סלקים אדומים , ורודים וצהובים הם המתנה של החורף שבאה ממעמקי האדמה .
שם ישנים להם הסלקים את שנת הקיץ שלהם .
בבוא החורף הם יגיחו , פריכים וטעימים כשבזנבם , צרור ירוק של עלים .
הפתעתי הייתה גדולה כאשר בביקורי אצל הירקן האהוב עלי , מצאתי סלקים קטנים ורודים ואדומים טריים ויפים , כאילו אנחנו בעיצומו של החורף .
ברור שקניתי מייד .
את הסלקים היפים הללו , שידכתי עם עדשים שחורות , שאני קוראת להם הנסיכות .
הן כל כך יפות וטעימות שיש הקוראים להן קוויאר , או עדשי בלוגה .
מעבר ליופיין , הן מלאות בויטמינים .
הסלט הזה הוא ורסטילי ואפשר להוסיף לו המון דברים אחרים נוספים או לגרוע מרכיבים לפי טעמנו .
אפשר לאכול אותו כמו שהוא כארוחה , או להוסיף אליו איזו פחמימה אחרת .
אפשר להוסיף אליו , פרוסות דקיקות של סלק , לא מבושל , ואז יש פריכות נפלאה עם כל ביס.
אפשר להוסיף גבינת עיזים /או בולגרית /פטה / גבינה כחולה/ ריקוטה .
אפשר גם להוסיף 1/2 כוס חומוס מבושל שהושרה לילה לפני כן , את השאר תשמרו בפריזר לשימושים אחרים .
ניתן לשנות את הירוקים לפי מה שיש בבית , או מה שאתם אוהבים.
בעונה אפשר להוסיף גרגירי רימון טרי
אני מאד אוהבת לאכול את הסלט הזה , עם כרובית או דלעת צלויים בתנור , טחינה ליד . היש בריא מזה ?
כמובן שניתן להגיש כסלט ליד הארוחה .
סלט עדשים שחורות עם סלק ועשבי תיבול
סלט מרענן מאד לימי הקיץ
מה צריך :
- 1 כוס עדשים שחורות לא מבושלות. (חנות טבע )
3 סלקים בינוניים או 6 קטנים .
6 ענפי נענע ללא הגבעולים
1/4 צרור פטרוזיליה רק עלים
1/4 צרור כוסברה רק עלים
4 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים .
לרוטב:
- 1 בצל סגול קטן קצוץ דק
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
1/2 – 3/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שוטפים היטב את העדשים , מניחים בסיר , ממלאים מים ומביאים לרתיחה . בישול בערך 20 דק' על אש בינונית .
יש ממש להקפיד לא לבשל יותר מידיי כדי שהעדשים ישמרו על נגיסות פריכה , בישול יתר לא מתאים לסלט הזה .
כשהעדשים מוכנות , מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול .
את הסלקים שוטפים היטב , אני מברישה עם מברשת מיוחדת כדי להסיר לכלוך או בוץ .
מנגבים ומניחים בתוך יריעת נייר כסף גדולה . סוגרים היטב לצרור .
מעבירים לתבנית ולתנור לשעה או עד שמזלג ננעץ בחופשיות בסלקים .
מצננים . מקלפים את הסלקים .
חותכים לקוביות בגודל בינוני .
שוטפים בינתיים את העלים , ומייבשים בנייר מגבת או מגבת מטבח .
קוצצים דק .
מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת , מנערים היטב לפני שיוצקים על הסלט .
מרכיבים את הסלט :
בקערה מניחים את העדשים , את הסלקים החתוכים . אם החלטתם להוסיף פרוסות סלק חי , זה הזמן .
מוסיפים את עשבי התיבול , ואת הרוטב .
מערבבים בעדינות .