"אני עובר את החורף בכוחו של האביב " אמר שארל דה לין . אני מסכימה איתו לגמרי.
החורף מתמוסס לאיטו , בין לחות שקיימת באוויר , בקרים שעדיין קרירים , לבין צהריים ואחרי צהריים חמימים . הימים מתארכים , מאפשרים לאור להישאר בטרם תתגנב החשיכה הקרירה של הלילה.
האביב עדיין מהתל בנו , מאפשר לקרני השמש לחדור מבעד חרכי התריס המוגפים , דרך הווילונות השקופים למחצה , ומשם אל הרצפה , מטילים צל רך.
בדיוק כשאני מחליטה לקפל את שמיכת הפוך , לגנוז את הסוודרים עד בואו של החורף הבא , ולהוציא ממחבואם סנדל אחד או שניים , נמוגה לה השמש והתחזית מבשרת על גשמים בודדים וירידה בטמפרטורות.
הפסח מביא איתו את האביב , אבל גם את החמסין שמתארח ליום , בקושי יומיים . אמנון אומר שכך קורה כל שנה , חמסין ורוח שבאים לנו ממצריים וזו דרכם של המצרים ל"העניש " אותנו על מה שעשינו להם ביציאת מצריים , דווקא בפסח.
אני מנסה להיאחז באביב , בפריחה ובתחושת ההתחדשות , יודעת שלפני שאיהנה מספיק , הוא כבר לא יהיה כאן.
הילה אומרת שרק בבוסטון , היא למדה שיש ארבע עונות מוחשיות ושונות , שם לכבודה של כל עונה , יוצרים חגיגה וחופש מהלימודים , כדי לסמל את בואה של עונה חדשה .
השנה הצפנו לחגוג את החג , חולפים בדרכנו בכבישים מוארים בשמש רכה ובשדות מוריקים , הדרך זורמת ברוגע , נשפכת היישר לעמק יזרעאל ולהבטחת החג.
הבאתי איתי עוגה , כשרה לגמרי וראויה לחג .
את העוגה מצאתי לפני הרבה שנים בעיתון , לא זכור לי המקור .אני זוכרת את הכותרת "עוגת גבינה ניו יורקית" , השם הילך עלי קסם ודמיינתי , איך כשאכין אותה , אהיה חלק מהעולם הגדול , הרגשתי מאד מתוחכמת . כמה תמים , נאיבי , אבל כל כך ראשוני היה לחשוב כך….
מאז העוגה איתי , ואף פעם אינה מאכזבת , אני ורחל קוראות לה בקיצור "הניו יורקית" …
את הפירורים שבתחתית העוגה , החלפתי בעוגיות יין טחונות. עוגה גבינתית , שמנתית ורכה
עוגת גבינה ניו יורקית , לפסח , אבל לא רק….
מצרכים:
לתחתית:
- 300 גר' עוגיות יין כשרות לפסח (או ביסקוויטים פתי בר שוקו)
- 2 כפות גדושות קקאו (אין צורך , ברגיל)
- 1/2 כפית קינמון
- 100 גר' חמאה מומסת 20 שניות במיקרוגל.
- 1 כף סוכר
- 2 שקיות סוכר ווניל
ההכנה
טוחנים את העוגיות במעבד מזון .
מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בידיים עד איחוד התערובת.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית ב 2/3 מתערובת העוגיות , 1/3 שומרים בצד.
אופים בחום של 170 מעלות כ-10 דק' , עד שמעט מזהיב.
בינתיים מכינים את המלית:
נצטרך לשם כך:
- 750 גר' גבינה לבנה 9% , בגירסה העשירה , אפשר להשתמש ב750 גר' , גבינת שמנת 30% (נראה אתכם…) או חצי מהכמות גבינה 9% וחצי גבינת שמנת . רחל מחמירה ומשתמשת ב5% , אבל אני רוצה קצת שומן בעוגה שלי…
- 3 ביצים
- 2 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר ווניל.
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 3 כפות מיץ לימון.
- 1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה , או קמח תופח כשר לפסח (1 כף גדושה של קמח רגיל בשגרה)
בקערה שמים את הביצים והחלמונים , מוסיפים את הסוכר וטורפים קלות במטרפת- יד , רק עד שהסוכר נמס מעט והתערובת אחידה .
מוסיפים את הגבינה , מיכל אחר מיכל , תוך הקצפה במטרפה.
מצרפים את קליפת הלימון , המיץ וקמח תפוחי האדמה. מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית עם התחתית האפויה , אופים בחום בינוני כ- 170 מעלות , עד שפני העוגה מזהיבים ומרכז העוגה יציב למגע. כשעה עד שעה ורבע .
לשכבה העליונה:
- 2 גביעים של שמנת חמוצה
- 3 שקיות סוכר ווניל.
מערבבים , מורחים בזהירות על פני העוגה , אופים לא יותר מ 10 דק' .
מקררים , מפזרים את פירורי הביסקוויט שנותרו סביב שולי העוגה.
6 תגובות
השתמשתי בחצי גבינת שמנת וחצי גבינה לבנה 9%. יצא פשוט מדהים 🙂 יופי של מתכון.
שמחה מאד שאהבת…
תודה
חיה
מה זה עוגיות יין ואיפה משיגים את זה?
הי אבנר
אם תסתכל באחת התמונות העליונות , תראה מה זה בדיוק עוגיות יין..
אלה עוגיות כשרות לפסח , אותן אפשר להשיג בכל מרכול .
תודה
חיה
עוגה נהדרת!
תודה רחלי ,כיף לשמוע:-))