מתוק

עוגת קוקוס משמש

 קוקוס 8

 

אני מתחילה להתכונן לסופ"ש ביום רביעי  .

עד יום רביעי אני לא שם בכלל . מן מנוחה של לפני מנוחה .

ביום רביעי אני מתחילה להתעסק בדברים קטנים שמקדמים אותי  אל התכלית , יום שישבת .

אני מתחילה כמובן , במה אבשל .

חמישי אני כבר באמוק קניות .

שישי אני ממשיכה , בטוחה שעוצר כבד יורד עלינו עם הגיע השעה 3 . לכן קיצרת נשימה אני רצה לי מחנות לחנות .

אח"כ אני נרגעת  .

שמה שירים בפול ווליום .

מכינה כריך מלחם  השיפון שרק קניתי  (ובשבילו הייתי צריכה להגיע לקצות תבל) ונהייה לי שקט.

לאט ערבו של היום מתארגן למשהו ברור יותר  , ועל הבטחת השבת אני מתרפקת בערגה .

שאריות הארוחה מסתמנות על הצלחת . בכוס היין נשארו בדיוק עוד שתי לגימות , אותן אני אוהבת להשאיר ממש לסוף .

היום שנגמר מחכה ממש בפינה  , שם בצללים של אור וחושך  , שוכן השקט  . אפשר להתרווח , לגלגל בלשון את שארית היין  .

לא לרצות כלום , רק לשבת ככה ולראות מה יבוא הלאה .

עוגת קוקוס וריבת משמש

קוקוס 1

קוקוס וריבת משמש הם שילוב ממכר , נכון כל כך . מן צמד כזה שמסביר למה צמדים נועדו להיות יחד מהתחלה .
שכבת הריבה נמצאת בתחתית העוגה ,  וגם בתוך תערובת העוגה  , מכניסים לתנור וזהו.
אלא שאז מגיעה ההפתעה , הריבה יצרה מן שכבה כמו סוכריות הג'לי האלה , רק רכה יותר . החדירה את מתיקותה אל העוגה  , חלחלה לתוכה . יחד הם יצרו עוגה רכה עם תחתית צ'ואית קצת . שילוב שיכול להתקיים רק בגלל הזוגיות הזו שנחרתה בניהם מאז ומעולם .

 

מה צריך:

  • לעוגה:
    200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
    180 גר' סוכר  כ-3/4 כוס
    3 ביצים גדולות
    120 גר' קמח
    1 כפית אבקת אפייה
    קורט מלח
    80 גר' קוקוס
    1 כפית תמצית ווניל טובה
    3 כפות חלב
    6 כפות שטוחות ריבת משמש , כאלה שיש חתיכות פרי בפנים , הכי אני אוהבת את אלה שמכינים בבית , והן קצת חמצמצות כאלה . תחפשו ריבה ממש שווה . אפשר גם ריבת אפרסק , אבל זה רק אם כבר יש לכם בבית ,ולא בא לכם להתרוצץ בשביל ריבה :-))
    לזיגוג:

    3 כפות ריבה שטוחות
    1 כף מים
    שארית הקוקוס שנותרה  בשקית של 100 גר'  או 20 גר' קוקוס לפיזור על העוגה .
    קוקוס 6
    איך:

    מחממים את התנור ל180 מעלות צלזיוס
    משמנים תבנית מלבנית לא גדולה (23 ס"מ X 10 ס"מ)  מניחים נייר פרגמנט ומשמנים אף אותו בקלות .
    שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר , מקציפים עד שהתערובת נעשית קרמית ופלאפית כזו. תהליך שלוקח בממוצע כ-4 דק' .
    בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים את המלח ואבקת האפייה.
    מוסיפים את הביצים לתערובת הקרמית , אחת אחר השנייה , תוך כדי הקצפה.
    מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והקוקוס , מוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל. מוודאים שהתערובת אחידה .
    מורחים 3 כפות של ריבת המשמש על נייר הפרגמנט בתבנית . מורחים /מניחים מעל 2/3 מתערובת העוגה .
    קוקוס 5קוקוס 4
    את 3 הכפות הנותרות , שמים על יתר  תערובת העוגה . עם  החלק האחורי של כף עץ  מערבבים בתנועות סיבוביות .
    שמים על שכבת העוגה שבתבנית.

קוקוס 3
אופים כ-45 עד 55 דק' , עד שמזהיב , וקיסם יוצא נקי .
לזיגוג:
מערבבים בכלי קטן את שאר הריבה והמים ומבשלים על להבה נמוכה , תוך בחישה עד שנוצר סירופ .
מורחים במברשת על העוגה החמה .
מפזרים את יתרת הקוקוס .
מקררים כ-5 דק' , מוציאים בעזרת נייר הפרגמנט מהתבנית ומקררים .
קוקוס 7

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *