שמתם לב , איך לאט , אבל בבטחה ,אנחנו נהיים עולם גדול .
החורף באמת מבלבל אותי , רק אני מתרגלת לירק אחד ומגיח לו שני . חלקם מוכרים וממש חיכיתי להם וחלקם מפתיעים , כי לא חשבתי שמישהו חלם עליהם כמוני .
לא רק חלם , אלא עשה מעשה ורקם חלום למציאות .
אחרי שהתרגלתי לעגבניות השרי על כל צבעיהן , מגיחות נפלאות הצורה , איטלקיות ,
מנומרות מאורכות . עכשיו אני רק מחכה לירוקות ולצהובות הגדולות של שם …
פתאום יש לנו גם שעועית מנומרת באדום , ושעועית סגולה .
אפונה מתוקה שקוראים להבמרחקים sweet pea ,וכשטעמתי אותה שם פריכה ודקיקה , עם אפונים מתוקים שלא צריך אפילו לבשל , הייתי צהובה מקנאה .
אמרתי , למה למה אין לנו כאלה . אז עכשיו יש , ניצנים ומחירם בשמיים , אבל גם 100 גר' עושים אותי מאושרת
גם אפונה סינית יש , ואפונה ירוקה טרייה , גם אספרגוס עם כרבולת יפה ובוהקת .
הסלקים , כאן באמת נהיינו עולם . ורודים , צהובים , אדומים קטנים ולבנים .
מהסלקים אני אף פעם לא שבעה ,ותמיד אני קונה יותר ממה שאני צריכה .
את הגזר ,הייתי רואה רק בצילומי אוכל , ונעשית מתוסכלת ככה בשקט .
עכשיו כבר יש , גזר סגול עם לב צהוב , סגול עם לב וורוד , כתום בשני גוונים , ולבן .
פרחי קישואים , קישואים קטנים וצהובים , מפוספסים , קישואים פחוסים וקישואי בלאדי .
אני אומרת לכם , מעצמת ירקות אנחנו .
כן זה ממלא אותי בחדווה , בדמיון ועשיה .
ירקות בסלסלת אידוי עם קינואה ורוטב ממכר
הכי כף לאכול את הירקות הטריים האלה , כמעט כמו שהם . חתוכים דק , מושרים קלות בשמן זית ,לימון , אולי בלסמי משובח ומעט דבש .
לצרף להם עלים כמו פטרוזיליה , בצל ירוק , ראשד , ועלי חסה . גבינה כלשהי , או איזה דגן .
או מאודים , על אורז מלא או רגיל , קינואה או כל מה שתבחרו בו . רוטב כמו שאני מציעה
שהוא טעים בטירוף , אפילו ליקקתי את השרידים מהקערית
או סתם שמן זית , מלח , לימון וירוקים קצוצים למעלה .
את ההשראה למנה הזו קיבלתי מהבת הגאונה שלי , שיוצרת מאכלים עתירי דמיון ומרהיבים . השארתי לה זכויות יוצרים והכנתי אחרת , אבל שמרתי על צביון המנה .
אין כאן כמויות מדויקות לגבי הירקות והקינואה , כי זה באמת תלוי במס' הסועדים .
אני מציעה כאן כמות ל2 סועדים רעבים , צריך להגדיל כמויות , או להכין בפעמיים , אלא אם יש לכם סלסלת אידוי ממש גדולה .
אם נשאר , מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר , מחממים למחרת במיקרו , וזה עדיין טעים מאד .
לקינואה:
- 1 +1/4 כוס קינואה שטופה ומסוננת , אם תעשו את זה במסננת , אז לא "תברח " לכם קינואה בכלל .
- 1 +1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
מכניסים הכל לסיר קטן , מביאים לרתיחה . מנמיכים להבה למינימום ומבשלים עד שאין מים
משאירים לעוד 3 דק' . מתקבלת למטה שכבה זהובה , לא שרופה (נא להשגיח) שנותנת קראנצ'יות לקינואה . כך אני אוהבת את הקינואה שלי.
לירקות:
בעיקרון אפשר להשתמש באיזה ירק שרוצים .
את הסלק פורסים לפרוסות דקות , קישואים לפרוסות עבות יותר , אפונה או שעועית משאירים שלמות , רק מורידים את הסיב שעובר לאורכן .
לאספרגוס מורידים את ה1/3 התחתון , וחותכים את השאר לשתיים .
עלי תרד /עלי סלק / קייל שהוא חדש במחוזותינו , והוא ממש פצצת בריאות .
ברוקולי , בטטה חתוכה לפרוסות או קוביות , תפוח אדמה , כמו הבטטה .
הרשימה מתארכת עד אין קץ . אני מציעה לגוון וגם להשתמש במה שיש בבית
את הירקות הקשים מניחים בחלק התחתון של סלסלת הבמבוק , את הירקות הרכים יותר בחלק העליון .
אני אוהבת לשים נייר פרגמנט מתחת לירקות , אפשר גם לשים עלי כרוב או כל ירק עלי ממה שציינתי כריפוד לשאר הירקות .
בסיר רחב שיכיל את סלסלת האידוי , שמים מים עד למחצית הסיר , מביאים לרתיחה . מניחים את סלסלת האידוי ומנמיכים להבה .
מבשלים בין 8 -9 דק' או עד לנגיסות האהובה עליכם . אני ממליצה לא לבשל יתר על המידה .
אם הירקות בחלק העליון התבשלו , ניתן להסיר מהסלסלה , להניח בצד ואת המכסה להעביר לחלק שעדיין מתבשל .
בינתיים מכינים את הרוטב המעולה:
בקערית קטנה שמים :
- 2 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 שן שום מגורדת
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
- מיץ מליים אחד או מיץ מ1/2 לימון
- 1 כפית סירופ מייפל /או דבש
- פלפל שחור גרוס
מלח גס לפי הטעם ועוד טיפה על המנה המוגמרת .
ההגשה:
מערימים קינואה /אורז בקערית או בצלחת .
עליה מסדרים יפה את הירקות .
מזליפים רוטב בנדיבות ואולי עוד טיפה מלח גס ..
2 תגובות
תתחדשי על הבית החדש – הוא מקסיםםםםםםםם !!
אני מאד מאד אוהבת ירקות כאלה, ואוהבת לנסות רטבים חדשים.
נשמע מצויין הרוטב שלך, ואני מקווה לנסות בימים הקרובים
התמונות פה מעוררות תיאבון!
תודה וויני , כיף לי שאהבת . גם אני אוהבת את הבית שלך מאד …
חיה