ארגמן של סלק ורימון.. |
אני הולכת לשוק , רק אחרי שאני סורקת היטב את המקרר . מוודאת מה חסר , רושמת רשימות ומבטיחה להיות מאד עקבית ומדויקת …
ואז אני מגיעה לשוק ורואה את קשת הצבעים שהחורף מנפיק וקונה רק כי הכל יפה ,טרי ושובה לב.
קשת צבעי ירוק עמוק ורענן : שעועית ירוקה , שומר עם תפרחתו העדינה , ארוגולה , כרוב ירוק עם עלים פריכים , כזה שמתחשק עכשיו לתלוש את עליו אחד אחד ולמלא בכל טוב.
מגוון צבעי סגול : עלים וורודים – סגולים של צנוניות מוארכות וגם הקטנות עגלגלות בגוון בורדו .
סלק טרי באדום עז , מחובר אל עלים ירוקים מרושתים בעורקים וורודים , ישר אני חושבת עליו כשלם וזוכרת מה אפשר להכין מהעלים הנפלאים הללו .
רגבי אדמה נצמדים אל הסלק , מסרבים לעזוב . ריח של שורש ומעמקים של אדמה , מאיצים לי את הדופק .. כמהה לקחת את כל השלל , לפרוש במטבח ולראות מה יקרה . יודעת שלפעמים לא צריך יותר משמן ירוק עמוק ומלח גס ואפור.
צבעים של חורף וסלט בורגול קטן
מה צריך:
- 1 כוס בורגול גס
- 1/2 כוס עדשים קטנטנות
- 2 סלקים בגודל בינוני
- חופן שעועית ירוקה
- צרור קטן של ארוגולה
- 3-4 צנוניות קטנות
- 1 בצל סגול קטנטן קצוץ דק
- 3-4 ענפי נענע , רק העלים
- 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק .
- חופן גרעיני רימון , לא הכרחי , אבל מאד מוסיף לטעם הכללי .
- 50 גר' גבינת טולום או גבינה אחרת (בולגרית או צפתית) , את גבינת הטולום אני קונה בגבינריה בשוק האיכרים , גבינה חריפה במידה , עזת טעמים , נפלאה לסוג כזה של מנות , צריך רק מעט ממנה ,כדי להדגיש טעמים.
- 2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
- מיץ מ1/2 – 1 לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
10 תגובות
נראה מצויין , יפה מרענן וסקסי.
אני אכין ליום שישי הקרוב
תודה רבה
כיף לשמוע…. שיהיה טעים
תודה
חיה
הכנתי אתמול. יצא מצויין!!!!!!!!!!!הסלט חוסל ואפילו נתבקשתי להכינו שוב
הכנתי אתמול. יצא מצויין!!!!!!!!!!!הסלט חוסל ואפילו נתבקשתי להכינו שוב
כיף כיף לשמוע…….. שמחה שאהבתם:-)).
כיף כיף לשמוע…….. שמחה שאהבתם:-)).
הסלט נהדר! הכנתי לארוחת ערב רק בלי הרימון ועם גבינה כחולה שהייתה כבר בבית.
תודה
הסלט נהדר! הכנתי לארוחת ערב רק בלי הרימון ועם גבינה כחולה שהייתה כבר בבית.
תודה
גבינה כחולה זה רעיון מצוין , מאמצת … תודה
גבינה כחולה זה רעיון מצוין , מאמצת … תודה