התקופה הזו של חגי תשרי , היא תקופה מאד מבלבלת ומלאת מחשבות עבורי , אולי אפילו סוג של מסע פנימי.
אין ספק שיש משהו בחגים של תחילת שנה שמבקש חישוב מסלול מחדש ובדיקת עומק לדברים שצפונים במעמקי הלב , אותן מחשבות שצפות בדיוק כשצריך אותן.
אז אני קצת מלנכולית ושנתי נודדת , מבקשת תשובות לזכרונות ושאלות .
אתמול חשבתי על חברתי רחל שהייתה חברת מסע לחיים ולפני שנתיים נטשה את העולם .
עודני מחשבת מסלול חדש בלעדיה וחסרונה מורגש מידי יום .
בשעת לילה מאוחרת זו נתתי ללב לעשות בדק בית ולא נלחמתי בשינה.
קקאו חם היה פתרון הולם וכשחשבתי על משהו מתוק שירגיע , עלה בי באחת זכרונה של עוגת האגוזים וקינמון שנהגנו להכין , העוגה האהובה על שתינו .
זכרתי אותה שמנתית וחמאתית בדיוק כמו שצריך , משובצת באגוזים וקינמון .
אני נהגתי להכינה בדיוק כמו שכתוב , רחל נהגה להכין לפי הזכרון ובכל פעם העוגה יצאה שונה ומפתיעה .
באותו רגע החלטתי שממש מחר בבוקר או אולי כבר עכשיו אני מכינה את אותה עוגה בדיוק .
מה צריך?
- 6 ביצים בגודל בינוני
- 200 גר' חמאה
- 3/4 כוס סוכר
- 5 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל איכותית
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1 שמנת חמוצה (200 מל"ל)
- 2 כוסות קמח תופח או לחילופין קמח רגיל וכפית אבקת אפיה
- 150 גר' אגוזי פקאן או מלך , קצוצים בסכין
- 1 כפית גדושה קינמון
ההכנה:
משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות
מפרידים חלמונים וחלבונים
בקערת המיקסר עם וו לישה . מקציפים את החמאה הרכה עם 1/2 כוס סוכר.
מוסיפים את החלמונים אחד אחר השני תוך כדי הקצפה , עד שהתערובת קרמית ותפוחה.
מנמיכים את מהירות המיקסר , ומוסיפים לסירוגין את הקמח והשמנת עד שהתעורבת הומוגנית.
מעבירים לקערה , שוטפים ומייבשים את המיקסר .
מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר , מחליפים לוו הקצפה.
מקציפים תוך הוספה הדרגתית של 1/4 כוס סוכר רגיל שנותר + 3 שקיות סוכר וניל , עד שהקצף יציב .
מוסיפים לקערת החלמונים בתנועות עטיפה , עד לתערובת אחידה .
בקערית נפרדת
מערבבים את 2 שקיות סוכר הוניל , 1/4 כוס הסוכר החום , האגוזים הקצוצים והקינמון .
מעבירים לתבנית המשומנת מחצית מתערובת העוגה , מעל מפזרים מחצית מתערובת האגוזים .
מעל שוב מחצית מתערובת העוגה ומסיימים עם החלק הנותר של האגוזים .
אופים כ 50 דק' , עד שהעוגה מזהיבה יציבה וקיסם יוצא יבש .