 
 
 
את ההשראה למנה הזו קיבלתי מהבת הגאונה שלי   , שיוצרת מאכלים עתירי דמיון ומרהיבים . השארתי לה זכויות יוצרים והכנתי אחרת , אבל שמרתי על צביון המנה .
 אין כאן כמויות מדויקות לגבי הירקות והקינואה , כי זה באמת תלוי במס' הסועדים .
אני מציעה כאן כמות ל2 סועדים רעבים  , צריך להגדיל כמויות , או להכין בפעמיים , אלא אם יש לכם סלסלת אידוי ממש גדולה .
אם נשאר , מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר , מחממים למחרת במיקרו , וזה עדיין טעים מאד .
 לקינואה:
  • 1 +1/4 כוס קינואה   שטופה ומסוננת , אם תעשו את זה במסננת  , אז לא "תברח " לכם קינואה בכלל .
  • 1 +1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
מכניסים הכל לסיר קטן , מביאים לרתיחה . מנמיכים להבה  למינימום  ומבשלים עד שאין מים
 משאירים לעוד 3 דק' . מתקבלת  למטה  שכבה זהובה , לא שרופה (נא להשגיח) שנותנת קראנצ'יות לקינואה . כך אני אוהבת את הקינואה שלי.

 

לירקות:

בעיקרון אפשר להשתמש באיזה  ירק שרוצים .
את הסלק פורסים לפרוסות דקות , קישואים לפרוסות עבות יותר , אפונה או שעועית  משאירים שלמות , רק מורידים את הסיב שעובר לאורכן .
לאספרגוס מורידים את ה1/3 התחתון , וחותכים את השאר לשתיים .
עלי תרד /עלי סלק / קייל שהוא חדש במחוזותינו  , והוא ממש פצצת בריאות .
ברוקולי , בטטה חתוכה לפרוסות או קוביות  , תפוח אדמה , כמו הבטטה .
הרשימה מתארכת עד אין קץ . אני מציעה לגוון וגם להשתמש במה שיש בבית
את הירקות  הקשים מניחים בחלק התחתון של סלסלת הבמבוק , את הירקות הרכים יותר בחלק העליון .
אני אוהבת לשים נייר פרגמנט מתחת לירקות , אפשר גם לשים עלי כרוב או כל ירק עלי ממה שציינתי כריפוד לשאר הירקות .
בסיר רחב שיכיל את סלסלת האידוי , שמים מים עד למחצית הסיר , מביאים לרתיחה . מניחים את סלסלת האידוי ומנמיכים להבה .
מבשלים בין 8 -9 דק'  או עד לנגיסות האהובה עליכם  . אני ממליצה לא לבשל יתר על המידה .
אם הירקות בחלק העליון התבשלו , ניתן להסיר  מהסלסלה , להניח בצד ואת המכסה להעביר לחלק שעדיין מתבשל .

  

בינתיים מכינים את הרוטב המעולה:

בקערית קטנה שמים :
  • 2 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 שן שום מגורדת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
  • מיץ מליים אחד או מיץ מ1/2 לימון
  • 1 כפית סירופ מייפל /או דבש
  • פלפל שחור גרוס

 

 

מלח גס לפי הטעם  ועוד טיפה על המנה המוגמרת .

ההגשה:

מערימים  קינואה /אורז  בקערית או  בצלחת .
עליה מסדרים יפה את הירקות .
מזליפים רוטב בנדיבות ואולי עוד טיפה מלח גס ..
כל כך הרבה בריאות בצלחת אחת .

  

 

 

About the author

admin

2 תגובות

הוסף תגובה
  • תתחדשי על הבית החדש – הוא מקסיםםםםםםםם !!

    אני מאד מאד אוהבת ירקות כאלה, ואוהבת לנסות רטבים חדשים.
    נשמע מצויין הרוטב שלך, ואני מקווה לנסות בימים הקרובים
    התמונות פה מעוררות תיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים