make your cheese/ מאק אנד צ'יז

בזמן האחרון אני ממעיטה לכתוב על אוכל , לא מפרסמת .
עיתות הזמנים והמצב בארץ , משנים את ההתבוננות , הצרכים נעשים שונים והמחשבות נודדות בין הרצון לשמר את החיים לבין הצורך לשקוע במה שקורה .
לעיתים  מתבקש הצורך לשמור על אופטימיות , זהירה אמנם. אבל ברקע יש את הפסימיות .
מזכיר לי איזו שורה בשיר ידוע :"מוכרחים להיות שמח".
הנטיה הברורה שלי באוכל הוא פשוט , ידוע , לא מידיי מתחכם וכזה שיש בו סיפוק רגעי .
שבועות ברקע ואני חוזרת למתכונים ישנים וגם לקלאסיים שעבודה לא רבה בצידם והם טעימים מאד .
אז החלטתי על מאק אנד צ'יז או בעברית אטריות בגבינה .
כמובן שאם נשתמש בחומרים טובים שזה הפֵטִישׁ שלי , התוצאה תהיה משובחת ממש .
יש סיבה מדוע כתבתי בכותרת MAKE YOUR CHEESE
מאחר ואתם יכולים להחליט באיזו גבינה להשתמש , מה תהיה בחירתכם בציפוי המאפה , וגם סוג הפסטה .
אפשר להוסיף תרד טרי ומאודה , בטטות חתוכות לקוביות וצלויות יתנו מתיקות נפלאה , מרווה או /ו רוזמרין , ברוקולי מאודה , אין סוף לדמיון .

מאק אנד צ'יז

לפסטה

לבשמל

ההכנה

תבנית מרובעת או מלבנית שתכיל את התערובת.
לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
מביאים סיר מים גדול לרתיחה עם כף מלח , גודל הסיר וכמות המים צריכים להכיל בנוחות את הפסטה . הכלל הוא 1 ליטר מים על כל 100 גר' פסטה .
כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה , מבשלים עד שהיא אל דנטה , לא רכה מידיי , מאחר וממשיכה להתבשל בתנור .
כשהפסטה מוכנה מסננים.
כשהפסטה בתהליכים מכינים את הבשמל:
ממיסים את החמאה בסיר על להבה בינונית נמוכה.
מוסיפים את הקמח והמלח ובוחשים בהתמדה למניעת גושים .
מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה לסירוגין תוך בחישה מתמדת ,מערבבים היטב עד  הסמכה, תהליך שאמור להיות בין 10 -15 דק'.

כשזה קורה מורידים מהאש.
ההרכבה:
מערבבים את הפסטה , הבשמל , והגבינות.
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה , מפזרים למעלה גבינת פרמזן מגוררת  או פירורי לחם .
אופים כ- 30 -40 דק' עד שהמאפה משחים .
מניחים למנוחה כ10 דק' כדי שהמאפה יתייצב .

כאן פסטה אחרת מסוג  cavtappi  עם פירורי לחם למעלה .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *