הגשם הראשון טפטף לו קצת והלך , מבלי להודיע מתי ישוב .
למרות שכולם מתעקשים שעדיין מאד חם , אני מתחילה להרגיש את צינת הסתיו .
בהליכת הבוקר אני כבר מצטיידת בחימום קל , מרגישה את פריכותו הנעימה של האויר.
השמש מקדימה לשקוע , מעניקה תחושת חורף .
סתיו/ חורף אצלי זו תחושה של התכנסות פנימה והבייתה , ומרק כמובן .
אני אוהבת מרקים , סמיכים , כאלה שמהווים ארוחה שלמה .
המרק הזה הוא כזה בדיוק , שפע ירקות שעונתם עכשיו כל כך מרהיבה והשוק מלא בהם .
למרק הוספתי הפעם שיבולת שועל , תוספת שהפתיעה וריגשה אותי בו זמנית .
אוהבת לחבר מתכונים שמתגלים כמוצלחים במיוחד .
שיבולת השועל מעניקה למרק סמיכות עדינה ומרקם קטיפתי , מבלי להכביד .
כמו שכתבתי מרק ארוחה .
מה צריך?
- 2 קישואים בגודל בינוני
- 2 גזרים בגודל בינוני
- חצי דלורית או חתיכה דלעת לא גדולה מאד
- 1 כרובית קטנה
- 1/2 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- 3 בטטות קטנות
- 2 בצלים בגודל בינוני
- ענף טימין
- 2 עלי מרווה
- 1/4 צרור שמיר או פטרוזיליה או גם וגם
- מעט עלי סלרי , עדיף מחלקו הפנימי
- פלפל שחור לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- אפשר 30 גר' חמאה , מעניק המון , אך לא הכרחי .
- 3 כפות גדושות שיבולת שועל
- 3 כפות שמן זית
- מים עד לכיסוי הירקות 3 ס"מ מעל הירקות
ההכנה:
מכינים את הירקות , שוטפים וחותכים לקוביות בינוניות
שוטפים את הבצל , וחותכים לקוביות קטנות .
קוצצים דק את שורש הפטרוזיליה והסלרי , שוטפים את כל העלים הירוקים .
מניחים בסיר את שמן הזית והחמאה אם בחרתם , מחממים מעט ומוסיפים את הבצל , כשהבצל מזהיב מעט , נוסיף את שורש הפטרוזיליה והסלרי שהכנו , ונטגן כדקה .
נוסיף את כל הירקות לסיר ואת הטימין והמרווה . נטגן תוך ערבוב כ 2 דק'.
נמליח ונפלפל את הירקות , נוסיף את שיבולת השועל ונערבב היטב .
נכסה במים , נביא לרתיחה , ננמיך להבה ונבשל כ – 40 דק' עד התרככות הירקות , אם המרק מסמיך מידיי לטעמנו , נוסיף מים רותחים .
( לכל תבשיל אני מוסיפה מים רותחים , כדי לשמור על טמפרטורת התבשיל )
זה הזמן להוסיף את העלים הירוקים שטופים היטב וקצוצים דק .
נבשל עוד 10 דק' .
בתיאבון לכם.
מאחלת לכולם סתיו נעים ועונת מרקים מוצלחת .