כל בישול מתחיל בדרך כלל בסיפור .
הסיפור הזה יכול להיכתב באין סוף אפשרויות .
בתמונה שראינו , חשק שחשקנו לנו , מצב רוח , מזג אויר , דמיון שהפלגנו בו , רצון בחדשנות/ שמרנות , מתכון שרצינו לשחזר מאותה מסעדה קטנה ומטריפה .
אפשר לראות שהאפשרויות לספר את הסיפור לעצמנו , הן בלתי מוגבלות .
שלי מתחיל באהבה גדולה לבישול , בחיפוש , התלהבות שעושה לי דרייב כל יום , כל היום .
חיפוש אחר חומרים אקזוטיים או פשוטים .
למשל , פטריות מכל הסוגים והמינים , כמו השנטרל היפות ומלאות הטעם .
איך שאני רואה אותן שם בשווקים בחול , אני נעצרת . מתבוננת , וישר אורזת לי לקחת הביתה , לארץ שלי ששנטרל אין בה .
בביקורי האחרון בפריז מצאתי אותן , ארזתי בזהירות .
הסיפור שלי הלך והתהווה , מתכונים וחשקים עפו לכל עבר .
בדמיוני הכנתי ריזוטו עם שלל פטריות כשהשנטרל שלי כיכבה בראש .
מאפה פילו דק ופריך שבתחתיתו , פטריות מבושמות בחמאה ותימין .
לא אלאה אתכם , הפטריות המתינו עד שאחליט .
אספרגוס זקוף ויפיפה , הכריע את הכף , הפשטות ניצחה .
המפגש בין האספרגוס והפטריות נשמע פתאום כאפשרות הטובה ביותר .
מעט מצרכים , חומרי גלם בטעמם הבסיסי והנהדר , רק קצת תיבול כדי להדגש טעמים .
כמו בציור , לפעמים צריך רק נגיעת מכחול קטנה , כדי להבליט את התמונה כולה .
פשטות מנצחת – פטריות ואספרגוס
מנה פשוטה ונהדרת , כזו שתמיד תשוויצו להגיש , מלאת רושם וכל כך טעימה .
10 דק' הכנה גג , אם אתם זריזים , 15 דק' לאלה שלוקחים את הזמן .
אפשר כמו שזה , אפשר לגרד למעלה במינימליזם גבינת פרמזן . אפשר ליד דג או בשר .
תהפכו את זה לסיפור שלכם .
מה צריך:
- 500 גר' פטריות מכל הסוגים , מה שתמצאו יהיה נהדר
אני השתמשתי בשנטרל , שמפיניון , יער , מיני פורטובלו , שיטאקי . אפשר כל שילוב שבא לכם .
צרור אספרגוס טרי
4-5 גבעולים של תימין
5 שיני שום בשרניות .
3 כפות שמן זית
30 גר' חמאה . אפשר , אך לא מומלץ לדלג על החמאה . במקרה שתדלגו שימו עוד 2 כפות שמן זית , אבל שיהיה ממש טוב .
פלפל שחור גרוס
מלח גס , כזה של הגורמה , קנו שקית אוצר כזו , ויהיה לכם למלא זמן .
איך עושים:
שוטפים את האספרגוס , מנגבים . שוברים עם היד , למרבה הפלא , האספרגוס נשבר בדיוק במקום שצריך .
לא בטוחים? תחתכו עם סכין 6-7 ס"מ מהקצה . (לא של ראש האספרגוס) , אין צורך לקלף את הנותר .
בסכין חדה , תחתכו באלכסון את הגבעול , תשאירו את הכותרת היפה לפחות 7 ס"מ .
מנגבים את הפטריות , לא שוטפים !! אם הצלחתם להביא שנטרל . יש לנקות לפני .
השיטה שלי : כלי עם מים . טבילה קצרה וניעור ואז לנגב במטלת נייר . לא לשטוף ! פטריות שנשטפו , הם סיפור לא כזה טוב .
לקצוץ את השום .
במחבת רחבה וכבדה , מחממים את השמן והחמאה , או איזה סיפור שתבחרו .
נזהרים לא לשרוף את החמאה , מוסיפים את השום ומטגנים קצרות , מוסיפים כמה עלעלי תימין .
מוסיפים את האספרגוס והפטריות ומטגנים כ3 דק' , מפלפלים . מערבבים .
עכשיו הזמן להוסיף מלח שיאפשר לפטריות להגיר קצת נוזלים , שזה יופי לנו בשלב הזה לרוטב . מפזרים עוד תימין , בודקים אם יש מספיק מלח/פלפל . ומגישים .
המנה הזו צריכה להיות מתוזמנת ולהגיש אותה לוהטת מהמחבת .
התפספס לכם ? חימום קצר בחום של 200 מעלות בתנור , כמה קצר ? 2 דק'
אני אוהבת את זה עם פסטה , תפוחי אדמה אפויים , פירה עם חמאה , דג צלוי וגם לפזר למעלה כמה גילופים קטנים של גבינת פרמזן .
אתם תבחרו את הסיפור שלכם .
7 תגובות
מעולה! השילוב הכי טעים שיש
נראה טעים כל כך! אני מתה על אספרגוס
תודה רוני ❤️
גם אני ❤️
woooww
חייבת לנסות בהקדם
תודה אינה ❤️
מסכימה לגמרי ותודה רבה ❤️?