בזמן האחרון אני ממעיטה לכתוב על אוכל , לא מפרסמת .
עיתות הזמנים והמצב בארץ , משנים את ההתבוננות , הצרכים נעשים שונים והמחשבות נודדות בין הרצון לשמר את החיים לבין הצורך לשקוע במה שקורה .
לעיתים מתבקש הצורך לשמור על אופטימיות , זהירה אמנם. אבל ברקע יש את הפסימיות .
מזכיר לי איזו שורה בשיר ידוע :"מוכרחים להיות שמח".
הנטיה הברורה שלי באוכל הוא פשוט , ידוע , לא מידיי מתחכם וכזה שיש בו סיפוק רגעי .
שבועות ברקע ואני חוזרת למתכונים ישנים וגם לקלאסיים שעבודה לא רבה בצידם והם טעימים מאד .
אז החלטתי על מאק אנד צ'יז או בעברית אטריות בגבינה .
כמובן שאם נשתמש בחומרים טובים שזה הפֵטִישׁ שלי , התוצאה תהיה משובחת ממש .
יש סיבה מדוע כתבתי בכותרת MAKE YOUR CHEESE
מאחר ואתם יכולים להחליט באיזו גבינה להשתמש , מה תהיה בחירתכם בציפוי המאפה , וגם סוג הפסטה .
אפשר להוסיף תרד טרי ומאודה , בטטות חתוכות לקוביות וצלויות יתנו מתיקות נפלאה , מרווה או /ו רוזמרין , ברוקולי מאודה , אין סוף לדמיון .
מאק אנד צ'יז
לפסטה
- 500 גר' פסטה קצרה , אני השתמשתי בקונכיות בפעם הזו
- כף גדושה מלח לבישול הפסטה
- 200 גר' גבינת גרוייר מגורדת גס
- 100 גר' גבינת צ'דר אני בחרתי כתומה מגורדת גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
לבשמל
- 70 גר' חמאה
- 3 כפות גדושות קמח
- 1/2 ליטר חלב
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- קורט מלח
ההכנה
תבנית מרובעת או מלבנית שתכיל את התערובת.
לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
מביאים סיר מים גדול לרתיחה עם כף מלח , גודל הסיר וכמות המים צריכים להכיל בנוחות את הפסטה . הכלל הוא 1 ליטר מים על כל 100 גר' פסטה .
כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה , מבשלים עד שהיא אל דנטה , לא רכה מידיי , מאחר וממשיכה להתבשל בתנור .
כשהפסטה מוכנה מסננים.
כשהפסטה בתהליכים מכינים את הבשמל:
ממיסים את החמאה בסיר על להבה בינונית נמוכה.
מוסיפים את הקמח והמלח ובוחשים בהתמדה למניעת גושים .
מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה לסירוגין תוך בחישה מתמדת ,מערבבים היטב עד הסמכה, תהליך שאמור להיות בין 10 -15 דק'.
כשזה קורה מורידים מהאש.
ההרכבה:
מערבבים את הפסטה , הבשמל , והגבינות.
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה , מפזרים למעלה גבינת פרמזן מגוררת או פירורי לחם .
אופים כ- 30 -40 דק' עד שהמאפה משחים .
מניחים למנוחה כ10 דק' כדי שהמאפה יתייצב .
כאן פסטה אחרת מסוג cavtappi עם פירורי לחם למעלה .